Известие

Collapse
No announcement yet.

Размисли относно скоростта и средната скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги, ще спомена, че фразата 'карах с ... км/ч' е мнооого субективна, дори възприятията на един и същ индивид по различно време на денонощието...
    А по темата: само ПОНЯКОГА си струва да бързаш много - не 'със 130' както каза един колега по-горе; но рисковете - всеки сам си преценява, всеки има глава на раменете си
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

Всеки стига там, за където е тръгнал...рано или късно!
      Лошото е че ще вземе и някой друг със себе си!
      130-140 км/ч !!! Познаваме се и за това ще кажа само - много неразумно!
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

висока максимална скорост има много малко общо с висока средна скорост
        високата средна скорост представлява поддържане на темпо и няма нищо общо с нарушение на правилата за движение.
        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Хм, просто исках да кажа, че когато 'караш с 120-130 км/ч' обикновено средната ти скорост е 75-80 пак зависи от разстоянието, но да кажем че важи за повече от 100 км път; виж средна скорост 130 км/ч (пак на същия път) е друга бира и тогава въпросния индивид би обяснявал как е 'карал с 210'.
          Та и двамата сте прави... Аз пак ще повторя: само ПОНЯКОГА си струва риска да се бърза (може би в 0.0001% от случаите, в които 'бързаме', т.е. няколко пъти за цял живот)
          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
          x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
            Всеки стига там, за където е тръгнал...рано или късно!
            Лошото е че ще вземе и някой друг със себе си!
            130-140 км/ч !!! Познаваме се и за това ще кажа само - много неразумно!
            Мисля, че съм се обосновал:

---------- Post added at 13:00 ---------- Previous post was at 12:59 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение

И на отиване, и на връщане съм спазвал ограниченията в населени места и не съм предприел нито едно рисково изпреварване.
            тук.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Трафика е огромен фактор, особено извън магистралите...
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

А пък според мен ,като искаш да стигнеш навреме , тръгни по-рано.Добрия шофьор е живия , не бързия)))

И все пак такива измервания могат да са актуални само в контролирана среда - нулев трафик и пр.Аз лично съм стигнал до извода ,че когато бързаш ,повече бързаш отколото спестяваш!
                Път време няма беше казал някой.....
                ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                  А пък според мен ,като искаш да стигнеш навреме , тръгни по-рано.Добрия шофьор е живия , не бързия)))

И все пак такива измервания могат да са актуални само в контролирана среда - нулев трафик и пр.Аз лично съм стигнал до извода ,че когато бързаш ,повече бързаш отколото спестяваш!
                  Път време няма беше казал някой.....
                  Тръгването навреме също е понятие от "контролираната среда".
                  Отделно от това - кога според теб съм по-безопасен на пътя - когато съм спал 5 или 6 часа?
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    Тръгването навреме също е понятие от "контролираната среда".
                    Отделно от това - кога според теб съм по-безопасен на пътя - когато съм спал 5 или 6 часа?
                    Струва ми се ,че придаваш на темата битов характер , за да има основателна причина да се бърза.Сам попита какъв е извода от бързане и от "небързане".Ето ти конкретен отговор- има смисъл да се бърза само на големи разстояния(в бг няма мног такива),на магистрала и да се поддържа през цялото време висока скорост.Тогава се натрупва положителен ефект.При второкласни пътища и кратки разстояния ефекта е в рамките на някакви мизерни минути.
                    п.п. Знам че понякога и две минути са от значение , но това е по-скоро изключение....

Отделно от това като си спал 5 ,а не 6 часа и караш по-бавно ,имаш повече време за адекватна реакция , а като си се наспал и ситацията е сублимна може и навременната и правилна реакция да не е достатъчна - фактор:несъобразена , висока скорост...

Но да не превръщаме и тази тема в безсмислен спор!
                    Last edited by Alexandrov70; d.m.y г., 20:23.

Comment

Разхода на гориво не е толкова важен , нито да стигнеш 10 минути по-рано.
                      Обаче ако караш по правилата те застигат всякакви ненормалници, изпреварват те на завои и т.н. Те ако искат да се самоубиват но покрай сухото гори и мокрото.
                      Та с това си каране по правилата си увеличаваш риска да ти се случи нещо , просто защото повечето карат не по правилата.
                      ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                        Разхода на гориво не е толкова важен , нито да стигнеш 10 минути по-рано.
                        Обаче ако караш по правилата те застигат всякакви ненормалници, изпреварват те на завои и т.н. Те ако искат да се самоубиват но покрай сухото гори и мокрото.
                        Та с това си каране по правилата си увеличаваш риска да ти се случи нещо , просто защото повечето карат не по правилата.
                        Баща ми цял живот кара по правилата и няма нито едно птп,нито са го застигали и блъскали.Може да е било късмет,но е факт.

Comment

Пинко беше правил един експеримент по пътя София-Кулата с доста по-мощна кола от нашите.
                          Нека той каже какъв е резултата(аз съм се убедил за себе си многократно).
                          155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                          Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщение
                            Пинко беше правил един експеримент по пътя София-Кулата с доста по-мощна кола от нашите.
                            Нека той каже какъв е резултата(аз съм се убедил за себе си многократно).
                            има го на страниците на АутоБилд - Пинко е добър шофьор и резултата му е доста показателен - ако няма друг вариант да се придържаме към неговия тест - подкрепям го с две ръце.
                            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Струва ми се ,че придаваш на темата битов характер , за да има основателна причина да се бърза.Сам попита какъв е извода от бързане и от "небързане".Ето ти конкретен отговор- има смисъл да се бърза само на големи разстояния(в бг няма мног такива),на магистрала и да се поддържа през цялото време висока скорост.Тогава се натрупва положителен ефект.При второкласни пътища и кратки разстояния ефекта е в рамките на някакви мизерни минути.
                              п.п. Знам че понякога и две минути са от значение , но това е по-скоро изключение....

Отделно от това като си спал 5 ,а не 6 часа и караш по-бавно ,имаш повече време за адекватна реакция , а като си се наспал и ситацията е сублимна може и навременната и правилна реакция да не е достатъчна - фактор:несъобразена , висока скорост...

Но да не превръщаме и тази тема в безсмислен спор!
                              Колега, виждам ли някакви опити за заяждане или така ми се струва? Темата няма битов характер, говорим принципно. Мисля, че изводът от темата, а именно - няма смисъл от прекалено бързане - не противоречи на "морала и добрите нрави". Колкото до спазването на правилата - всеки си преценява и си носи отговорността.
                              За съня и за времето за реакция мога да извадя много аргументи за противната на твоята теза, но ще стане офтопик, не това е темата.

Comment

Баща ми цял живот кара по правилата и няма нито едно птп,нито са го застигали и блъскали.Може да е било късмет,но е факт.
                                Твоето е частен случай , аз мога да ти представя други такива но няма смисъл. Факта е , че сега има в пъти повече автомобили по пътищата.
                                ...

Comment

Working...
                                X