Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спасим парка в Хиподрума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това като го чета, повечко ми прилича на оправдание,като опит да се хвърлят лайната по нежелаещите тая сцена.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Именно в този парк се намира Общински КУЛТУРЕН институт, който е празен. Защо неговите зали не се използват за подобни мероприятия, а се отдават под наем?
      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Ура решението е отменено!
        http://www.bta.bg/bg/c/VI/id/212066

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
          Нормално е да го отменят, никой не иска да дразни потенциални гласоподаватели преди избори за местна власт, без значение дали същите са прави в исканията си.
          И понеже съм преглеждал този проект, ще кажа само, че той никак нямаше да застраши парка, но не мога да обвинявам никой за тази реакция, защото в София сме много чувствителни на тема зелени площи.
          За да не си помислите, че просто се заяждам, ще споделя, че четох тази тема още при пускането и, но нямаше как да участвам в нея.
          Накратко казано аз нямаше да подкрепя подписката.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Радвам се!
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
              Радвам се!
              Сега остава да изберем кмет , който да не е от герб.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                Нормално е да го отменят, никой не иска да дразни потенциални гласоподаватели преди избори за местна власт, без значение дали същите са прави в исканията си.
                И понеже съм преглеждал този проект, ще кажа само, че той никак нямаше да застраши парка, но не мога да обвинявам никой за тази реакция, защото в София сме много чувствителни на тема зелени площи.
                За да не си помислите, че просто се заяждам, ще споделя, че четох тази тема още при пускането и, но нямаше как да участвам в нея.
                Накратко казано аз нямаше да подкрепя подписката.
                Не става дума само за застрашаване на зелените площи, макар да не е никак маловажно. Според скица, на която ние попаднахме ставаше дума за бетонна конструкция, която не знам как според теб няма да застраши парка. Той колкото е голям като се сложи нещо като сцена за 350-400 човека не знам какво точно ще остане. Но ние сме и против шума, който ще произвежда, мръсотията и тълпите пияна измет покрай нормалните хора,които ще посещават. Ти имаш ли идея как се озвучава сцена за 400 човека публика и как ще е за нас, които живеем така да се каже в парка? И като се отрази шума от околните сгради?
                А ти щом не си против- заповядай, построй такава сцена на поляната зад блока ти. Аз ще идвам на сеир.

Comment

Не става дума само за застрашаване на зелените площи, макар да не е никак маловажно. Според скица, на която ние попаднахме ставаше дума за бетонна конструкция, която не знам как според теб няма да застраши парка. Той колкото е голям като се сложи нещо като сцена за 350-400 човека не знам какво точно ще остане. Но ние сме и против шума, който ще произвежда, мръсотията и тълпите пияна измет покрай нормалните хора,които ще посещават. Ти имаш ли идея как се озвучава сцена за 400 човека публика и как ще е за нас, които живеем така да се каже в парка? И като се отрази шума от околните сгради?
                  А ти щом не си против- заповядай, построй такава сцена на поляната зад блока ти. Аз ще идвам на сеир.
                  Значи проблемът не е в опазването на парка, а по скоро в някакво предполагаемо нарушаване на Вашето спокойствие.
                  Преди една година, имаше подписка на един блок в моя квартал за премахването на спортна площадка, защото ги дразни тупкащата топка и дрънченето на баскетболния ринг. Резултатът беше отрязано осветление на площадката, за да не се играе до късно.
                  Голяма победа.
                  Доколкото си спомням цялата площ, която изискваше визираният от Вас проект беше около 900 квадратни метра. Самата сцена едва ли щеше да е по-голяма от 100 кв. метра. Сцена на открито за провеждане на културни мероприятия, какво по-хубаво от това..............
                  При това парите са изцяло дарени от частна фирма.
                  Бяха около 350 000, доколкото си спомням. Практика във развитите страни е изграждането на сцени на открито, там най-различни млади таланти имат възможност за изява на разумни цени, мероприятията най-често са през светлата част на деня.
                  Имате право да си запазите парка такъв какъвто е разбира се, а именно квартална градинка от социалистически тип.
                  В България така опазваме околната среда, а когато направиха лифт до седемте рилски езера всички чоплехме семки пред телевизорите.
                  К.М.

