Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нещо за кестените в Европа и у нас в частност
Collapse
X
-
Не ми се навлизаше преди в подробности.
Възможно е боледуването на конския кестен да има комплексен произход.
Знаете добре, че за да атакуват масивно определени патогени даден организъм понякога задължително условие е той да бъде отслабен от влиянието на други фактори. Тези фактори могат да бъдат както биотични, така и абиотични. Възможно е кестените в София да са подложени на подобно влияние. Например знам, че някои дървета се влияят много от солта, с която се обработват улиците. Конският кестен определено не понася почвено засоляване. Като добавим тук и силно замърсения въздух от автомобилния парк и ето ви една комплексна атака, която в миналото не е съществувала. Отслабените кестенови дървета са лесна жертва за молеца.
Може би в Сандански това не се е случило."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеНе знам дали наистина заплахата идва от Гърция, но в Сандански по главната улица кестените си виреят без проблем откакто се помня.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеЕто ги санданските кестени от тая сутрин.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
Comment