Известие

Collapse
No announcement yet.

Монтирах генератор за газ на Браун

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Няма нужда да дава на късо, щото може да изгори нещо(примерно диодния блок). Просто си включи едновременно къси/дълги, парно, нагревател на задния прозорец и ще усетиш как за момент двигателя си променя оборотите, това идва от натоварването на генератора. Някъде четох че при каране с включени светлини се вдигал разхода на гориво с 2-5%.

30А ич не са малко ток, около 360Вата мощност, като включиш фарове , парно, нагревателя на задното стъкло и разни глезотии като бас туба с усилвател и т.н., ще сварва ли да зарежда динамото аджеба ?
    // Офтопик
    Предложих му, защото според мен той говореше за колело (велосипед). Там едва ли има изправител за едната крушка..
    '05 166 V6
    '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
      В 300 грама вода колко водород има бре момци?Я има 40грама я не, някой осмокласник да каже.И колко енергия се отделя при изгарянето им-бас ловя че е по- малко от 100 грама нафта. Изводите всеки да си ги прави според образованието и религията,наздраве.
      //Лек офтопик
      В 300 гр. вода, според химията има около 200 гр. водород. Колко енергия отделя е друга бира. Изводи всеки може да направи, но пък друго си е да получиш реално инфо от първа ръка
      145, 1.6 boxer
      156, 2.4 JTD - ex
      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Сега няма да споря колко грама точно водород има в 300 грама вода,щото явно сме завършили различни учлища и с различен успех,но дори и само водород да има в посоченото количество вода пак е крайно недостатъчно за да се реализира каквато и да икономия в рямките на 800 км. пробег,освен ако не протича атомен взрив или там както му викат ядрените физици,чак толко не съм учил,извинявам се за което.Пачито още веднъж наздраве!Темата е добър повод мислъ.
        Last edited by 546; d.m.y г., 01:14.

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
          //Лек офтопик
          В 300 гр. вода, според химията има около 200 гр. водород. Колко енергия отделя е друга бира. Изводи всеки може да направи, но пък друго си е да получиш реално инфо от първа ръка
          От 300 гр. вода няма как да се получат 200 гр. водород. Дори и да приемем, че водата е абсолютно чиста, то всички знаем, че водорода е най-лекия елемент от менделеевата таблица, а кислорода е много по-тежък. Та и така да е... 200 гр. водород могат да отделят не малка енергия. В Русенския университет съм гледал данни, от замерване на двигателя на Лада 2105, работещ с водород и бензин. Данните са доста впечатляващи, но може би най-интересното, е че при 4000 оборота нивото на изгорелите газове е много под нормите на евро 5, а разхода на бензин е колкото при ниски обороти.
          bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Сега няма да споря колко грама точно водород има в 300 грама вода,щото явно сме завършили различни учлища и с различен успех,но дори и само водород да има в посоченото количество вода пак е крайно недостатъчно за да се реализира каквато и да икономия в рямките на 800 км. пробег,освен ако не протича атомен взрив или там както му викат ядрените физици,чак толко не съм учил,извинявам се за което.Пачито още веднъж наздраве!Темата е добър повод мислъ.
            Викат му студен ядрен синтез и е розовата мечтата на всички физици
            Щото тогава влиза онова Е=мс2 дето си е страшно много енергия.
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

В 300 грама вода колко водород има бре момци?Я има 40грама я не, някой осмокласник да каже.И колко енергия се отделя при изгарянето им-бас ловя че е по- малко от 100 грама нафта. Изводите всеки да си ги прави според образованието и религията,наздраве.
              получения водород и кислород в случая НЕ е източник на енергия, а преносител на енергия.
              ако клетката консумира 400вата и КПД-то и е 50% , следва че в генерираното количество газ има 200вата енергия. при изгарянето на тия 200вата в двигателя само 30% от тях се превръщат в механична енергия , което е да речем 60вата.
              е нали тая механична енергия трябва да завърти алтернатора, ама той може да я усвои само на 95%.
              Е КЪДЕ МУ ИЗЛИЗА СМЕТКАТА
              между другото, това устройство е способно да ви скапе акумулаторите. зимно време като се включат подгревните свещи, фаровете, отоплението на прозорците и огледалата, духалката на парното и други и като добавим към тях 400вата към бълбукатора, акумулатора остава недозареден.
              даденото напрежение на колегата от 13,6волта e просто на долния минимум. ако си купите нов акумулатор, с това зарядно напрежение просто няма да ви дадат гаранция.
              точка

Comment

Да ти кажа и под 13,8 акумулатора остава незадоволен,тука десетите от волта са важни за съжаление.сега отивам за бира и като съм готов ще пробвам да направя точни иэчисления и да добие темата сериозен вид ,че в този ще я сложат при темите на Чери.
                Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                Викат му студен ядрен синтез и е розовата мечтата на всички физици
                Щото тогава влиза онова Е=мс2 дето си е страшно много енергия.
                -мерси ,термини дето не ги разбирам, хич и не се опитвам да ги помня
                Last edited by 546; d.m.y г., 17:30.

