Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ ще спира автомобилите, които имат ксенонови фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
    За щастие, има някаква проява на здрав разум все пак, даже похвална инициатива и подход:
    http://www.monitor.bg/article?id=313160
    Мдааа ако е регулиран не може да те санкционират
    Нали знае че като ме спрът ще го сложа на позиция 3 и свети на 10м пред колата и мога да им покажа само един среден пр*ст
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Да ти кажа честно, фабричен ксенон без жироскоп и умиватели на фаровете, аз лично не съм виждал никога.....
      Никакъв жироскоп няма поне в масовите модели от среден клас с опция фабричен ксенон, имат купчина потенциометри на малоумни места... и то само ако са с лупи, а има доста модели които предлагат и на рефлектор (целия фар ли ще въртят).
      Най-простия вариант е с 2 потенциометъра (пластмасови) на преден и заден носач, които издържат доста малко по нашите пътища и не се покриват от гаранциите... и всъщност автоматизира врътката дето я имаме ние при волана.
      Като се счупи и фаровете хоп на 3 позиция... поне това са измислили.
      1 потенциометърче - 200 лв.
      Познайте какво им се случва след 3 или 4 смяна... резисторче на тяхно място например.

Умивателите са ясни, праха пречупва много грозно поляризираната светлина... но познайте какво, трябва да го включиш, не е автоматичен в горния случай, макар колата да е със сензори по стъклата.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
        Да ти кажа честно, фабричен ксенон без жироскоп и умиватели на фаровете, аз лично не съм виждал никога.....
        Волвото ми (производство 2006 г.) е с такъв - няма "жироскопи" или каквото и да било регулиране, защото е Nivomat. Освен това фаровете са си рефлекторни. Иначе пръскалки си има естествено.

На Кашкая на майка ми фабричния ксенон също е с рефлекторни фарове (Кашкая е произведен 2008 година).

Половината модели на Субару също са с ксенони с рефлекторни фарове.

Така че тия от КАТ да вземат да си гледат работата, а не да плещят глупости.
        Last edited by pinko; d.m.y г., 22:14.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          дайте като почна прасчо, да разширим хейтърския списък по който КАТ да може да ни РЕСПЕКТИРА

до тук имаме :
          -ксенон
          -АГУ
          -употребявани гуми

предлагам още :
          - всякакви ЛЕД светлини
          - пожарогасители тип дезодорант
          - светлоотразителната жилетка да е точен цвят по RAL
          - аварийните триъгълници да са с бяла плътна част в средата
          - каси с бас
          - употребявани части и такива от морга
          - гумени стелки
          - рекламни сенници
          - всякакви плюшени играчки
          - ароматизаторите тип борче и консервна кутия
          - радардетекторите
          - допълнително монтираните ГПС навигатори
          - лепенки с обедното меню - момо,ремус и други
          - лепенки от типа - нема страх баце
          - затъмнените прозорци
          - "карбонови" лепенки
          - автоалармите
          - накрайниците за ауспуси
          - телевизори и двд-та

също да се глобява немедлено всеки
          -който си пърди в колата
          -който кара с мръсни обувки, чехли или бос
          -който си бърка в носа и върти топчета
          -който си бърка на други места
          -който е неприлично облечен
          -който има хигиенен нокът
          -който пише смс-и
          -който кара по тъмно със слънчеви очила
          -който има косми под мишниците
          -които се лакират /независимо от пола/

да не се издава шофьорска книжка на лица
          -които нямат висше образование
          -които не са платили за шофьорски курс минимум 1500лв
          -които не докажат финансово че могат да си купят и поддържат кола
          -които не докажат че лично МПС им е нужно
          -които нямат постоянно местожителство в населеното място и не си плащат данъците
          -които не докажат че имат собствено и служебно паркомясто или гараж
          -които не декларират че няма да протестират ако се вдигне цената на горивата

както виждаде, във всички мои предложения има резон.
          също така, искрено се забавлявам всяка година като обясняват че ще глобяват ако не си със зимни гуми при положение че в закона такова понятие просто липсва.
          О, ие....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Момчета, не се хващайте за думата - "жироскоп" е по-скоро жаргонен израз
            Същото нещо имах предвид и аз.....
            sigpic

Comment

И без това в края на седмицата ще сменям гуми, ще ми мернат фаровете срещу 15лв, взимам си документа и да си гледат работата ченгетата.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Gelew Покажи съобщение
                Аз нямам ксенон на колата си все още и казах че като е регулиран няма проблем със заслепяването.А газовата бутилка квото и да я правиш си гърми и се палят,цепят се маркучи вони на газова печка в колата ...
                Алооо вуйчооо,тва твое мнение направо ме заби в трета глуха с тия тъпизми.По надолу са ти написали да погледаш малко клипчета.Аз кат незная нещо и си трайкам.

