Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ ще спира автомобилите, които имат ксенонови фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• КАТ ще спира автомобилите, които имат ксенонови фарове

Столичният КАТ ще спира автомобилите, които имат ксенонови фарове. Това съобщи пред „Хоризонт” началникът на Пътна полиция в СДВР главен инспектор Богдан Милчев.

Причината - силните светлини заслепяват останалите водачи и често са причина за катастрофи. Над 3 000 са глобените до момента в София пешеходци за неправилно пресичане съобщават от полицията. Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите, чиито коли имат ксенонови фарове. Според полицаи, ако крушките не са фабрично вградени, има опасност другите шофьори да бъдат заслепени.

Главен инспектор Богдан Милчев обясни: „Ксеноновите фарове не са забранени, но когато са фабрични – отговарят на определени стандарти. За съжаление, все повече водачи си купуват ксенонови крушки, които са китайско производство или въобще не отговарят на никакви стандарти. Именно тези водачи ще бъдат спирани и ще има отношение към тях. Законът за движение по пътищата ни дава тази възможност. Тези ксенонови фарове не създават толкова проблеми в града, но при извънградското каране проблемът е сериозен”.

От „Пътна полиция” уточниха, че ще продължават да глобяват пешеходци, които пресичат неправилно. Глобата е символична – 10 лв., но в КАТ смятат, че има ефект.

Пешеходците започват да стават все по-дисциплинирани. Вече гоним над 3000 пешеходеца, които сме санкционирали за неправилно пресичане.
    Източник:
    http://news.data.bg/2/bulgaria/276710/

Ха сега де ново 20(лв.)
    Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

интересно, как ще установят, дали ксенонът е сложен фабрично или не?
    на факта, че в москвич фабрично не се слага, но в мерцедес се слага?
    кой компетентен орган, ще каже това?
    ще гледат под капака? - ами КАТ няма право да обискира колата!
    тогава как изобщо ще докажат, че това е ксенон, а не обикновена крушка
    ще мерят цветна температура и консумация на ток? с кой сертифициран и озаконен уред?

а това с пешеходците не знам къде го видяха
    само в участъка между Ректората и Орлов мост за 1 седмица могат да глобят 3000, хайде да добавим и изхода от тунела на НДК, където и постоянно седи зелена жилетка и изобщо не ги забелязва, как припкат на цели стада над подлеза
    Last edited by mim; d.m.y г., 11:53.
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

това от статията
      Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите, чиито коли имат ксенонови фарове.
      означава че просто нямат основание за това. а китайските ксенони са точно толкова опасни колкото и китайските халогенни лампи.
      точка

Comment

за мен пък това е хубаво!
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от kompir Покажи съобщение
          Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите, чиито коли имат ксенонови фарове. Според полицаи, ако крушките не са фабрично вградени, има опасност другите шофьори да бъдат заслепени.

Главен инспектор Богдан Милчев обясни: „Ксеноновите фарове не са забранени, но когато са фабрични – отговарят на определени стандарти. За съжаление, все повече водачи си купуват ксенонови крушки, които са китайско производство или въобще не отговарят на никакви стандарти. Именно тези водачи ще бъдат спирани и ще има отношение към тях. Законът за движение по пътищата ни дава тази възможност. Тези ксенонови фарове не създават толкова проблеми в града, но при извънградското каране проблемът е сериозен”.
          Милчееееввв, кой те направи гл. инспектор бе, вуйчо?
          Значи, няма да налагат глоби, не са забранени, обаче проблемът бил в тези, които не били фабрични, щото били китайско производство (ма те и фабричните ги правят в Китай бе, главний!). И в крайна сметка, щяло да има "отношение" към водачите, щото ЗДП им давал тази възможност. Е как, като такъв текст НЕМА?!

Популизъм и раздуване по медиите, с цел стряскане на неграмотните и непознаващи ЗДП шофьори, дето гъзареят с китайски крушки... и с цел, храстовите хайвани пак да си имат повод да изкарат по 20 кинта от някой отвеян и непознаващ закона и правилника. В момента потривам доволно ръце и направо искам дори да ме спрат за проверка... да видят кон боб яде ли... и за пореден път да им разкажа как закона не им дава право за нищо, ако ще крушка на 5000 лумена да съм набил във фара...

