Известие

Collapse
No announcement yet.

Запор на заплата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Запор на заплата

Днеска ми звъннаха от кантората на частен съдебен съдия изпълнител с новината, че искат да наложат запор на един от служителите във фирмата ми. Заплатата на служителя му я давам на ръка, като естествено плащам осигуровки на пълния размер. Аз обаче не искам да му помагам на този съдия, защото след разговор със служителя ми, според мен е пълна пародия причината поради, която му искат едни 800 лв.

Та в тая връзка, могат ли те да ме принудят по някакъв начин да запорирам парите на служителя и да им платя на тях?
    Lexus IS200

Докато няма нищо писмено, мисля че нищо не произлиза. Вече, ако те уведомят с някой кофти формуляр, на който си се и разписал е време да се замислиш върху ситуацията.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Получиш ли писмо от ЧСИ за запор на заплатата си длъжен да я запорираш. (независимо как я изплащаш и запорираните средства да превеждаш на съдия изпълнителя)Тук разбира се има един минимален размер който трябва да му оставиш на служителя (зависи дали е семеен, сам, деца - забравих 240-300 лева ли нещо такова)
      Ако не запорираш заплатата до изплащане на сумата да знаеш че санкциите, които могат да наложат на фирмата и длъжностно лице са доста повече от въпросните 800 лева.
      По принцип твоя човек може да види за какво му е изпълнителния лист. Ако прецени, че ще спечели да обжалва за да спре изпълнението му. Ако пък няма оттърване може да внесе една трета от задължението а за останалата част да подпише споразумение с ЧСИ за разсрочено плащане до една година (говоря малко наизуст де, мога да попитам събирачите при нас в банката (те ги знаят нещата)
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

да не би някой мобилен оператор да се проявява с двугодишно договорче. ако го осигуряваш на минимална, какво ще му вземат....
        точка

Comment

на един колега му бяха запорирали цялата заплата,без да оставят нищо за него
          алфа ромео 156 1.8 тс -на части
          алфа ромео 164 2.0тс -на части
          нисан примера п10 1,6 16в хечбек
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
            на един колега му бяха запорирали цялата заплата,без да оставят нищо за него
            Това не може да е вярно, освен ако не си е получавал остатъка по сметка и е имал паралелно и запор върху вземаниията за наличности по сметки.
            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
            My Red Love
            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
              Докато няма нищо писмено, мисля че нищо не произлиза. Вече, ако те уведомят с някой кофти формуляр, на който си се и разписал е време да се замислиш върху ситуацията.
              За сега нищо не съм подписвал...
              Lexus IS200

Comment

Когато получиш официално съобщение си длъжен, ако не го направиш, подлежиш на големи санкции.
                Ако искаш пиши ми кое е ЧСИ-то и какъв е случаят, може да измислим нещо.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Когато получиш официално съобщение си длъжен, ако не го направиш, подлежиш на големи санкции.
                  Ако искаш пиши ми кое е ЧСИ-то и какъв е случаят, може да измислим нещо.
                  Тънкия момент тука е- имат ли механизъм, по който да ме накарат да го приема това съобщение?
                  Lexus IS200

Comment

Може да си станал жертва на документна измама. На мой познат така поискаха да запорира заплатата на някакъв, който никога не е бил наеман във фирмата...
                    '05 166 V6
                    '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

По добре се разбери сам с твоя служител, по между си!
                      Например ти да идеш да ги погасиш тия 800лв и вече примерно 3-4 месеца да му одържаш по 200-250лв от заплатата, докато си възстановиш сумата и готово! Така нито ще се занимавате с съдия изпълнители нито със запориране и т.н. спестяват се много главоболия!

ПП: И това горното само и единствено ако имаш доверие на своя служител, че е къдърен и съвестен!
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                      X