Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ ни дебне с необозначени автомобили, оборудвани с камера и радар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Ние?
    Аз не съм ние, аз съм си аз, и живея по най - елементарните правила да не правя на другите това, което да не искам да направят на мен......тва е едно от най - простите и елементарни правила......
    Тва че някой "демократично" е насадил в главите на други хора някакви неща който те да си мислят че това са някакви "правила" който трябва да се спазват щото уж нали, не е мой проблем........
    Аз не съм роб - роб е, както е казал един от може би един от малкото американци който е казал мъдри неща, оня който е готов да жертва част от свободата си, за част от сигурноста си.......като в крайна сметка не заслужава да има нито едното от двете......
    Когато живееш в общество ти си "ние", в противен случай ставаш излишен рано или късно и системата те изхвърля.
    В добре развитите общества, тези които безпардонно и нагло неспазват правилата се изваждат в буквалния смисъл на това математическо действие.
    Хората са твърде различни и тяхното съвместно съжителстване е възможно само при ясни правила, за някои харесвани, за други не.
    Ако не ти харесват правилата слагай една връзчица на главата и едно пончо и отивай в гората.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• [QUOTE=Susscrofa;1061667]Да, точно аз ще ти говоря за спазване на закони и правилници.
      Там където се живее добре, законът се спазва дори и да не е "хубав".
      В България скорост от 150 км на магистрала ще бъде пагубно, защото всички ще се юркат на 170

Робът е този, който живее така, както не иска да живее.
      Замисли се как живеем ние и какви сме всъщност, свободни? хаха.
      Ние сме роби на собствената си неспособност да живеем по някакви правила.

---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:20 ----------

Там където се живее добре, се живее, защото няма лоши закони.
      А не са лоши, защото хората наистина определят законите и правилата , по които да живее обществото. Не ми сравнявай днешна България с ония свят, защото у нас от 60-70 години не е имало референдум за каквото и да било.
      Аз ти казвам, че при 150 няма да нарушавам правилата, а ти точно като стара номенклатура ме убеждаваш, че по презумпция всички ще карат със 170.
      Кои всички!?
      Тия със старите голфове, пасати, аудита и опели ли!?
      Със 170 ще карат тия с БМВ 5,6 7 и другите тежкари, които не си броят парите за гриво.Останалите отдавна карат с 80, дори на магистралата
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• [QUOTE=mordohy;1061733]
        Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Да, точно аз ще ти говоря за спазване на закони и правилници.
        Там където се живее добре, законът се спазва дори и да не е "хубав".
        В България скорост от 150 км на магистрала ще бъде пагубно, защото всички ще се юркат на 170

Робът е този, който живее така, както не иска да живее.
        Замисли се как живеем ние и какви сме всъщност, свободни? хаха.
        Ние сме роби на собствената си неспособност да живеем по някакви правила.

---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:20 ----------

Там където се живее добре, се живее, защото няма лоши закони.
        А не са лоши, защото хората наистина определят законите и правилата , по които да живее обществото. Не ми сравнявай днешна България с ония свят, защото у нас от 60-70 години не е имало референдум за каквото и да било.
        Аз ти казвам, че при 150 няма да нарушавам правилата, а ти точно като стара номенклатура ме убеждаваш, че по презумпция всички ще карат със 170.
        Кои всички!?
        Тия със старите голфове, пасати, аудита и опели ли!?
        Със 170 ще карат тия с БМВ 5,6 7 и другите тежкари, които не си броят парите за гриво.Останалите отдавна карат с 80, дори на магистралата
        Защо не спомена тия с алфите?
        Нашите закони са същите, но ние просто не ги спазваме.
        Аз твърдя, че ние нямаме инфраструктура, която да позволява такава скорост, ние нямаме и култура за това.
        Референдум?
        В държава, която два пъти гласува напук, изстрелвайки на върха случайни, съмнителни и крайно некомпетентни хора?
        Остави на експертите в КАТ да определят ограниченията на скоростта.
        Аз чакам някоя умна глава да ограничи на 30 км в час скоростта в кварталните улички.
        К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          Ако не ти харесват правилата слагай една връзчица на главата и едно пончо и отивай в гората.
          Ама моля ти се - правилата много ми харесват - те са толкова мъгляви и смотани, че не се иска много пипе за да може човек да си ги тълкува както си иска и да прави това което не е забранено, независимо дали е разрешено......такива правила и закони са червиви, и привидното им спазване не е от голяма файда за такива дето си мислят че са "обществото"......
          Иначе ако искам у гората ще ида и без да ме караш, мерси все пак.....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ама моля ти се - правилата много ми харесват - те са толкова мъгляви и смотани, че не се иска много пипе за да може човек да си ги тълкува както си иска и да прави това което не е забранено, независимо дали е разрешено......такива правила и закони са червиви, и привидното им спазване не е от голяма файда за такива дето си мислят че са "обществото"......
            Иначе ако искам у гората ще ида и без да ме караш, мерси все пак.....
            Законите, които важат в развитите страни от ЕС са трнспонирани почти едно към едно в нашите.
            Дай конкретен пример, може и от закона за ДП.
            Аз не мисля, че разрешена скорост 130 на магистрала е нещо неясно, или пък 50 км в населено място. Кое е неясното?
            Ще ти станат ясни когато наслагат навсякъде камери.
            Във Великобритания камерите са няколко милиона
            К.М.

