Известие

Collapse
No announcement yet.

Как банките се грижат за парите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как банките се грижат за парите ни

Случката е толкова фрапантна че не мога да се сдържа да я споделя. Колега има ипотечен кредит за жилище и за обслужването му съответно ползва специално създадена за целта разплащателна сметка. Онзи ден вечерта му се обаждат от банката и почват да го ругаят че е некоректен платец и вече 3 месеца не си обслужва ипотеката. Колегата шаш и паника отива в клона на банката, вадят му разпечатка и се вижда че в момента в който той си захрани сметката с месечната вноска някой почва да тегли парите от банкомат. Ще кажете поредния случай на изкопирана дебитна карта. Да ама не. Знаеики че в тази сметка само ще се внася колегата никога не е вадил карта за нея, няма и подавано заявление за такава карта. Тоест, за мен със 1000% съдействие на някой служител някой е получил информация че няма издадена карта по тази сметка, подал е заявление, получил е карта и пин код и на всичкото отгоре чудесно знае кога е нея постъпват пари.
    Сега се почват едни разправии и съдебни процедури като през цялото време колегата е потенциално виновен че няма "сестра"
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Дано изхода от ситуацията е благополучен за твоя познат. Ако се окаже, че наистина някой е издал карта на негово име и за тази сметка - да изиска документите за картата - трябва да има договор за нея и приемо-предавателен протокол със дата, час и подписи. Една проста сверка може да вкара някой служител по бързата процедура за фалшифициране на подпис с цел лична облага...
    Това явно е новата практика, защото и Милена се опитаха да я изцакат така с една кредитна карта преди 3 месеца - уж си я била взела, и поради това че я "загубила", банката преиздава картата с двойно по-малък лимит, с по-голяма (максималната) лихва, и срещу скромните 50лв.
    Внимавайте, банките очевидно вече не се страхуват да правят такива измами, може би защото не ги е страх от нас - съвестните клиенти ...
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

коя е банката. имаше и едни случаи където служители теглили суми от депозити и спестовни сметки.
      точка

Comment

ОББ. То колегата е задвижил всякакви сверки, адвокати и жалби до полиция и банков надзор ама нервите няма кой да му ги върне.
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ми това е положението за съжаление, ама то важи за целият ни живот.Ако не е подписал договор за карти и прочее, няма проблем.Ще се оправи, а нервите на Наречен
          Не забравяйте, че "банките" са иннституции, в някои от които работят огромен брой хора и никой не може да гарантира на 100% че всички са честни и принципни, за съжаление.Така че, не винига банката е пряко виновна, в буквалния смисъл. Такива случаи наистина има, но са сравнително рядки.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Ми това е положението за съжаление, ама то важи за целият ни живот.Ако не е подписал договор за карти и прочее, няма проблем.Ще се оправи, а нервите на Наречен
            Не забравяйте, че "банките" са иннституции, в някои от които работят огромен брой хора и никой не може да гарантира на 100% че всички са честни и принципни, за съжаление.Така че, не винига банката е пряко виновна, в буквалния смисъл. Такива случаи наистина има, но са сравнително рядки.
            Да, Фреди, - така е, но са загубени принципите на банковото дело и там както навсякъде се промъкввт несъвместими идеи и действия, но всичко това идва от мениджмънта и прилагането на двойни стандарти.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Така е, Стари друже, но рибата се е вмирисала доста отдавна откъм главата си, какво друго да чакаме.Аз съм от над 20 години в банковата система и мога да кажа, че там редът е много по добър, отколкото в държавата ни, като цяло.А че има какво да се дяла и там има, ама, не ни е там проблемът.
              sigpic

Comment

Стига тоя договор да не е като с мобилните оператори...подписваш го за две години....и той си остава вечен...)
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  Стига тоя договор да не е като с мобилните оператори...подписваш го за две години....и той си остава вечен...)
                  Е, няма такива договори там, има тук там подобни практики, но ако реагираш и си пуснеш съответно възражение, няма проблеми.ЖСМ е нова услгуга от др. поколение я
                  sigpic

