Известие

Collapse
No announcement yet.

Удариха ме - съвети?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Удариха ме - съвети?

Здрвейте колеги, вчера ме удариха странично в предницата на бул. България. Написаха акт на този, който ме удари и ми дадоха постановление за ПТП, с което трябва да отида на оглед в неговата гражданска - Евро Инс. Щетите са: 2 предни калника, фар, мигач, броня, халоген и теч от хидравликата... Общо взето отпред колата не бие наникъде, върви си, спира, завива и се движи чудесно, но цялата маска, заедно с фаровете и всички железа около тях е леко изместна с 2-3см настрани. Те ли ще я разглобяват, какво да очаквам да ми платят, и изобщо някакви съвети какво да направя, за да не ме прецакат с парите. Благодаря ви предварително!
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Oтиваш така както си е колата. И ако мислиш че има скрити щети искаш втори оглед след разглобяване в сервиз. Лошото е че нямаш каско защото по гражданска добри пари не вярвам да вземеш
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ами да, отиваш с протокола при застрахователите на тоя дето те е ударил и от там вече те оглеждат и си действат. Понеже си по гражданска и не си в твойта застрахователна компания няма да имаш опцията да ти я направят в доверен им сервиз, а напрво като излезне оценката ще ти изплатят щетата кеш.
      Поне при ме така беше като се ударих миналата година. Нямам каско и понеже другия пич беше виновен, отидох в армеец (неговите застархователи) с двустранния протокол и там я огледаха и след месец ми платиха доста прилична сума. Естествено оправих колата за половината
      И всичко мина по гражданската. Та това знам аз, дано съм бил полезен.
      1986 Alfa Romeo Sprint ex.
      1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
      1999 Citroen Saxo 1.0
      Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

Да, определено беше полезен, точно тези неща ме интересуват. Само дано Евро Инс да плащат добрe.
        BMW 328i

Comment

Абе като цяло много неприятна случка е това - хем си невинен, хем си губиш времето, хем нерви, пари итн
          Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 12:33.
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Изтече ми каското съвсем наскоро, ама не знам и аз защо не го поднових... Та сега само на ГО разчитам.
            BMW 328i

Comment

Ако искаш понеделник може да се засечем в университета и ще ти обясна по-подробно моя случай и как процедирах. Макар че това е общо взето. Не е много голяма главоблъсканица, но докато излезне щетата е гадно, че чакаш месец...
              1986 Alfa Romeo Sprint ex.
              1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
              1999 Citroen Saxo 1.0
              Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

Working...
              X