Comment

Пич именно за подобни мероприятия има общински културен институт точно в същия парк. Парк с размерите на Южния да речем позволява поставянето на сцена. Нашият т.наречен парк е просто по-голяма междублокова полянка където да пуснеш детето да играе или кучето да тича.
                    Колкото до дарението, сори не познавам тези благородни християни, които даряват ей така. А кафетата, които плануваха да построят дали ще раздават безплатно храната? И да ,ако представата ти за парк, в който има зеленина и пейки е комунистическа измишльотина, ок, аз съм върла комунистка. Предпочитам да се гледам зеленината и да ми е тихо, голям дивак съм ей. Направо първобитна. А ти умни човече ако искаш се залей целия с бетон, да не остане нищо зелено и тихо край теб. И тези, които ходят в Рила, ходят и без лифт, а тези които чоплят семки пред тв-то ще си чоплят и телепорт да сложат на Рила.

Comment

Пич именно за подобни мероприятия има общински културен институт точно в същия парк. Парк с размерите на Южния да речем позволява поставянето на сцена. Нашият т.наречен парк е просто по-голяма междублокова полянка където да пуснеш детето да играе или кучето да тича.
                      Колкото до дарението, сори не познавам тези благородни християни, които даряват ей така. А кафетата, които плануваха да построят дали ще раздават безплатно храната? И да ,ако представата ти за парк, в който има зеленина и пейки е комунистическа измишльотина, ок, аз съм върла комунистка. Предпочитам да се гледам зеленината и да ми е тихо, голям дивак съм ей. Направо първобитна. А ти умни човече ако искаш се залей целия с бетон, да не остане нищо зелено и тихо край теб. И тези, които ходят в Рила, ходят и без лифт, а тези които чоплят семки пред тв-то ще си чоплят и телепорт да сложат на Рила.
                      Ok, пич.....
                      Правят си реклама, от която печели и общественият интерес. Като искаш дивотия ходи в някой резерват, например Бистришко бранище на Витоша. Не видях в проекта чак толкова бетон. Проблемът с лифта до седемте рилски е, че сега там се качват хора, които нищо не ценят. Ценят хората, които биха си направили усилието да се качат до там пеша.

Ok, пич.....
                      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        . Ценят хората, които биха си направили усилието да се качат до там пеша.

.
                        Сам на себе си противоречиш май. Хем ме обвиняваш, че искам природа без намеса, хем лифта ти бил крив. Ти не виждаш много бетон и проблем в моя парк, ми аз не виждам какъв ти е проблема с лифта на теб. Но няма смисъл да се хабиш да отговаряш, виждам че за теб на чуждия гръб и сто тояги са малко. Нека при нас да строят каквото искат, само на теб да не ти пречат лично. Хайде остани си със здраве.

Comment

Сам на себе си противоречиш май. Хем ме обвиняваш, че искам природа без намеса, хем лифта ти бил крив. Ти не виждаш много бетон и проблем в моя парк, ми аз не виждам какъв ти е проблема с лифта на теб. Но няма смисъл да се хабиш да отговаряш, виждам че за теб на чуждия гръб и сто тояги са малко. Нека при нас да строят каквото искат, само на теб да не ти пречат лично. Хайде остани си със здраве.
                          Незнанието често води до грешни заключения.
                          Седемте рилски езера бяха място недокоснато от тълпища туристи, попадащо в рамките на Национален парк Рила.
                          Изключително ценно място. Невероятно ценна защитена територия и природна забележителност за целия континент. Паркът в хиподрума е просто градинка.
                          Мисълта ми беше, че в България не знаем кое точно е ценно от екологична гледна точка и кое трябва да опазим от бетона и антропогенното влияние.
                          Бетон нямаше да има, чак толкова.
                          К.М.

Comment

Working...
                          X