Comment

Аз не мисля, че разрешена скорост 130 на магистрала е нещо неясно, или пък 50 км в населено място.
              Те и в Италия и в Германия са наясно с тва, ама предполагам не си стъпвал там за да видиш как фучат разни бабички с 140 - 160 кмч.....

Ще ти станат ясни когато наслагат навсякъде камери.
              Не, няма да ми станат.....
              Във Великобритания камерите са няколко милиона
              Много ти е бедна информацията, първоначално са били над 5000 камери по пътищата, после са разбрали че това е въздух под налягане, и са останали около 1000......а и понеже цивилизованите западняци нямат чак такова робско подчинение каквото изповядват някой тука, правят това от линка по долу.....
              http://www.speedcam.co.uk/gatso2.htm

Приятна вечер......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Те и в Италия и в Германия са наясно с тва, ама предполагам не си стъпвал там за да видиш как фучат разни бабички с 140 - 160 кмч.....

Не, няма да ми станат.....

Много ти е бедна информацията, първоначално са били над 5000 камери по пътищата, после са разбрали че това е въздух под налягане, и са останали около 1000......а и понеже цивилизованите западняци нямат чак такова робско подчинение каквото изповядват някой тука, правят това от линка по долу.....
                http://www.speedcam.co.uk/gatso2.htm

Приятна вечер......
                Ти направо ме смаза.хахаха
                Ставаше дума за всякакви камери, не само за тези, които те снимат на пътя
                В Лондон няма къде да натиснеш мацка без да те снимат, освен в някой кенеф.
                В Германия и Италия имат инфраструктура, която ние може би ще имаме след 150 години. И понеже си "голям" шофьор, сигурно ти е направило впечатление, че огромна част от ограничителните знаци в БГ са заради неравности на пътя или не?
                Здрав тормоз, само така ще научим БГ шофьора да кара и това няма нищо общо със свободата.

п.п. И се научи да правиш разлика между камери засичащи скорост и останали, които просто следят "кретените" на пътя.
                Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 21:44.
                К.М.

Comment

• [QUOTE=Susscrofa;1061740]
                  Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение

Защо не спомена тия с алфите?
                  Нашите закони са същите, но ние просто не ги спазваме.
                  Аз твърдя, че ние нямаме инфраструктура, която да позволява такава скорост, ние нямаме и култура за това.
                  Референдум?
                  В държава, която два пъти гласува напук, изстрелвайки на върха случайни, съмнителни и крайно некомпетентни хора?
                  Остави на експертите в КАТ да определят ограниченията на скоростта.
                  Аз чакам някоя умна глава да ограничи на 30 км в час скоростта в кварталните улички.
                  Тия с алфите не ги споменавам, защото всички алфаджии сме великодушни тежкари. Винаги даваме предимство, спираме на пешеходците, караме внимателно в жилищните квартали и гоним само по магистралите.
                  Инфраструктура има, но е обилно затлачена, както от знаци, така и от стадото, което няма кой да го спре да се движи , където да му скимне.
                  Експертите в КАТ са ония момченца, които някога кандидатстваха с разрешение на министъра, защото нямаха 4.50 диплома и то сами със себе си. Останалите кандидати просто не ги допускаха до изпит.
                  Та не ми говори за експерти, защото ги знам, колко са такива. Просто слушкат и папкат.
                  Набиват ни в главите , че превишената скорост е едва ли не основния фактор за катастрофите, а забравят всичко останало.
                  Включително и тях самите.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ти направо ме смаза.хахаха
                    Ставаше дума за всякакви камери, не само за тези, които те снимат на пътя
                    В Лондон няма къде да натиснеш мацка без да те снимат, освен в някой кенеф.
                    В Германия и Италия имат инфраструктура, която ние може би ще имаме след 150 години. И понеже си "голям" шофьор, сигурно ти е направило впечатление, че огромна част от ограничителните знаци в БГ са заради неравности на пътя или не?
                    Здрав тормоз, само така ще научим БГ шофьора да кара и това няма нищо общо със свободата.

п.п. И се научи да правиш разлика между камери засичащи скорост и останали, които просто следят "кретените" на пътя.
                    Тия "кретени" на пътя са нашите приятели, братя и сестри. Глупаво е да обобщаваш така. Въобще начинът ти на мислене по темата е доста .. хм . как да кажа - хайде по-меко ще го кажа - номенклатурно-комсомолски...

