Известие

Collapse
No announcement yet.

Към колегите разбиращи от хладилници

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Към колегите разбиращи от хладилници

Здравейте колеги.Имам проблем с един хладилник ноу-фрост.Марката е Бранд с фризер.С един компресор е .Купен втора употреба от германия.Бачка безупречно вече 4-та година при нас.Но от няколко месеца започна да събира лед около перката във фризерната част.И разбира се тя почна да стърже около ледът.В началото си помислих че компресора дава фира,защото адски почва да стърже понякога но след разглобяване пласмасите в фризера видях че проблема е другаде.Компресора си мърка като котенце и според мен включва и изключва нормално.Като цяло хладилника бачка.Но на какво може да се дължи това според вас?Дразнещо е!Ще се радвам ако някои от вас даде мнение по проблема.Поздрави!
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

аз не разбирам от хладилници, но не трябва ли да има дренаж някъде. виж да не се е запушил.
    точка

Comment

Не дренажа е от към хладилната част и си е отпушен и се оттича нормално.Проблема е в фризерната част!Там се трупа лед!
      5 Ланчии зад гърба си!

Comment

принципа трябва да е същия. трябва влагата някъде да кондензира като течност и да се дренира.
        точка

Comment

Искаш да кажеш че трябва да търся запушен дренаж и в фризерната част ли ?
          5 Ланчии зад гърба си!

Comment

ами аз за това бих погледнал първо. иначе по-добре е да питаш тук
            http://forum.setcombg.com/index.php?board=82.0
            точка

Comment

Тръгни от простите към сложните неща - струва ми се, че не прилепва плътно вратата, вследстстие на което се получават сблъъци на топъл и студен въздух, а това може да бъде от : изкривени панти, прекомерно натискане, от което се получава и смачкване на уплътнения и други елементаризми.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                Искаш да кажеш че трябва да търся запушен дренаж и в фризерната част ли ?
                По-принцип този тип хладилници имат и дренаж в фризерната част.....
                Или е запушен дренажа или имаш някъв проблем с обезкрежаването ... Повечето от този тип хладилници имат и една клапа дето се затваря когато фризера прави дефрост ..... това улеснява обезкрежаването и предотвратява парата (изпарена вода) от нагревателите в изпарителя да кондензира и да замръзне под формата на капки точно покрай вентилатора ......
                156 sportvagon 1.9jtd

Comment

колега провери дали нагреватела за обезскрежаването не ти е изгорял или термостата не му прехвърля ток . Мен ме съмнява да се е запушила тръбата за конденза въпреки , че на новите хладилници им правят по кофти отводнителната система
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Тръгни от простите към сложните неща - струва ми се, че не прилепва плътно вратата, вследстстие на което се получават сблъъци на топъл и студен въздух, а това може да бъде от : изкривени панти, прекомерно натискане, от което се получава и смачкване на уплътнения и други елементаризми.
                    Не търсете под вола теле!
                    Слушайте Старухата
                    Не уплътнени врати или слагане на топли и влажни продукти във фризерната част са причината за обледеняването! Честото отваряне също.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                    X