Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркинг ли е тротоарът?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Паркинг ли е тротоарът?

Продължавам да не разбирам, защо трябва да катерим колите по тротоарите и да ги спираме върху зелени площи.
    Не разбирам що за манталитет е това?
    Защо само в БГ искаме, ако можем да влезем в магазина с колата си, или да паркираме във входа.
    Толкова ли ни мързи да ходим и да си мръднем затлъстелите задници за около 100 метра.
    Онзи ден направих забележка на един суек, че е паркирал на тротоара, а той най- спокойно ми отговори:"еми като няма къде".
    Оправдание ли е липсата на място за паркиране?
    Означава ли това, че една група, която е лишена от дадено удобство, в случая паркирането, трябва да навлиза и да отнема територията на друга група, в случая пешеходците.
    Кого наказваме, като катерим колите по тротоарите, властимащите или собствените ни баби, дядовци, майки с колички и деца?
    Оправдано ли е да нарушаваме едно правило, само защото ще се наложи да паркираме на около 100 метра от магазинчето, мола, дома, работата и така нататък.
    Докога ще се наказваме взаимно?
    Поствам една снимка, може и да разпознаете колегата, беше брутално спрял на тротоар по който ежедневно минават огромен брой пешеходци, слизането на платното е изключително опасно.
    Колега, тротоарът не е паркинг и колата ти не е най-важното нещо на света.
    п.п. Единственото нещо, което отърва страничното ти огледало от трошене, бе марката на колата ти.
    Слабост, какво да се прави.
    Attached Files
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Я...прасчо тршил огледала, да вярвам ли на ушите си, или за пореден път се прави на проф. Вучков...
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Определено има и съвестни...сега колегата си е решил да спре там...аз никога не бих. първо ще предизвика "наказателни" реакции у хората!
      Аз винаги си търся паркинг...дори да е по далечко...
      Но определено проблема е в шибаната ни държава.
      Не е сложно, когато се правят градоустройството и улици да се правят и паркинги...и не да са платени...Вс голяма институция, банка, супермаркет трябва да има паркоместа.
      Неможе клиент да търси къде да спре 15 мин.
      Това го има само в БГ.
      Никога няма да се оправим...затова всеки млад бяга и не се връща.
      Едно съм научил в САЩ: ако има българи наблизо се пази от тях, че ще гледат да ти направят само лошо!!!!
      Ако имаш по хубава кола, лъскава, запазена е що да не я надере. Абе селски манталитет.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Продължавам да не разбирам, защо трябва да катерим колите по тротоарите и да ги спираме върху зелени площи.
        Не разбирам що за манталитет е това?
        Защо само в БГ искаме, ако можем да влезем в магазина с колата си, или да паркираме във входа.
        Толкова ли ни мързи да ходим и да си мръднем затлъстелите задници за около 100 метра.
        Онзи ден направих забележка на един суек, че е паркирал на тротоара, а той най- спокойно ми отговори:"еми като няма къде".
        Оправдание ли е липсата на място за паркиране?
        Означава ли това, че една група, която е лишена от дадено удобство, в случая паркирането, трябва да навлиза и да отнема територията на друга група, в случая пешеходците.
        Кого наказваме, като катерим колите по тротоарите, властимащите или собствените ни баби, дядовци, майки с колички и деца?
        Оправдано ли е да нарушаваме едно правило, само защото ще се наложи да паркираме на около 100 метра от магазинчето, мола, дома, работата и така нататък.
        Докога ще се наказваме взаимно?
        Поствам една снимка, може и да разпознаете колегата, беше брутално спрял на тротоар по който ежедневно минават огромен брой пешеходци, слизането на платното е изключително опасно.
        Колега, тротоарът не е паркинг и колата ти не е най-важното нещо на света.
        п.п. Единственото нещо, което отърва страничното ти огледало от трошене, бе марката на колата ти.
        Слабост, какво да се прави.
        Свинята, свинята ***** (аналогията с футбола е точно на място).

Докато няма алтернатива, ще се паркира по тротари, зелени площи и градинки.
        Не е приятно, особено когато се прави без грам съобразяване... но ако искаме нещо да се промени, забраните и заплахите с повреди на автомобили не са начина.
        Ще те побара някой как чупиш огледало и ще те нахрани с парчетата от него... какво ще постигнеш?

Като спреш да насъскваш едни хора срещу други, може да ти обясня какво трябва да се направи... до тогава виж началото
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Това е колата на V_A_N_K_A_T_A добре че не си ги строшил
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Свинята, свинята ***** (аналогията с футбола е точно на място).

Докато няма алтернатива, ще се паркира по тротари, зелени площи и градинки.
            Не е приятно, особено когато се прави без грам съобразяване... но ако искаме нещо да се промени, забраните и заплахите с повреди на автомобили не са начина.
            Ще те побара някой как чупиш огледало и ще те нахрани с парчетата от него... какво ще постигнеш?

Като спреш да насъскваш едни хора срещу други, може да ти обясня какво трябва да се направи... до тогава виж началото
            О, не, аз не се занимавам с трошене, озаптих двама познати
            Моооже и да ни нахранят Случва се.