Comment

Е, няма такива договори там, има тук там подобни практики, но ако реагираш и си пуснеш съответно възражение, няма проблеми.ЖСМ е нова услгуга от др. поколение я
                    Има..има и на моята глава ми се стовари.....на картата ми изтече валидноста...сметката беше на (0).....не я поднових нарочно...те м/у другото ми издали нова, която не съм я получавал и разбирам за нея след една година след като ме карат да платя такса за някакво си обслужване ....без да съм получавал такава..
                    Обяснението им беше, че след като съм имал кредит по друга сметка....те си направили някаква така наречена "умна сметка"....за да кецкат потребителя...
                    А бе на банките им дай такси и комисиони....не съобразени с паричните средства......вчера ми искат 6лв. такса за да преведа 20лв. на общината за подмяна на л.карта......те започнаха от това да се изхранват....като им спаднаха кредитите....
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

банките управляват интереса и финансите на дадено лоби,дали ще са еврей,германци или японци все тая,то си е нещо като черна каса на партийте дето си имат дето всеки си вкарва парите и процента за да работи до следващите избори и с благоволение от еди кой си,кофти е много с тия заеми жалко че нема хора обикновенни да дават пари на доверие освен лихварите аз нямам заеми в момента иначе съм имал доста за какво ли не,от РББ имах една карта ВИЗА КЛАСИК да си пазарувам с нея по нета ама я закрих тая година,та ходих 2 пъти да довнасям некви къси след като платих всичко до момента?как и да е и след 1 месец полувам известие че дължа познай с смс сумата от 0.01 ст?и ми пратиха даже писмо по пощата с излечение,срам немат...знам че програма на компютър ги определя ти неща ама не си плащат мастилото и хартията с 1 ст.
                      Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 21:17.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                        банките управляват интереса и финансите на дадено лоби,дали ще са еврей,германци или японци все тая,то си е нещо като черна каса на партийте дето си имат дето всеки си вкарва парите и процента за да работи до следващите избори и с благоволение от еди кой си,кофти е много с тия заеми жалко че нема хора обикновенни да дават пари на доверие освен лихварите аз нямам заеми в момента иначе съм имал доста за какво ли не,от РББ имах една карта ВИЗА КЛАСИК да си пазарувам с нея по нета ама я закрих тая година,та ходих 2 пъти да довнасям некви къси след като платих всичко до момента?как и да е и след 1 месец полувам известие че дължа познай с смс сумата от 0.01 ст?и ми пратиха даже писмо по пощата с излечение,срам немат...знам че програма на компютър ги определя ти неща ама не си плащат мастилото и хартията с 1 ст.
                        Леле - ама ти от банки си разбирал.
                        Крайно време е да разберете, че банките не са това което са били преди години, а са вече като всяка една фирма с предмет на дейност продажба и услуги свързани с пари.
                        Не би могъл да знаеш лобитата и игрите на собствениците им, а самите те не знаят /защото се изкривява информацията идваща до тях/, какви глупости са вършат на последните нива в структурата на техните банки.
                        Не е логично да се очаква при банките нещо по-различно от всичко останало наоколо.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

колега ЕН ако вие при вас всичките сте завършили банково дело не значи че ние в София без да сме завършили не трябва да поназнайваме по нещо за обща култура.

Comment

Мога само да допълня че две седмици след началото на случката и при предприети всички законови стъпки единствения получен отговор от банката до момента е "Ще разгледаме случая с необходимата сериозност". А колегата беше принуден да внесе сумите още веднъж под заплаха от налагане на запор
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                              Ще кажете поредния случай на изкопирана дебитна карта. Да ама не. Знаеики че в тази сметка само ще се внася колегата никога не е вадил карта за нея, няма и подавано заявление за такава карта. Тоест, за мен със 1000% съдействие на някой служител някой е получил информация че няма издадена карта по тази сметка, подал е заявление, получил е карта и пин код и на всичкото отгоре чудесно знае кога е нея постъпват пари.
                              Странно наистина...до преди известно време и аз "раздавах" такива кредити в една банка .... принципно системите са доста сигурни и наистина има нещо супер фалшиво и странно в цялата тази история......да му мисли служителя, при който е подадено това заявление за дебитната карта ..........ще го разкостят!!!
                              GTV 1.8 TS

Comment

Working...
                              X