Известие

Collapse
No announcement yet.

Може ли.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Може ли.

Как и що стана на въпрос не е важно, да питам щото не съм наясно.Може ли да се присади скоростна кутия от дизел на бензинов мотор.Не иде реч за нашата марка та затуй тука питам.Технически може, ама какъв ще е ефекта.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Предавателните числа на дизеловите кутии са по-малки предвид че дизела работи на по-ниски обороти
    Примерно ако сложиш ск. кутия от дизелова кола на бензин който при 120 км/ч е на 3000 об. на пета предавка, то с нея ще е примерно на 2500 об. при същата скорост
    Но динамиката ще спадне осезаемо
    Last edited by Tedo; d.m.y г., 13:00.
    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Знам за разликата в предавателните числа, на един приятел сина му се ентусиазирал да прави нещо със старата им лада, та мисли че ако сложи ск. кутия от дизелов мотор щяла да върви повече.И понеже аз още къткам моята/жигула/ си мисли че знам отговора.Обещах да попитам тука, щото не мога да му дам отговор.

Comment

Няма да върви повече с дизелова кутия
        Теоретично е възможно да постигне по-висока максимална скорост ама трябва да е голямо нанадолнището
        Last edited by Tedo; d.m.y г., 13:14.

Comment

Определено в дизелови скорости ще върви по-малко.

Да сложи жигулата в един гараж и след 20 години да я извади като ретро кола.
          Lexus IS200

Comment

Теоретично може да постигне по-висока скорост, ако ладата е 1.5/1.6 със 4 скоростна кутия (тия мотори биеха прекъсвач на 4 та ако са читави), с дизеловата може да успее да я засили още 10 - 20 км.
            Но ще се чувства като във влак, ще ускорява по 5 километра.
            Като знам, че от 2101 до 2107 почти няма разлики вътре, за горното обаче е по-удачно да си намери 5 степенна от 21053/2107

Единственото разумно нещо което може да се направи с една Лада е ако имаш гараж да я възстановиш и обработиш добре ... като ретро кола.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

5-степенна определено е по-добрия вариант. такава става и от някои фиати . друг е въпроса че тия коли не трябва да се карат бързо , че са убийци направо.
              точка

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Теоретично може да постигне по-висока скорост, ако ладата е 1.5/1.6 със 4 скоростна кутия (тия мотори биеха прекъсвач на 4 та ако са читави)
                на кое му викаш прекъсвач - буталото да удари в клапана ли

Comment

А дизелова кутия за лада от какво ще взаимства ? Защото на жигулаторите не помня да има дизелов мотор.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

На мойта жигула,/1300/ и сложих ск. кутия от седмица и определено върви по добре особено на 4,първата мисля е по-къса но по-бърза.Навремето правихме една жигула със кутия от фиат абарт, но се реже тунела между двете седалки и по-къс кардан.В техническия го балансираха.А тоя младеж си няма идея от какво да вземе, просто му е влязла някаква муха в главата.Обясних му какво може да направи, даже имам една отнета с 0,8 глава и май един вал от нива се търкаляше в мазата ма си наумил нещо.Нека се упражнява вместо да се шляе за глупости.

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                      А дизелова кутия за лада от какво ще взаимства ? Защото на жигулаторите не помня да има дизелов мотор.
                      Има 2107, Самара и Нива с дизелови мотори, 1.6 френски дизел май беше... много рядка серия.
                      Става и от някои модели на Фиат с преправяне.

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                      на кое му викаш прекъсвач - буталото да удари в клапана ли
                      Имаха някакъв ограничител на оборотите, че и оборотомер имаха на сериите с такива мотори.
                      Та се виждаше (е доста преди това се чуваше и усещаше).

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      На мойта жигула,/1300/ и сложих ск. кутия от седмица и определено върви по добре особено на 4,първата мисля е по-къса но по-бърза.Навремето правихме една жигула със кутия от фиат абарт, но се реже тунела между двете седалки и по-къс кардан.В техническия го балансираха.А тоя младеж си няма идея от какво да вземе, просто му е влязла някаква муха в главата.Обясних му какво може да направи, даже имам една отнета с 0,8 глава и май един вал от нива се търкаляше в мазата ма си наумил нещо.Нека се упражнява вместо да се шляе за глупости.
                      Е щом целта на занятието е лего за възрастни ... да си намери 5 степенна кутия от 2107

Инак тия номера с абартовите кутии се правеха като набараш и мотора, тогава ставаше интересно.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Е на мен вече не ми се занимава, ама гледам проявява интерес и сам се хваща, просто да му удовлетворя любопитството, обещах да попитам.Мерси.

Comment

Може разбира се,и тази простотия съм я правил.Но при мен случая беше на дизел му набутахме бензинов мотор.Естествено на изстрадала италянка,май делта или призма беше колата,та след като успешно потрошихме дизелака решихме да я позасилим с една 100 коньова фиатска двувалка,за една нощ бяхме готови и като я подкарахме очакваме да е самолет,ама не беше.Дори шибания мотор седеше под ъгъл точно като дизеловия, докато във фиата блока беше изправен вертикално .Помня, че и кутиите им ги разглобявах, ама кво им правих точно след двайсе години ми се губи.Абе лошо няма човек да си прави експерименти,и сега ми минават диви идеи,но ме мързи, пък и други луди не познавам,а сам си е скучно.
                          П.с.На времето имаше една милиционерска лада в Сф. с Абартов мотор и кутия и вървеше повече от прилично.
                          Last edited by 546; d.m.y г., 05:43.

Comment

Working...
                          X