Купих си лаптоп да си играя игри докато съм на работа и трябваше да му кача win7,защото диска с драйверите беше само за 7-ца.Качих му аз 7-та,обаче игрите които изискват инсталация не тръгваха,защото винаги липсва някой .dll файл.Сложих си ХР,търсих драйвери цял ден и все пак си намерих всичко.Игрите си тръгват,но немога да оправя контраста на екрана когато съм само на батерия.Когато извадя кабела и остана на батерия екрана става страшно тъмен и немога да намеря от къде да оправя тоя контраст когато е на батерия.Проверих навсякъде,но все едно липсва опцията за настройки на контраста в батерия режим...Дали е от самото ХР сложено някъде или трябва някаква програмка допълнително да сложа?Лаптопа е Samsung RV-508,със Win-ХР СП3 съм.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с контраста на лаптоп
Collapse
X
-
задържаш FN бутона и натискаш няколко пъти стрелката нагоре.Мисля, че при самсунг е така.Ако не стане търси някъде по клавиатурата знак наподобяващ слънце и стрелка нагоре и съответно съседен бутон със стрелка надолу.Пак задържаш FN и натискаш клавиша със знак нагоре.
-
Не е контраст, а яркост предполагам.
Драйвер за тия бутони трябва ли?
Виж пауър сетингс ... Уиндоус често тарикатее като го оставиш на батерия.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Виж Display Properties - Screen Saver - Monitor Power - Power... - Power Schemes.Там пиши какво да се случва когато лаптора е на батерия или на кабел.Избери си от падащите менюта времето след което яркостта да намалява когато си на батерия.Няма ми го лаптопа в къщи можех да ти кажа точния път.Не от драйвери щом си работи на кабелно захранване.Някаква настройка от горе изброените е.На мен ми заспиваше след няколко минути, докато се усетя къде да бутна.Или още по лесно Control Panel - Power Options.Същото е.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Ако не можеш да намериш къде от Power Options да си увеличиш контраста когато си на батерия имаш и друга възможност: Инсталираш си Notebook Hardware Control и с него трябва да стане по-лесно.
Settings -> Show all NHC options and settings
После от CPU Speed tab можеш да смениш power plan....
Comment
-
sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)
Comment
-
Когато батерията е изтощена, подсветката на екрана се изключва.Не е от контраста.Дори и да зададеш в опциите "никога", като усети че капацитета на батерията пада, подсветката се изключва за да се пести ток за други ресурси.Нов ли е лаптопа или 2-ра ръка.Ако лаптопа е нов иди в магазина и ги накарай да ти го пуснат на батерия, ако не иди до някой сервиз да ти направят диагностика на батерията.Обикновено долу в дясно, в трея, има една иконка за батерията която показва в проценти колко е заредена.Виж като го включиш в мрежата, дали процентите се увеличават.За мен това е проблем с батерията ,а не с уиндоса или драйвери.
п.п. Подсветката е нещо различно от яркост и контраст.Ако нямаш подсветка, колкото и да увеличаваш яркоста и контраста, екрана ще остане много тъмен.Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 13:15.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Ако със 7-та всичко е било ОК, тогава ХР-то нещо се ебава.Може да наистина да му липсва някоя библиотека.У вери се че сте качили всички драйвери за дъното, може би липсва нещо в ХР-то което да чете батерията.Моето е SP2, и върви перфектно на различни компютри и лаптопи и нямам този проблем.Само на един хюлед пакард не тръгваше аудиото, щото за този модел нямаше драйвери за ХР.Номера беше да те принудят да купиш Виста.Ама с малко клизми тръгна.Потърси компетентна помощ от някой, ако ти не можеш да се справиш.Тъй от разстояние едва ли ще помогнем.
---------- Post added at 13:45 ---------- Previous post was at 13:32 ----------
Когато си купувах лаптопа - Асус - имаше диск с драйвери за дъното за ХР и Виста.Наскоро купувахме лаптоп на един приятел -Acer - нямаше диск с драйвери, казаха че 7-та си има всичко, ако искаме да слагаме ХР да ги свалим от интернет.Да ама в нета нямаше драйвери за ХР за този модел, пише "не се поддържа".Такава е тенденцията - да те накарат да купуваш само лицензирани продукти.И ACER-а си остана на 7-а.Може и при теб да е така.Щом е нов изключваме проблемна батерия, остава да е софтуерно.Помощ от приятел ще трябва.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от daksy Покажи съобщениеКупих си лаптоп да си играя игри докато съм на работа и трябваше да му кача win7,защото диска с драйверите беше само за 7-ца....145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
може някои от FN бутоните да са ти хардуерни, а тия точно за яркостта - да не са
намери си софтуера за бутоните под ХП и трябва да стане
другото, махни от Power Schemes това Портабле/
и сложи Desktop или там къвто е еквивалента
XP-то просто има доста примитивни настройки на работата спрямо 7 и затва е така'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
Comment