---------- Post added at 19:14 ---------- Previous post was at 19:11 ----------

[QUOTE=mordohy;1061767]
                    Тия с алфите не ги споменавам, защото всички алфаджии сме великодушни тежкари. Винаги даваме предимство, спираме на пешеходците, караме внимателно в жилищните квартали и гоним само по магистралите.
                    Инфраструктура има, но е обилно затлачена, както от знаци, така и от стадото, което няма кой да го спре да се движи , където да му скимне.
                    Експертите в КАТ са ония момченца, които някога кандидатстваха с разрешение на министъра, защото нямаха 4.50 диплома и то сами със себе си. Останалите кандидати просто не ги допускаха до изпит.
                    Та не ми говори за експерти, защото ги знам, колко са такива. Просто слушкат и папкат.
                    Набиват ни в главите , че превишената скорост е едва ли не основния фактор за катастрофите, а забравят всичко останало.
                    е тва се едно аз съм го писал....
                    AR 166 2,4 jtdm
                    NT II 2,7 tdi
                    Peugeot 206 1,1
                    AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

• [QUOTE=gorbi;1061770]Тия "кретени" на пътя са нашите приятели, братя и сестри. Глупаво е да обобщаваш така. Въобще начинът ти на мислене по темата е доста .. хм . как да кажа - хайде по-меко ще го кажа - номенклатурно-комсомолски...

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение

е тва се едно аз съм го писал....
                      Не съм имал възможност да бъда комсомолец, за разлика от теб.
                      В България всички свързват реда с комунизъм, което е жалко и тъжно.
                      Камерите се занимават с кретените, не ми вади думите от контекста, това е способ на агентурния апарат на 6-ти отдел.

---------- Post added at 19:21 ---------- Previous post was at 19:17 ----------

[QUOTE=mordohy;1061767]
                      Не мисля, че познаваш експертите в КАТ.
                      Нали знаеш, че полицаите са като лекарите, плюем ги докато не се наложи да ги потърсим, поради опасност от напикаване.
                      МВР не са само шапкарите, надявам се знаеш
                      Колкото неравности по-пътя има, толкова и ограничителни знаци трябва да има.
                      Ако нещо стане и там няма знак пак ще се намери някой като вас да мрънка, само дето този път ще мрънка, че нямало знак.
                      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Преди два-три дни имаше във Волуяк една кола с изцяло затъмнени стъкла. Беше така безумно паркирана, че няма начин да не е радар с камера.
                        Интересно!
                        След като е с изцяло затъмнени стъкла, което е нарушение на закона, от тая камера дали са законни засичанията?
                        Тук всички внимават и твърдят, че има полиция и радари, а аз всеки ден минавам и никога...ама никога не съм ги засичала...освен една патрулка късно вечерта в самия център на Волуяк.
                        GTV 1.8 TS

Comment

• [QUOTE=Susscrofa;1061775]
                          Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                          Тия "кретени" на пътя са нашите приятели, братя и сестри. Глупаво е да обобщаваш така. Въобще начинът ти на мислене по темата е доста .. хм . как да кажа - хайде по-меко ще го кажа - номенклатурно-комсомолски...

Не съм имал възможност да бъда комсомолец, за разлика от теб.
                          В България всички свързват реда с комунизъм, което е жалко и тъжно.
                          Камерите се занимават с кретените, не ми вади думите от контекста, това е способ на агентурния апарат на 6-ти отдел.
                          Не е нужно да си бил за да имаш нужния тип мислене...... Не знам как го разбираш тоя "ред". Може да е интересно да развиеш теория за ред-а

"Следят кретените на пътя" - какъв контекст те гони. Та ти типично по милиционерски слагаш под един знаменател - "кретени" всички, които са направили нарушение на дебилния ЗДВП - от превишена скорост до спиране на стоп в полето...
                          AR 166 2,4 jtdm
                          NT II 2,7 tdi
                          Peugeot 206 1,1
                          AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

• Първоначално публикувано от Lei-chery Покажи съобщение
                            Тук всички внимават и твърдят, че има полиция и радари, а аз всеки ден минавам и никога...ама никога не съм ги засичала...освен една патрулка късно вечерта в самия център на Волуяк.
                            Знаеш ли за къде става дума?

---------- Post added at 19:31 ---------- Previous post was at 19:27 ----------

[QUOTE=gorbi;1061782]
                            Не е нужно да си бил за да имаш нужния тип мислене...... Не знам как го разбираш тоя "ред". Може да е интересно да развиеш теория за ред-а

"Следят кретените на пътя" - какъв контекст те гони. Та ти типично по милиционерски слагаш под един знаменател - "кретени" всички, които са направили нарушение на дебилния ЗДВП - от превишена скорост до спиране на стоп в полето...
                            Камерите се занимават само с кретените, само с тези, които не спазват правилата. Толкова ли е трудно да го разбереш
                            Само хора, които никога не са ходили в развита страна ги говорят тези тъпотии, ред има навсякъде при това в пъти по голям от тук, контрол и репресии, това е смисъла на полицията.
                            Бях веднъж в Хага с едни познати и искаха да арестуват шофера, защото возеха малката без столче, ето това са правила.
                            К.М.

Comment

• Прасе пак шикалкавиш,даде за пример една от най-варварските държави,Великобритания......да,адски много камери,на летището,в метрото,по улиците но не са за да следят кретените зад волана....болни мозъци,шизофреници...........................
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Знаеш ли за къде става дума?
                                При разклона за Волуяк на Ломско шосе, където не се вижда особено и летят като луди....
                                Или съм в грешка?
                                GTV 1.8 TS

Comment

Working...
                                X