А за ксенона ми е интерестно сигурно ще спират от движение и всички коли произведени от изтока заради фаровете,че ксенона им бил китайски
                Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

В момента, в който автомобил, дори и с фабричен ксенон, застане под ъгъл спрямо хоризонталната равнина, фаровете заслепяват зверски отсрещния, но това се регулира почти моментално от 'жироскопа'
                  При афтърмаркетите как може да стане това?
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Същите ситуации възникват постоянно и с обикновена крушка. А там няма регулиране. Тогава как процедираме? Реално заслепяваш всички, които са вдясно от теб, образно казано. Това заради конструкцията на фара и съответното светлинно петно.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                      Същите ситуации възникват постоянно и с обикновена крушка. А там няма регулиране. Тогава как процедираме? Реално заслепяваш всички, които са вдясно от теб, образно казано. Това заради конструкцията на фара и съответното светлинно петно.
                      Да сравняваш заслепяване с обикновена крушка и такова с ксенон е като да сравняваш марихуана с хероин.
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

Спрямо една добра халогенна крушка разликата едва ли е повече от 2 пъти.
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                          В момента, в който автомобил, дори и с фабричен ксенон, застане под ъгъл спрямо хоризонталната равнина, фаровете заслепяват зверски отсрещния, но това се регулира почти моментално от 'жироскопа'
                          При афтърмаркетите как може да стане това?
                          Компенсира точно толкова колкото ако ти си врътнеш фаровете на 3.
                          И реакцията на повечето е толкова бавна, че например голям легнал полицай изобщо не успява да го компенсира.
                          А моделите с нивомат нищо не компенсират... това е направено да компенсира натоварването на автомобила, а не неравности по пътя (поне в масовите случаи).

---------- Post added at 09:24 ---------- Previous post was at 09:22 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                          Да сравняваш заслепяване с обикновена крушка и такова с ксенон е като да сравняваш марихуана с хероин.
                          Зависи от фара, кристален фар с Осрам Найтбрейкър например може да ти извади очите точно толкова качествено колкото фабричен ксенон.
                          На стар рефлекторен и крушка 100В стига да е също толкова грозна картинката.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Компенсира точно толкова колкото ако ти си врътнеш фаровете на 3.
                            И реакцията на повечето е толкова бавна, че например голям легнал полицай изобщо не успява да го компенсира.
                            Легнал полицай? Не мисля, че точно в тази ситуация е проблема. Истината е,че ако е направено всичко като хората и се спазват правилата за поддръжката на автомобила, с един по-качествен ксенон ( не за 40 лв. някакъв смотан боклук) нещата няма да са толкова трагични. Иначе ако КАТ имат начин да засекат,че фаровете светят по дърветата и имат закон, по който да глобяват съм твърдо за, защото ми писна вечер срещу мен да карат някакви олигофрени с незнам си какъв ксенон и единственото,което виждам от тях да е приближаващата бяла светлина.

Искам да насоча темата малко по-встрани,защото мисля,че слагането на ксенони,халогени и 100 ватови крушки е следствие, а не основната причина. Колко от вас са ходили скоро на очене преглед (качествен,не само за някаква бележка)? В момента масово,необходимото медицинско за издаване на книжка, се пише от личния лекар,без да се минава през специалист, което за мен е по-важният проблем.
                            Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                            Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                            Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                              Легнал полицай? Не мисля, че точно в тази ситуация е проблема. Истината е,че ако е направено всичко като хората и се спазват правилата за поддръжката на автомобила, с един по-качествен ксенон ( не за 40 лв. някакъв смотан боклук) нещата няма да са толкова трагични. Иначе ако КАТ имат начин да засекат,че фаровете светят по дърветата и имат закон, по който да глобяват съм твърдо за, защото ми писна вечер срещу мен да карат някакви олигофрени с незнам си какъв ксенон и единственото,което виждам от тях да е приближаващата бяла светлина.

Искам да насоча темата малко по-встрани,защото мисля,че слагането на ксенони,халогени и 100 ватови крушки е следствие, а не основната причина. Колко от вас са ходили скоро на очене преглед (качествен,не само за някаква бележка)? В момента масово,необходимото медицинско за издаване на книжка, се пише от личния лекар,без да се минава през специалист, което за мен е по-важният проблем.
                              А колко са виждали какво значи осветен път/булевард, читава маркировка и т.н.?
                              Проблема ни е главно инфраструктурен, напъните на КАТ да ползват този проблем за санкции на шофьорите вече е ясен, нежеланието на никой да реагира на него, ще си го патим още много години.

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение

Това, че личният ти прави фалшименто е негов проблем.
                                Аз доколкото знам е задължително в медицинското за книжка да има печат и подпис от офталмолог.

---------- Post added at 09:01 ---------- Previous post was at 08:57 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                А колко са виждали какво значи осветен път/булевард, читава маркировка и т.н.?
                                Проблема ни е главно инфраструктурен, напъните на КАТ да ползват този проблем за санкции на шофьорите вече е ясен, нежеланието на никой да реагира на него, ще си го патим още много години.
                                Звучиш нелепо. ))
                                "Причината да има организирана престъпност, кражби и грабежи е в липсата на работни места". - Нещо такова )))
                                Няма оправдание за нарушаване на обществен ред, в това число и ред за движение по пътищата.
                                Нелепо е да обвиняваш репресивен орган, че оказва натиск срещу нарушителите.
                                Насочи обвиненията си към други властимащи.
                                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                                К.М.

Comment

Working...
                                X