Известие

Collapse
No announcement yet.

Детегледачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Детегледачка

Знам, че много от вас са против раздел "Общи", защото не е свързан с любимата ни марка, но пък сам съм се убедил, че има полза от него, по един или друг начин .
    Имам един такъв немалък проблем - няма кой да гледа малкия, докато аз и майка му бачкаме. А че трябва да бачкаме, мисля не е необходимо да обяснявам защо .
    Пробвахме варианта с детска ясла( при това частна, защото в общинските няма места, естествено), но нещо не става, през седмица е болен и трябва да си седи вкъщи. А през седмица жена ми да не ходи на работа не е добре и понеже нямаме баби под ръка си мисля че е наред варианта с детегледачка.
    Освен съвет по въпроса, търся и конкретни координати, ако някой от вас е ползвал услугите на такава, или има познати, които са ползвали.
    Преди да ме нахраните и да кажете, че има бг-мама за тая работа искам да кажа, че мнението на непознати за мен хора от "чужд форум" са доста по-трудно приемлиеви, отколкото тук.
    Та...освен хранилката и подигравките, моля някой ако има нещо предвид да ми пише. Благодаря
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

В кой район на София си?
    Lexus IS200

Comment

Собствен опит: и двамата калпазани (5 и 15) са ходили на ясла. И двамата отначало боледуваха често - имало е случаи седмица там, две в нас. С времето боледуването почти изчезна. Според мен е по-добре да си намериш някой да помага само докато е болен. Тоя период така или иначе трябва да мине - или сега, или когато тръгне на градина, училище.
      AR 166 2.0 '98

Comment

Добре сте се ориентирали, щом нямате възможност баби да гледат децата.
        За съжаление яслите и градините са развъдници на болести и най-добре в зимния период децата, които са все още с неизграден инунитет, да останат вкъщи.
        Ако беше в Плевен щях да ти препоръчам бабата на моите деца - тя е бивша учителка и сега я викат само почасово защото вече не може продължително.
        Търси някоя интелигентна баба с пораснали вече внучета или бивша безработна учителка, защото те са свикнали да общуват с деца.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Багер,точно в тези развъдници децата изграждат своя имунитет.
          Старуха моите уважения но,"интелигентна баба с пораснали вече внучета или бивша безработна учителка, защото те са свикнали да общуват с деца" тук не си прав.Мисля че не е нужно да пишем в кои век сме за бабата или каква е психиката на една вече бивша учителка.Жена на около 30-35 г. е най-подходяща за дете в тази възраст.
          Няма ли възможност за добра комшийка дори и срещу заплащане да гледа детето когато е болно?

---------------
          Моята майка която е сравнително млада баба има съвсем други възгледи относно отглеждането и възпитанието на дете.В повечето случай съм съжалявал че си оставям детето при нея когато ходеше на ясла и на градина.
          Също така може да опитате с натурални добавки за засилване на имунитета..но тези с цена от 50лв. нагоре
          Last edited by Linkestis; d.m.y г., 21:52.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

В Младост сме и всъщност наистина малкия е точно в този период на изграждане на имунитет и лесно "прихваща" вирусчетата. Само на година и пет месеца е.
            Естествено че за гледане срещу заплащане говорим, но няма как да намериш човек, койт да е свободен винаги когато ти потрябва(когато малкия е болен) и затова си мислим за човек на пълен работен ден, всеки ден - като на работа.
            Проблемът е доверието. Как да се довериш на непознат човек за детето си и дома си! Затова търся помощ и препоръка за някого, ако някой има вече проверен човек търсещ работа. Доверие и уважение, уж нищо, пък -всичко!

Comment

Направете малко преговор на роднините.
              За имунитета твърдо стоя зад твърдението си, че направо се съсипват децата, ако ходят в зимния период на ясла.
              Дано пък някой колега тук да даде някаква информация.
              sigpic

Comment

Ники, аз за детегледачка не бих могъл да ти помогна, по обясними причини, НО искам да те наведа на една мисъл - в яслата и детската градина децата се научават да общуват със себеподобни и придобиват навици от социално естество. Нещо, което в по-късен етап от израстването им може да се окаже проблем при асоциирането им в обществото.
                Знам, че звучи малко пресилено, но не пренебрегвайте този факт!
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  Ники, аз за детегледачка не бих могъл да ти помогна, по обясними причини, НО искам да те наведа на една мисъл - в яслата и детската градина децата се научават да общуват със себеподобни и придобиват навици от социално естество. Нещо, което в по-късен етап от израстването им може да се окаже проблем при асоциирането им в обществото.
                  Знам, че звучи малко пресилено, но не пренебрегвайте този факт!
                  Точно така е.Наща мома боледува в малко в яслата хвана шарка и аз покрай неяНо научи песнички и стихотворения Вече в градината е екстраСамо цифките и течат от време на времеЗабелязал съм че деца гледани от баби и гледачки са по притеснителни и не се включват лесно в игри и т.н.Гледайте да се набутате в някоя ясла
                  Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                    Точно така е.Наща мома боледува в малко в яслата хвана шарка и аз покрай неяНо научи песнички и стихотворения Вече в градината е екстраСамо цифките и течат от време на времеЗабелязал съм че деца гледани от баби и гледачки са по притеснителни и не се включват лесно в игри и т.н.Гледайте да се набутате в някоя ясла
                    Зависи, при тъпи и ограничени родители със съответстващата им среда, може и да си пратят децата да боледуват заради социалните контакти, но ми се струва, че Багера не е от тези хора и по-добре да запази здравето на детето си.
                    sigpic

Comment

Момчета, малчо и сега ходи на ясла, но проблемът е че колкото ходи, толкова и не ходи. Моето мнение за яслата и градината е, че са абсолютно необходими за изграждане на характер и социално приобщаване. Става въпрос само за 5-6 месеца, т.е. за зимния период, да направи поне две годинки и след това пак на ясла, естествено .
                      Все още търся детегледачка.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Зависи, при тъпи и ограничени родители със съответстващата им среда, може и да си пратят децата да боледуват заради социалните контакти, но ми се струва, че Багера не е от тези хора и по-добре да запази здравето на детето си.
                        Боледуват, ама като пораснат не боледуват.Тогава тия с бабите почват
                        Аз съм общественото, айде яслите са относителни, но детските градини съм много доволен и децата.И контакти и навици и всичко.
                        Той и Багера, като гледам е на същото мнение, просто търси за период жена
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Боледуват, ама като пораснат не боледуват.Тогава тия с бабите почват
                          Аз съм общественото, айде яслите са относителни, но детските градини съм много доволен и децата.И контакти и навици и всичко.
                          Той и Багера, като гледам е на същото мнение, просто търси за период жена
                          Мисля, че Багера добре го е решил - в есенно-зимния период с баби, а в пролетно-летния - ще го удари на социални контакти.
                          sigpic

Comment

Колега няма ли инфо по разни др сайтове...като си купувах сушилня преди месец точно от бг мама взех информация каква да избера.
                            Просто трябва да пробваш!
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                            X