Известие

Collapse
No announcement yet.

Духовно израстване? Ех...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Духовно израстване? Ех...

"Будител е термин, навлязъл в съвременния български език със смисъла на човек, който през целия си живот активно популяризира и извежда в приоритет знанието за националната история и правилната употреба на майчиния език, както и преклонението към родната култура и национален дух."

Макар и в края на този ден, ще пусна темичката. Честито, българи!
    Честито, въпреки че в детската градина на племенника са празнували вчера Хелоуийн, а днес не са им споменали нищо за празника, въпреки че никой вече не се интересува от духовното, въпреки че и езика вече не си знаем...
    Честито и поклон пред хората, които са се опитвали и тези които все още се опитват да ни събуждат и да ни държат будни.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Браво за доброто включване! Някак 1-ви минава ей така и не му отдаваме необходимата важност.

Comment

Честито на всички българи!
      За съжаление чуждата, привнесена от вън култура е "по-модерна от българската".
      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Честит празник... Българи.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Опитах се още от сутринта да честитя празника, ама нещо усетих, че ме гледат недоумяващо хората... май само по-академичните среди си го отбелязват този празник, най-вече учещите се... и то защото им дават почивен, неучебен ден.
          Все пак, честит празник!
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

То това хубаво!
            Ха да ви е честито!

Обаче не искам да свърша до тук!
            Описаното от Багера трябва да го правим всеки ден, всеки час и колкото и да грешим, като се опитваме да намерим истината, все ще намерим и пътя!
            Е сега, с чисто сърце ще ви кажа:
            Честито българи!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Седя и си мисля, какво всъщност празнуваме на 1 ноември. Кой е изготвил списъка с тези будители?
              Аз не приемам празник, в който трябва да почитам личности в насипно състояние. Някой ще обясни ли, защо много често към този списък се добавят освен хора на образованието, така и църковни личности, така и революционери и комити. Не е ясно какво точно празнуваме и е адски трудно да обясниш на подрастващите, какво точно отбелязваме. Не мога да ги обвинявам, че не го разбират.
              Да ви кажа честно аз считам, че ние се нуждаем от ново възраждане, но в съвсем друга посока. Аз лично не искам на моите деца от малки да им е набива в главата, че техните деди са "клали турци" или кръстоносци, или че тях са ги клали, порили и какво ли още не, както и да им се набива главата, че нашата азбука е някакво световно постижение, а по-късно да разбират, че някой, някъде, някога на всяка цена е искал да ни откъсне от нечие влияние, като ни научи да пишем с "различни" букви, и сега берем гнили плодове от това. Ок, уважавам тези, личности, но не мисля да изпадам в екстаз, нито пък да се покланям до земи.
              Искам да възпитваме децата си не в сляпо патриотарство, а малко да им покажем реалността, а тя е че светът е огромен и сега България не е най-доброто място за живеене.
              Трябва да направим така, че те да обичат България, заради това, което е тя сега, в съвремието, а не в далечното минало.
              Самочувствието трябва да идва от съвременните постижения, а не от далечното минало. Миналото може само да ни дава уроци.

Честит 1 ноември.
              Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 10:43.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

суси, това ще го приема като лична обида, но не искам да цапаме хубавата тема на Ники, за това ще замълча по повод твоето сквернословие.
                Да, аз помня своя род, език и култура и това ще е винаги, независимо дали съм в България или другаде.
                Не празнувам Хелоуин, защото това не е мой празник, аз почитам мъртвите, по начина който моята култура ми е дала.
                Денят на будителите няма нищо общо с кланета и убийства, но има против гъзоблизци и незачитащи собственото си наследство, по време на Възраждането най-вече гърчолеещи се търговци, подлизурковци и "духовници". Суси, вземи прочети малко, преди да изсипеш поредната глупост.
                Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                  суси, това ще го приема като лична обида, но не искам да цапаме хубавата тема на Ники, за това ще замълча по повод твоето сквернословие.
                  Да, аз помня своя род, език и култура и това ще е винаги, независимо дали съм в България или другаде.
                  Не празнувам Хелоуин, защото това не е мой празник, аз почитам мъртвите, по начина който моята култура ми е дала.
                  Денят на будителите няма нищо общо с кланета и убийства, но има против гъзоблизци и незачитащи собственото си наследство, по време на Възраждането най-вече гърчолеещи се търговци, подлизурковци и "духовници". Суси, вземи прочети малко, преди да изсипеш поредната глупост.
                  Не се притеснявай за мен и моето четене.
                  Но не виждам смисъл да празнувам тлкова различни хора, насипани в една тенджера.
                  Ако ме питаш мен още 89 година бих приел латиницата за официална азбука, точно защото обичам България.
                  К.М.

Comment

не си смешен, нито оригинален и се изсра в най-неподходящата тема
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

има избягал от Тролленд...разбира се че е нужно да има празници а и децата до 7мата си година имат нужда от вълшебства дори това е факт..освен от празници...е на Суската децата имат нужда само от интернет и здрава клавиатура предполгам...
                      Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 11:05.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        Седя и си мисля, какво всъщност празнуваме на 1 ноември. Кой е изготвил списъка с тези будители?
                        Аз не приемам празник, в който трябва да почитам личности в насипно състояние. Някой ще обясни ли, защо много често към този списък се добавят освен хора на образованието, така и църковни личности, така и революционери и комити. Не е ясно какво точно празнуваме и е адски трудно да обясниш на подрастващите, какво точно отбелязваме. Не мога да ги обвинявам, че не го разбират.
                        Чрез делата си не малко войводи, комити, църковни дейци и прочее са мотивирали и обединявали българите в онези размирни времена.