Хем не гласуват промени в закона, с което да регулират това, хем плашат от националните медии. Кажи му полицай и не го обиждай повече...
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

те и журналята не са по-цвете за мирисане, де повтарят като папагали, де си ги смучат от левия крак
            то на латерна се обърна, всяка година по 3-4 пъти все същите глупости четем/слушаме
            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Браво на КАТ. Най - накрая да сложат ред сред светлинните джигити. Даже закъсняха, аз предлагам изобщо да се забрани вносът и продажбата на ксенонови крушки.
              Едно е лупа с ксенон, и съвсем друго кух дръглив фар на кола за 2000 лева с ксенон вътре.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Браво на КАТ. Най - накрая да сложат ред сред светлинните джигити. Даже закъсняха, аз предлагам изобщо да се забрани вносът и продажбата на ксенонови крушки.
                Едно е лупа с ксенон, и съвсем друго кух дръглив фар на кола за 2000 лева с ксенон вътре.
                Аха, значи коли без лупи не могат да имат ксенон, така ли? Защото аз се сещам за няколко модела автомобили, които нямат лупи, пък имат фабричен ксенон.

Също така се сещам за няколко доста стари коли, които имат перфектно регулирани светлини и не заслепяват, пък са с ксенон и без лупи.

Изобщо кой ще определя дали ксенона ми е китайски, корейски, турски и немски? И как?
                няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                  Аха, значи коли без лупи не могат да имат ксенон, така ли? Защото аз се сещам за няколко модела автомобили, които нямат лупи, пък имат фабричен ксенон.

Също така се сещам за няколко доста стари коли, които имат перфектно регулирани светлини и не заслепяват, пък са с ксенон и без лупи.

Изобщо кой ще определя дали ксенона ми е китайски, корейски, турски и немски? И как?
                  Самият факт, че създадоха лупата, означава, че е имало нещо, което е притеснявало производителите на автомобили.
                  За мен няма добре регулиран ксенон в стара кола.
                  К.М.

Comment

Самият факт, че създадоха лупата, означава, че е имало нещо, което е притеснявало производителите на автомобили.
                    За мен няма добре регулиран ксенон в стара кола.
                    По отношение на автомобилите - не си твърде компетентен. Лупите във фаровете съществуват още от преди да започват да вграждат ксенонови крушки.
                    А това, че стара кола със ксенон и регулирани фарове не съществува - няма да го коментирам, голям смях
                    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                      По отношение на автомобилите - не си твърде компетентен. Лупите във фаровете съществуват още от преди да започват да вграждат ксенонови крушки.
                      А това, че стара кола със ксенон и регулирани фарове не съществува - няма да го коментирам, голям смях
                      Щом казваш за лупите, само дето и там имаше доста развитие. Тя и първата елетрическа крушка е измислена преди маса време, да не мислиш, че прилича на сегашните. Толкова относно лупата.
                      За мен всяко извън фабрично тунинговане в гаража на чичо ми е несъстоятелно и носи рискове.
                      Щом тоз фар е излязъл от завода с тази крушка, то той трябва да си остане нея. Така мисля аз, а ти можеш да си джиткаш с ксенона, докато не те спрат.
                      Поздравления още веднъж за Кат, явно след смяната на ръководството там, което стана благодарение на настоящото правителство, там нещата се раздвижиха към добро.
                      В този ред на мисли, надявам се скоро да забранят и нефабричните газови уредби.
                      К.М.

Comment

Щом казваш за лупите, само дето и там имаше доста развитие. Тя и първата елетрическа крушка е измислена преди маса време, да не мислиш, че прилича на сегашните.
                        Да ама оптичните закони не са се променили с времето

Лупи имаше 145-цата.

По принцип съм против афтър маркет ксенона.
                        Lexus IS200

Comment

За ксенона не съм съгласен защото като се регулира свети много добре и не заслепява, въпросът, е че има тъпаци, който се правят на големи гъзари и си навират ксенона да свети в дърветата и ще им е.а майката А за газовите уредби съм твърдо за да ги забранят,че дори и от завода да е направена за мен си е бомба със закъснител.Кво ме интересува, че мизерника няма 2 лв и затова кара на някво си "гориво" като го блъсна отзад и ми запали колата.
                          Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от Gelew Покажи съобщение
                            За ксенона не съм съгласен защото като се регулира свети много добре и не заслепява, въпросът, е че има тъпаци, който се правят на големи гъзари и си навират ксенона да свети в дърветата и ще им е.а майката А за газовите уредби съм твърдо за да ги забранят,че дори и от завода да е направена за мен си е бомба със закъснител.Кво ме интересува, че мизерника няма 2 лв и затова кара на някво си "гориво" като го блъсна отзад и ми запали колата.
                            А, не така за газовите... И мен не ме интересува, че нямаш 50 000 бона за кола с фабричен ксенон Я изледай малко клипчета в youtube да видиш, лесно ли е да взривиш газова. + ти какво ще правиш в задницата на някой с газова- НАМАЛИ СКОРОСТТА!
                            Lexus IS200

Comment

Я прехвърлете темичката в бърборилника. Тука беше само за констатацията, че ще ни спират. Споровете и коментарите са излишни.
                              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X