Известие

Collapse
No announcement yet.

Размисли относно скоростта и средната скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Размисли относно скоростта и средната скорост

Вчерашното ми пътуване до Велико Търново и обратно ме хвърли в едни размисли относно колко бързаме когато бързаме и закъде аджеба бързаме ...

Та по същество: излязох от София в точно 11:00. Поддържах 160-170 по магистралата и около 140 по останалия път. В 13:00 влязох във Велико Търново.

На връщане излязох от Велико Търново в 15:50. Карах с около 120-130 по пътя и 140 максимум 150 по магистралата. Само при някои изпреварвания съм превишил тези скорости. Влязох в София в 17:50.

И на отиване, и на връщане съм спазвал ограниченията в населени места и не съм предприел нито едно рисково изпреварване.

Та какъв е изводът?
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

На отиване си изгорил повече гориво ?
    Last edited by Deathriderr; d.m.y г., 13:41.
    145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

Че средната ти скорост ти е била една и съща, тоест нещо си в грешка къде и как си карал.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
        Че средната ти скорост ти е била една и съща, тоест нещо си в грешка къде и как си карал.
        .... и колко време си карал с тези скорости
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
          .... и колко време си карал с тези скорости
          Топло. Т.е. колкото и да се силиш, като настигнеш камион или жигула на завой, пак намаляваш и съответно средната скорост намалява.
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

по ограниченията навсякъде бургас-софия се взима за 3 часа и 30 минути... без спиране

с мега малоумно каране може да си спестиш 1 час, но такива ситуации и изпреварвания трябва да направиш, че е безсмислено

да не коментираме и почти двойния разход

общо взето ограниченията добре са ги измислили комай
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
              по ограниченията навсякъде бургас-софия се взима за 3 часа и 30 минути... без спиране

с мега малоумно каране може да си спестиш 1 час, но такива ситуации и изпреварвания трябва да направиш, че е безсмислено

Това с 90 км по второстепенния път,и със 130 по магистралата,и съответно в населените места с 50км.Тоест абслютно без да се нарушава ЗДВП Общо 3ч.и30 м

Мисля че може но само ако трафика е 0
              Last edited by warbah; d.m.y г., 15:41.
              Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение

Знам, че си пътувал по това разстояние доста по-честоот мен, но ми позволи да се усъмня в думите ти. Освен ако не слагаш толеранс около 20 км/час над ограниченията, извън активния сезон.

Comment

За Протокола Нова Загора-Бургас с около 100 на обикновен и 120-130 на магистрала около 1:30 мин...
                  с около 120-130 на обикновен и 150-160-170 на магистрала 1:15-20мин...

Извод: за 10мин просто не си струва...
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Няма и как да бързаме колеги докато нямаме магистрали , аз съм карал на пълна газ както се казва Хасково Пловдив и съм го зимал за 45 мин а спокойно го зимам ( 90-100) за 1 час толкова е 15 мин разлика , но постоянно изпреварваш и т.н. имаш много пречки по пътя които ти намалят средната скорост , ако си на магистрала е друго нешо вече ако караш с 130 ( ограничение) и 180 и приемем , че визираме магистралата Пловдив - София си е близо 1 чзас разлика същност не знам дали е точно толкова сметктие ми предполагам можеби имат грешка но определно на магистрала разликата би се усетила, защото г/д със скоростта с която караш ти е и средната докато извънградско е друга бирата аз пердаша примерно с 130 бързам и изведнъж колона от тирове на забранен участък после коли идват и си кътам зад тях 5 мин и става друга работа. Иначе закакво бързаме всеки сам си преценя, аз лично винаги гледам като бързам да имам 1 наум не гледам да правя глупави изпреварвания или пък да карам в селата с 90
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      Знам, че си пътувал по това разстояние доста по-честоот мен, но ми позволи да се усъмня в думите ти. Освен ако не слагаш толеранс около 20 км/час над ограниченията, извън активния сезон.
                      това е през нощта - винаги тогава пътувам

в 00:00 като тръгнеш от софия до бургас е мъртвило

след стара загора по пътя ти се налага да правиш 3-4 изпреварвания

там където е 90 карам с около 100, 10км/ч разлика в ограничението дори според закона е маловажно
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Коле,
                        Май тая тема сме я дъвкали още преди години.
                        За 10-15 минути не си струва нито разхода нито нервите.
                        Ама ще дойдеш на моя акъл... само годинки трябват
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Изводът е, че разстоянието от Сф до ВТ е по-голямо отколкото от ВТ до Сф
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                            Коле,
                            Май тая тема сме я дъвкали още преди години.
                            За 10-15 минути не си струва нито разхода нито нервите.
                            Ама ще дойдеш на моя акъл... само годинки трябват
                            Чичо Стефане,

Аз говоря за разликата между бързо и много бързо каране, не за приспивно.

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Вчерашното ми пътуване до Велико Търново и обратно ме хвърли в едни размисли относно колко бързаме когато бързаме и закъде аджеба бързаме ...

....Та какъв е изводът?
                              Че много вървят тези 155-ици
                              А иначе сериозно погледнато, наистина при по-високите скорости, обикновено се харчи повече гориво, отколкото да се спестява време.
                              Аз честичко пътувам до Габрово и обратно, освен до Плевен, та го знам от опит това...
                              145, 1.6 boxer
                              156, 2.4 JTD - ex
                              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Working...
                              X