Comment

За да се зареди акумулатора напълно са необходими 14.5 в.Когато напрежението е 13.6 в. консуматорите черпят ток от алтернатора,но не и от акумулатора.
                  За да не се товари акумулатора съм направил една не сложна автоматика,така че газовият генератор да се включва 40 сек. след като започне да работи двигателя.
                  Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
                  Ducati ST2

Comment

моларна маса на кислорода16,на водорода 1,на водата 18
                    300х2/18=33,33
                    за 800 км бълбукатора е произвел 33,33грама водород
                    Без да дълбая повече от обща химическа култура знам, че водорода е около три пъти по калоричен от нефтените горива,тоест водорода от бълбукатора е заместил таман 100 грама нафта.
                    Колко енергия е изразходвал прочутия генератор само мога да гадая,щом има система за регулиране е възможно и да си е почивал през повечето време .Факта че разхода на нафта на Рекстъна не се е повишил ме навежда на тази мисъл.

Comment

моларна маса на кислорода16,на водорода 1,на водата 18
                      300х2/18=33,33
                      за 800 км бълбукатора е произвел 33,33грама водород...
                      Извинявай колега, но това няма как да е вярно, защото ти омешваш мерките за тегло и концентрация.

Аз гледам тук:
                      http://www.convertworld.com/bg/molar...+per+mole.html

Въвеждам 300 и виждам че водорода е 297,64 гр.
                      145, 1.6 boxer
                      156, 2.4 JTD - ex
                      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Бахти,колко много може да научи човек в интернета.Нема нужда да се ходи на учлище,всичко го има наготово вече.Добре,че не задълбах за енталпията на водорода и т.н.
                        Верно ли така го изкарва това от линка,че с този китайски таблет не мога се оправя?
                        Last edited by 546; d.m.y г., 21:55.

Comment

Бахти,колко много може да научи човек в интернета.Нема нужда да се ходи на учлище,всичко го има наготово вече.Добре,че не задълбах за енталпията на водорода и т.н.
                          Ти ако знаеш какви филмчета има в утуб-а за Брауновия газ - направо страхотия. Топи всякакъв материал без замисляне, независимо че обикновена горелка не им прави и резка. В същото време като си сложиш ръката в плазмата на горелката, ѝ няма абсолютно нищо, само малко влага остава... Направо шаш и паника
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Мисля си ,дали не си питал софтуерното чудо от линка колко тежат 300 мола водород,а не колко грама водород има в 300 грама вода,че си получил такъв размазващ моите представи за материалния свят резултат?

Comment

Мисля си ,дали не си питал софтуерното чудо от линка колко тежат 300 мола водород,а не колко грама водород има в 300 грама вода,че си получил такъв размазващ моите представи за материалния свят резултат?
                              Ами да ти кажа, малко ми е объркващо и на мен, ама в гр/мол се измерва моларната маса, т.е. колко грама има в единица мол. От друга страна със сигурност това е за вода, защото я разлагат на "Hydrogen, Oxygen, Sulfur, Chlorine, Iron", а в другата колонка пишат броя водни молекули. Това ме навежда на мислата, че може би бъркам като въвеждам 300. Обаче пише че броя водни молекули(Water molecule) е 16,65 което умножено по 18(моларната маса на водата) дава 300. Т.е. аз го разбирам така - в 300гр. вода за един мол има 16,65 молекули вода с моларна маса 18.
                              Пред вид че съм само Ай-Ти специалист, а химията си я спомням горе-долу от 10-и клас, вероятността да бъркам, клони към 100%, затова ще замоля ако има някой по-запознат да каже като как стоят нещата
                              145, 1.6 boxer
                              156, 2.4 JTD - ex
                              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Ами аз също не съм специалист,но това да си остане между нас.
                                Това обяснение с моловете,молекулите и останалите дивотии ми е срашно хаотично и не мога да му хвана края дори,наистина някой дето разбира ще трябва да ми го разтълкува.
                                Last edited by 546; d.m.y г., 02:42.

Comment

Working...
                                X