Не е задължително да можеш да изброиш по имена и да занеш всяко едно деяние на всеки един, който е помогнал по един или друг начин за запазването или възхода на българския народ.

Да използвам елементарно сравнение - почитането на незнайния войн - общата благодарност, която се изразява към всеки, който е допринсъл за изграждането ни като нация и запазване на народа (било то и да стигнем до днешното не толкова славно съществуване).

Трябва да направим така, че те да обичат България, заради това, което е тя сега, в съвремието, а не в далечното минало.
                        Самочувствието трябва да идва от съвременните постижения, а не от далечното минало. Миналото може само да ни дава уроци.

Честит 1 ноември.
                        По принцип е така, но и двете се безкрайно важни за да можеш да се идентифицираш като българин, да усетиш към кой народ принадлежиш.

Миналото е довело до настоящето - ако не познаваш миналото - няма как да разбереш основни процеси, които формират текущия "свят". Ако пък се отдадеш на безсмислена носталгия, защо живееш ? Защо познаваш всичко, което е довело до твоето съществуване, а самия ти не функционираш така че да помогнеш в построяването на безкрайната стълба на историята... ставаш излишен...

Опасявам се, че вмомента голяма част от моите връстници не попадат в нито една от тези категории, което е изключително тъжно и предвещава доста мрачно бъдеще за нашата нация...
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                          Чрез делата си не малко войводи, комити, църковни дейци и прочее са мотивирали и обединявали българите в онези размирни времена.

Не е задължително да можеш да изброиш по имена и да занеш всяко едно деяние на всеки един, който е помогнал по един или друг начин за запазването или възхода на българския народ.

Да използвам елементарно сравнение - почитането на незнайния войн - общата благодарност, която се изразява към всеки, който е допринсъл за изграждането ни като нация и запазване на народа (било то и да стигнем до днешното не толкова славно съществуване).

По принцип е така, но и двете се безкрайно важни за да можеш да се идентифицираш като българин, да усетиш към кой народ принадлежиш.

Миналото е довело до настоящето - ако не познаваш миналото - няма как да разбереш основни процеси, които формират текущия "свят". Ако пък се отдадеш на безсмислена носталгия, защо живееш ? Защо познаваш всичко, което е довело до твоето съществуване, а самия ти не функционираш така че да помогнеш в построяването на безкрайната стълба... ставаш излишен...

Опасявам се, че вмомента голяма част от моите връстници не попадат в нито една от тези категории, което е изключително тъжно и предвещава доста мрачно бъдеще за нашата нация...
                          Будители или обединители?
                          Всеки един от тях е почитан. Всички те имат своите имена сред нашия живот, имената им са навсякъде около нас. Отдали сме им заслуженото.
                          Не приемам да празнувам в един ден Хаджи Димитър и Добри Чинтулов.
                          Какво разбират подрастващите от този качамак.
                          При незнайният воин е различно, там става дума за обикновени хора, които не са оставили нищо друго като следа. Никой не пее песни за тях, нито пък са оставили нещо написано. Не е добра аналогията.
                          Аз пък смятам, точно обратното, миналото често те обременява и те ограничава да създадеш едно ново настояще, да започнеш на чисто. Миналото често тегли като камък на шията и не ти позволява да видиш новите хоризонти.

---------- Post added at 09:14 ---------- Previous post was at 09:14 ----------

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                          не си смешен, нито оригинален и се изсра в най-неподходящата тема
                          Приемам твоето мнение.
                          К.М.

Comment

Будители или обединители?
                            Всеки един от тях е почитан. Всички те имат своите имена сред нашия живот, имената им са навсякъде около нас. Отдали сме им заслуженото.
                            Не приемам да празнувам в един ден Хаджи Димитър и Добри Чинтулов.
                            Какво разбират подрастващите от този качамак.
                            При незнайният воин е различно, там става дума за обикновени хора, които не са оставили нищо друго като следа. Никой не пее песни за тях, нито пък са оставили нещо написано. Не е добра аналогията.
                            Аз пък смятам, точно обратното, миналото често те обременява и те ограничава да създадеш едно ново настояще, да започнеш на чисто. Миналото често тегли като камък на шията и не ти позволява да видиш новите хоризонти.
                            разбирам те, и не съм съгласен с теб
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Да ви кажа честно аз считам, че ние се нуждаем от ново възраждане, но в съвсем друга посока. Аз лично не искам на моите деца от малки да им е набива в главата, че техните деди са "клали турци" или кръстоносци, или че тях са ги клали, порили и какво ли още не, както и да им се набива главата, че нашата азбука е някакво световно постижение, а по-късно да разбират, че някой, някъде, някога на всяка цена е искал да ни откъсне от нечие влияние, като ни научи да пишем с "различни" букви, и сега берем гнили плодове от това. Ок, уважавам тези, личности, но не мисля да изпадам в екстаз, нито пък да се покланям до земи.
                              Искам да възпитваме децата си не в сляпо патриотарство, а малко да им покажем реалността, а тя е че светът е огромен и сега България не е най-доброто място за живеене.

Честит 1 ноември.
                              Щом така мислиш, празнувай Хелойн....имаш право да си избираш, няма смисъл да коментираш...
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X