Първоначално публикувано от kolev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Паркинг ли е тротоарът?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщениеТемата е безкрайна, защото трябва да се започне още от там, че София не е предвидена за N милиона жители, новото строителство също не се съобразява (подкупните служители в общината, които приемат проектите за новите строежи), и накрая стигаме до манталитета на преселилите се тук от къде ли не, които са свикнали да си мятат колата пред входната врата, било на тротоар, било в канавката. То по селата по улиците и без това тротоари няма много... Така че какво да коментираме - никой друг не ни е крив, освен ние самите.
Аз лично в центъра с колата не ходя, точно защото няма къде да се паркира. Ходя пеш или с такси. Спирам на тротоара само ако в радиус от 3 преки наистина няма друго място, и ако съм сигурна, че тротоара не е оживен ( и не е на повече от 8 см височина, че то не е лесно и на тротоар да се качи тази кола). А, и си плащам всеки месец за паркинг, за да не се паркирам като сельо под балкона и по средата на кръстовищетоsigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеайде да не обръщаме пак на селяни и граждани.
лично аз на снимката не виждам тротоар. няма тротоарна настилка, няма тротоарен бордюр, няма тротоарни колчета, нито пък велоалея. не забравяйте че тези неща фандъкова ви ги е обещала ... 2 пъти вече, и преди това и биби.
на мен ако ми пречеше, бих му поставил бележка на чистачката, още повече че колата е с хасковски номер- т.е. предполага се че не е от града и не се ориентира.Първоначално публикувано от daksy Покажи съобщениеТвърде много не си запознат/а с обстановката в малките градове/села относно това което каза.То най-голямата селения е точно в София.Там единствено съм виждал тротоар с дължина 50м и кола до кола.И това не са хора от провинцията,а коренни "софиянци".Като им кажеш нещо и ти видят регистрационния номер СО и ти каже:бе бегай си на село аз живея в тоя блок,ше си спирам дето искам...От малък град съм и често пътуваме с приятели по големите градове на разходки и никога не сме си правели своеволия къде ще спираме,защото едно знам,че в чуждо село и керемидите бият.
А за селянията в София - да, така е. Само хората, които помнят София от преди 10-15 години, могат да направят разликата. От къде мислиш, че се изсипаха към милион 'столичани в повече'? Миналата година поне 20% от колите из квартала бяха с несофийски номера. Като затегна кризата и поизчезнаха...GTV 2.0 TS '95
Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщениеКакво трябва да означава 'не е от града и не се ориентира' ? Не знае как изглежда паркинг ли? Кой му е дал книжка тогава? И като не се ориентира, къде е тръгнал?
ако дойдеш в търново и паркираш неправилно, никой няма да каже- гледай го тоя шоп как спрял а на нас ще вика селяни, няма и огледалата да ти счупят. най-много да дойде паяка, но и той ще ти остави бележка.
въобще хората извън софия са доста по толерантни.точка
Comment
-
Вижте...обсъждайте си на воля,дали трябва или не трябва да се паркира по тротоарите,нямам нищо против.
Престанете,обаче,да обсъждате мен,кой ми е дал книжка и от къде съм.Темата не е за това,а и много ясно обясних каква е била ситуацията,тогава,преди 2 години.Друг е въпроса,дали някой,изобщо го е прочел...
Но,винаги е така,отстрани всеки може да ти направи сметката,пък било то и по една снимка.Mercedes ML 63 AMG 07'
159 TI 2.4JTDm SW 09'
156 2.0 20V Turbo
VW Phaeton 3.0 TDI 09'
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщениеВижте...обсъждайте си на воля,дали трябва или не трябва да се паркира по тротоарите,нямам нищо против.
Престанете,обаче,да обсъждате мен,кой ми е дал книжка и от къде съм.Темата не е за това,а и много ясно обясних каква е била ситуацията,тогава,преди 2 години.Друг е въпроса,дали някой,изобщо го е прочел...
Но,винаги е така,отстрани всеки може да ти направи сметката,пък било то и по една снимка."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Постоянно паркирам по тротоари в Бс но САМО С ДВЕТЕ ГУМИ. Олигофренско е да се изтупаш на тротоара от бордюр до бордюр, както и на тясна улица да си оставиш колата на улицата, абе ако не ти идват на ум елементарни неща и 10 правилника да научиш все ще си останеш куха лейка
пп колкото до автора на темата, поздравления за безкрайния му дар слово(писмо в случая) ама тая тема си я е смукал от пръстите . . дъвкана и безинтересна
иначе пиша в неяLast edited by code; d.m.y г., 13:57.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Обяснението е много просто-в България, след 1944, малко по късно де, някъде около 1947 е променен градоустройствения план на София и никой не е мислил, че ще има толкова коли.Градът, а и други големи градове, не са замислени със съответната инфраструктура, която да поеме автомобилите.Затова и висят по тротоарите.И това ще продължи мнооого дълго, защото няма къде и как да бъдат построени гаражи, освен ако ББ не почне да копае като метрокъртица изотдолу
А че има и простаци, това си е така, ама не са те проблема в случая.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщениеДа,спрях на тротоара и не,не го правя по принцип,защото е, и против моите разбирания."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Требе да го разпнем, и да го сочим с пръст.Ся при наличието на толкова паркирани по тротоарите коли точно тази ли трябваше да се посочи.Темата можеше да мине и без снимка.Интересно що едни други теми минават без снимки, щеше да е интересно, като например - смучете ли го.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Тая тема що я виждамнякои да не ми е пуснал пак правата за малоумния подраздел. Едва ли ? Искате ли колеги Румен с тъмната 56ца или т.наречения Суси кат си пусне тема да не се пише по-нея. Само процедурно предложение. И колега Суси, знаеш ли че нямаш право да заснемаш които и да е и да го публикуваш където и да е без негово съгласие
Да не те банне некое дело за некоя и друга хилка ей така докато си спамиш кротко на воля.
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеТая тема що я виждамнякои да не ми е пуснал пак правата за малоумния подраздел. Едва ли ? Искате ли колеги Румен с тъмната 56ца или т.наречения Суси кат си пусне тема да не се пише по-нея. Само процедурно предложение. И колега Суси, знаеш ли че нямаш право да заснемаш които и да е и да го публикуваш където и да е без негово съгласие
Да не те банне некое дело за некоя и друга хилка ей така докато си спамиш кротко на воля.
)))
О, но май забравих къде точно. /снимка на движима собственост/
Ехо, я се осъзнай с кой точно се занимаваш
Заплашваш ли ме?
Бъди по конкретен. Радвам се, че поне си разбрал, че карам Алфа, че тук ме обвиниха и че това нямам.
Сигурно адаша от клубния ме е издал))), страхотен майстор е.
Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 21:25."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСнимката другарче, я намерих в нета)))
О, но май забравих къде точно. /снимка на движима собственост/
Ехо, я се осъзнай с кой точно се занимаваш
Заплашваш ли ме?
Бъди по конкретен. Радвам се, че поне си разбрал, че карам Алфа, че тук ме обвиниха и че това нямам.
Сигурно адаша от клубния ме е издал))), страхотен майстор е.
Мисля че е редно да си поизтриеш мненията или да му се извиниш за нарушеното му право, да постваш снимката без негово съгласие!
Чл. 32. (2) от Конституцията гласи "Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи."
Last edited by thecleaner; d.m.y г., 01:57.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
Comment