Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за обезвъздушаване на парно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ladjov спорихме ли едно време за едни камини с теб или се бъркам?
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

не бъркаш но мисля че е важно да помогнаем на колегата не да се сражаваме
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
      sigpic

Comment

Нееее..само питах
        Колегата обаче не споделя какво е станало.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ми още нищо съществено.
          Пробвах вариантите на всички.
          В събота с човека от блока допълнихме ръчно системата-това файда никаква.
          Варианта на старухата помогна до толкова че в момента радиаторите са топли само в горния край по дължина и десетина сантиметра надолу.
          Сега остава да сменя когато имам малко свободно време тези тройници ли са кво са и крановете на входа на радиаторите,че и те май ми правят проблеми,страх ме е само като наставям маркучите да не направя някоя беля на съседите отдолу.

Щом има някакъв резултат ще пиша задължително.
          Благодаря на всички,все пак имам някакъв напредък в отоплението.
          155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
          Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщение
            Ми още нищо съществено.
            Пробвах вариантите на всички.
            В събота с човека от блока допълнихме ръчно системата-това файда никаква.
            Варианта на старухата помогна до толкова че в момента радиаторите са топли само в горния край по дължина и десетина сантиметра надолу.
            Сега остава да сменя когато имам малко свободно време тези тройници ли са кво са и крановете на входа на радиаторите,че и те май ми правят проблеми,страх ме е само като наставям маркучите да не направя някоя беля на съседите отдолу.

Щом има някакъв резултат ще пиша задължително.
            Благодаря на всички,все пак имам някакъв напредък в отоплението.
            Понеже и аз съм изкарвал по някой лев от парни инсталации... щом си получил такъв ефект пробвай с лека "възпитателна цел" да почукаш по N - пътните вентили - доста често помага - само лекинко, не си изливай цялата яд. Като гледам от снимките останах с впечатление, че наклона на радиаторите ти е обратен - обезвъздушителя трябва винаги да е по-високо от входящия щуцер, пробвай с някакви подложки от страната на обезвъздушителите, примерно малки дървени камички. Въздухът винаги отива нагоре, следователно мястото, от което излиза трябва да е най-високо, иначе се получава т. нар. "тапа", т.е. през обезвъздушителя тече флуида, а вътре в радиатора въздуха си седи необезпокояван. Аз също смятам, че ако разкараш тези N-пътни вентили ще си решиш проблема,(това , че си отвил докрай шестограма означава, че те не работят като ветнили защото пружината не може да функционира, нещо като термостата на колата) само внимавай - топлата вода винаги трябва да влиза отгоре.
            Last edited by kiko73; d.m.y г., 10:11.
            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

До сега пробвах и този вариант,след като посъветвах крановете,откачих радиатора от стената и го обърнах почти вертикално с обезвъздушителя нагоре.
              Започна да изкарва малко вода с мехурчета въздух,след като започна да тече само вода изчаках десетина минути преди да го затворя.
              Ефект никакъв,радиатора е топъл в горната част и хладък надолу.
              Еба*и каръщината.

Comment

Колкото и да не ви се ще,остава моя вариант да махне немската изгъзица,да удължи изходящата на кръст за да има парно!!!

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                  Колкото и да не ви се ще,остава моя вариант да махне немската изгъзица,да удължи изходящата на кръст за да има парно!!!
                  Точно това ще направя,само малко свободно време да се отвори.

Comment

Преди да тръгнеш да разваляш направеното опитай още веднъж да обезвъздушиш.Спри притока на вода от колекторите и остави системата 15-20мин. в покой.Започни да обезвъздушаваш всички радиатори като започнеш от най-близкия до колектора. На всеки обездушен радиатор затваряш крановете, за да не върне евентуално пак въздух и така до най-крайния. Продължавам да твърдя, че на толкова малко ребра не е необходимо да се връзва на кръст.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Working...
                    X