---------- Post added at 09:56 ---------- Previous post was at 09:53 ----------

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Това е колата на V_A_N_K_A_T_A добре че не си ги строшил
            Не се хващайте за дреболията, давайте да пишем по темата и проблема.
            Еми Ванката да си спира така в Хасковско, като е такъв пич.
            К.М.

Comment

))))0....пак включи на задна, не, не ....не той сега включи в последствие негови приятели....защо ли толкова си ми предвидим...
              Бъди поне веднъж мъжкар....и сега като отидем в Хасково какво правим, ако смея да попитам?))

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                ))))0....пак включи на задна, не, не ....не той сега включи в последствие негови приятели....защо ли толкова си ми предвидим...
                Бъди поне веднъж мъжкар....и сега като отидем в Хасково какво правим, ако смея да попитам?))
                Бобка, трудно ми е понякога да те разбера.
                В Хасково съм ходил и градът ми хареса.
                Но област Хасково е нещо различно. /май имаше такава/
                Мои приятели, силно казано, по-скоро познати.
                Имаше един дядо, който беше минал с баданарка с бяла блажна боя през три коли. Там вече никой не спира.
                Когато една група се опитва да взема пространство на друга е неизбежно да се стигне до конфликти.
                п.п. Аз такива неща не правя, защото си пазя мястото където си изкарвам хляба., а и са далеч от моя мироглед, но не и невъзможни.
                К.М.

Comment

Бобка, трудно ми е понякога да те разбера.
                  В Хасково съм ходил и градът ми хареса.
                  Но област Хасково е нещо различно. /май имаше такава/
                  Мои приятели, силно казано, по-скоро познати.
                  Имаше един дядо, който беше минал с баданарка с бяла блажна боя през три коли. Там вече никой не спира.
                  Когато една група се опитва да взема пространство на друга е неизбежно да се стигне до конфликти.
                  п.п. Аз такива неща не правя, защото си пазя мястото където си изкарвам хляба., а и са далеч от моя мироглед, но не и невъзможни.
                  Ох на батко прасето...много добре ме разбираш...правиш се в първият пост на еркек, на вторият не си, твой приятели са...а ти излизаш п...а...и къде отиде в хасково, това беше закачка от моя страна...значи всеки може да лавира и да не отговаря на точният въпрос...продължавай да си въртиш опашката....много обяснения са излишни...гледай си темата...само да не те видя когато си паркирал на тротоара.......макар, че съм сигурен, че го правиш.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                    Ох на батко прасето...много добре ме разбираш...правиш се в първият пост на еркек, на вторият не си, твой приятели са...а ти излизаш п...а...и къде отиде в хасково, това беше закачка от моя страна...значи всеки може да лавира и да не отговаря на точният въпрос...продължавай да си въртиш опашката....много обяснения са излишни...гледай си темата...само да не те видя когато си паркирал на тротоара.......макар, че съм сигурен, че го правиш.
                    Няма как да ме видиш.
                    Аз съм само виртуален образ.
                    И с кое се правя на еркек, с огъване на огледала ли? хахаха
                    Много детски изпълнения бе Бобка.
                    Мъжете се "еркекат" с малко по-различни неща.
                    Не знам дали аз лавирам, ама ти изобщо не участваш по-темата.
                    Грух.
                    К.М.

Comment

Да колата е на Ванката наш съфорумец.

Ама немога да разбера как сега си се сетил да пуснеш снимката която е на повече от 3г. ............
                      Евалата кефиш ме или просто си търсиш с някой да се закачаш.
                      Last edited by Васил Петров; d.m.y г., 13:03.
                      Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                      ех.. Малкото КуВе
                      sigpic

Comment

Аз и в Гърция и в България паркирам където намеря,без угриизения на съвеста,и двете са еднакво неградоустроени държави.
                        Преди две години лятото отнесох глоба на летището в Солун за неправилно паркиране,не че исках да паркирам където намеря,просто дори и на платения паркин нямаше места.............,международно летище в туристическа стран без достатъчни места за паркиране в пиковия сезон.............
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                          Да колата е на Ванката наш съфорумец. Ама немога да разбера как сега си се сетил да пуснеш снимката която е на повече от 3г. ............ Евалата кефиш ме или просто си търсиш с някой да се закачаш.
                          Прав си! Снимката е стара, но понеже сме във форума на алфа и понеже две години не можех да пиша, го правя сега.
                          Никога не е късно!
                          Няма нищо лично към колегата, коментирам като цяло паркирането по тротоари.
                          К.М.

Comment

Имам чуството, че оставаш сам в темата си....дойде момента сам да си задаваш въпроси на отговорите си...
                            гъци, гъци...грух, грух
                            Приятно събеседване.

Comment

Прав си! Снимката е стара, но понеже сме във форума на алфа и понеже две години не можех да пиша, го правя сега.
                              Никога не е късно!
                              Няма нищо лично към колегата, коментирам като цяло паркирането по тротоари.
                              Не просто няма какво да правиш и се чудиш каква нова простотия на постнеш в форума.Лично мое мнение.Ай със здраве.
                              Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                              ех.. Малкото КуВе
                              sigpic

Comment

Working...
                              X