Известие

Collapse
No announcement yet.

На кого да .... Мамата!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На кого да .... Мамата!

Чакам юристи и застрахователи да се изкажат!
    Днеска на връщане от работа, попаднах в една дупка и си срязах и двете гуми.
    Ямата е с приблизителни размери: ширина 30-40 см, дължина метър и половина и дълбочина около 30-40 см.
    Идеална да останеш насред път.
    Добре, че Стефчо- Зилата е винаги на линия, та се домъкна и ми даде още една гума.
    Въпроса ми е: какво да я правя тая дупка и как най-добре да протестирам.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

На тоя дето прави магистралите.....и аз яко псувам...плащам им винетки и от десет години в месеца по два пъти прекосявам прохода"Петрохан" само в дупки...то не са само гуми..шарнири, носачи, джанти и т.н.
    Иначе ако гумите са ти нови, тоез с ДОТ от тази година застрахователите ще ти платят максимум 70% от стойноста им.....ако заведеш дело...незнам как стоят нещата.
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
      На тоя дето прави магистралите.....и аз яко псувам...плащам им винетки и от десет години в месеца по два пъти прекосявам прохода"Петрохан" само в дупки...то не са само гуми..шарнири, носачи, джанти и т.н.
      Иначе ако гумите са ти нови, тоез с ДОТ от тази година застрахователите ще ти платят максимум 70% от стойноста им.....ако заведеш дело...незнам как стоят нещата.
      Мерси!
      Успокои ме!
      В Европа, ако дупката е по-дълбока от 6 сантиметра....
      Ама тука ми казаха, че трябва да ми пишат акт за несъобразена скорост, щото дупката е точно пред караулката на Ломски Форт
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Мерси!
        Успокои ме!
        В Европа, ако дупката е по-дълбока от 6 сантиметра....
        Ама тука ми казаха, че трябва да ми пишат акт за несъобразена скорост, щото дупката е точно пред караулката на Ломски Форт
        Стар и изтъркан лаф на катаджията....търси си правата....то като няма капака на шахтата от канализацията...пак несъобразена скорост....а на пътя тъмно, локви няма осветление и т.н.

Comment

Подсещате ме за онази катастрофа с бургаския автобус на "Ентуртранс" край Пловдив. На репортажите все даваха окривената джанта и сцепена на същото място гума, но... от фирмата поддържаща пътя казаха, че няма дупки. А, да се окриви тая дебела джанта на автобуса... много здрава ще да е била дупката !
          bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

И дилемата ти като шофьор и ценител на возилото си е следната: дали първо ще се пребия и ще потроша колата от хубавите пътища, или някой кретен дето е неграмотен и не е могъл да прочете закона за движение по пътищата (пък и не му дреме особено какво пише там), ще ме тресне и ще ме претрепе или в лекия случай тотализира колата..?

Comment

Дилемата май е дали да продължаваме да живеем в кенеф или да поемем накъде навънка.
              Второто е по-лесно, но май не много честно.
              Лесно е да отидеш а готово.
              В Гърция, ако спукаш гума, звъниш на застрахователя и съответният отговорник на участъка го отнася!
              Тука , все едно аз съм изкопал въпросната дупка.

Comment

Абе не знам дали е нечестно, но аз преди около 11 години се отказах да напускам България, а вече ми е късно, па и не знам гръцки, като теб
                И сега не съм сигурен, дали ако се върна назад бихме ползвали зелената ни карта за САЩ (на жената беше).Та оставам в кочината, кенеф, каквото и да го наречем няма де е невянро, това ми е било писано явно
                А че е много трудно да се променят нещата у нас е ясно
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Пускай Мамата на воля и каквото решиш.
                  И аз съм скачал едновременно с предните две на излизане от София навремето с Типото, вследствие на което се изкривиха железни джанти, но се разминах само с разхерметизиране.
                  Бой с чука и Мамата и това е.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Пускай Мамата на воля и каквото решиш.
                    И аз съм скачал едновременно с предните две на излизане от София навремето с Типото, вследствие на което се изкривиха железни джанти, но се разминах само с разхерметизиране.
                    Бой с чука и Мамата и това е.
                    Лошото е, че не бях с железните, а с алуминиевите и като гледам, от тия гуми нищо не става, а това означава четири броя нови 15" нископрофилни
                    Фред, осен гръцкия, говоря още два екзотични езика и може да съм и на две, много екзотични места, ама на!
                    Аз съм си тъп и упорит!
                    Освен това съм си и като бръмбарчето от вица.
                    Родина, сине, Родина!

Comment

Ако улицата е общинска, съдиш общината, ако е междуградски път - АПИ. Пиши на лични за подробности.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Ако улицата е общинска, съдиш общината, ако е междуградски път - АПИ. Пиши на лични за подробности.
                        +1!
                        Покрай тази тема се сетих за един стар виц.
                        Обажда се един човек и пита:
                        -Ало Енергото?
                        -Не ВИК сме.
                        -Е нищо и на вас да ви е.а мамата..........
                        Та както казава и Old Alfist,пускай мамата на воля.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

типично по български проблема няма решение. след като си се изтряскал в дупката, трябвало е да се обадиш в кат за да ти регистрират ПТП-то - без това нито застаховател нито съд ще ти обърне внимание. отделно ако не ги домързи ченгетата и дойде някой ще ти пише акт за движение с несъобразена скорост.
                          след това, ако имаш каско, вадиш общите условия и почваш да четеш покрива ли се тая щета.
                          от цялата работа само си назад с парите и нервите, ама границата е на максимум 200км при всички положения.....
                          точка

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                            Та както казава и Old Alfist,пускай мамата на воля.
                            Малко се получи като :

На Нивата
                            Като няма прокопсия,
                            Плюл съм в тази орисия!

но какво ни остава освен да го обърнем на майтап - поне за мен е така.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Малко се получи като :

На Нивата
                              Като няма прокопсия,
                              Плюл съм в тази орисия!

но какво ни остава освен да го обърнем на майтап - поне за мен е така.
                              а бе на гол гъз си е чисто е....)

Comment

Working...
                              X