Известие

Collapse
No announcement yet.

Красиви гледки с кола около София, къде ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Човека пита за красиви гледки с кола, а вие го пращате по ресторантите - колата в ресторанта ли ще я вкарва.
    Да, и аз на това се дивя. Просто гледка. Никъде не пише човека, че ще омайва мадама, че ще я води по ресторанти и т.н.
    GTV 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от Lei-chery Покажи съобщение
      Да, и аз на това се дивя. Просто гледка. Никъде не пише човека, че ще омайва мадама, че ще я води по ресторанти и т.н.
      Както сме я подкарали - докато се усети човека, току-виж, сме го обзавели и с някоя мадама.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Човека пита за красиви гледки с кола, а вие го пращате по ресторантите - колата в ресторанта ли ще я вкарва.
        Съжалявам че ще разочаровам другите, но нито мадама ще охажвам с гледки, нито по ресторанти искам да ходя, имах впредвид, места като копитото, или някои пътища дори и черни да са, които водят до някоя хубава поляна.. Нещо готино да бъде, например до река, или до нещо подобно . Двоумя се изобщо дали правилно съм задал въпроса, защото излиза че просто търся оффроуд път които да е интересен и да води до някое интересно място, но с алфата много оффроуд няма как да е. За това питам дали знаете някое готино пътче до някое скрито место където като отидеш няма да видиш хиляди изхвърлени боклучета забравени от предишните които са били преди 20 минути там..

Comment

Добре си си задал въпроса, но май няма много такива гледки край София, удовлетворяващи твоето изискване да е с кола, затова колегите се поотплеснаха и замечтаха за такива без кола.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

До колко км търсиш нещо?
            На около 50-60км има доста неща

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Той пък Хемус, като е един "не соц" мааани бегай.

Препоръчвам ти и планините Плана и Люлин.
              От там се разкриват също добри гледки.
              Но при наличието на Витоша, не виждам какви други места някой би препоръчал.
              Предполагам горе в Саса не си се качвал? Иначе самия Хемус си е соц.
              Lexus IS200

Comment

Ами до 30-40 км. Но така и така, днеска напълних резервоара, и мисля да обиколя Витоша колкото мога, ако се натъкна на нещо стойностно за гледане, ще споделя

Comment

На кулата, но там от колата няма да се види кой знае какво.
                  Другото място за което се сещам е на х. Алеко - точно до лифта.
                  --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                  sigpic

Comment

Ма ние сме кръчмари, всичко красиво е в кръчмата, съответно и гледката , аз винаги съм водил жените по кръчми, от мен толкова
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Ша е***е ли, или ша киризите?
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

- До Черепишкия манастир има добър път и може да се разходиш наоколо и по поляните
                        - от южната страна на Витоша, след Чуйпетльово също има приятни местенца за барбекю и пътят става за алфа с повишено внимание
                        - Ждрелото на Ерма
                        - Гложенски манастир, но повечето път е по магистралата, иначе горичките наоколо са приятни
                        - 1 отиване до новия паметник на Левски (ако не греша) преди Златица, пътят е оправен, полянки наоколо приятни, но не знам колко е чисто по тях
                        - Копривщица, а между Панагюрище и Копривщица пролетта има страшно красиво цъфнали поляни
                        - Стобски пирамиди е приятно за раходки с отскачане до Рилски манастир, има ходене пеша, а колата я оставяш в селото, за да не я тормозиш по черен път, но ходенето е приятно и не е много
                        - има 1 много красив манастир над Банкя и поляни наоколо
                        - само за каране е приятно 1 маршрутче София - Самоков - Дупница - София
                        - може да се разходиш около Панчарево и яз. Искър
                        - Костенски водопад над Костенец
                        - да пиеш кафе в стария Пловдив, Асеновата крепост и големият манастир след това

това са все еднодневни разходки без преспиване, малко са тия, които са близо до София
                        а имам и още по-дълги еднодневни маршрути, ама там кефът е малко по-друг
                        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                          - До Черепишкия манастир има добър път и може да се разходиш наоколо и по поляните
                          - от южната страна на Витоша, след Чуйпетльово също има приятни местенца за барбекю и пътят става за алфа с повишено внимание
                          - Ждрелото на Ерма
                          - Гложенски манастир, но повечето път е по магистралата, иначе горичките наоколо са приятни
                          - 1 отиване до новия паметник на Левски (ако не греша) преди Златица, пътят е оправен, полянки наоколо приятни, но не знам колко е чисто по тях
                          - Копривщица, а между Панагюрище и Копривщица пролетта има страшно красиво цъфнали поляни
                          - Стобски пирамиди е приятно за раходки с отскачане до Рилски манастир, има ходене пеша, а колата я оставяш в селото, за да не я тормозиш по черен път, но ходенето е приятно и не е много
                          - има 1 много красив манастир над Банкя и поляни наоколо
                          - само за каране е приятно 1 маршрутче София - Самоков - Дупница - София
                          - може да се разходиш около Панчарево и яз. Искър
                          - Костенски водопад над Костенец
                          - да пиеш кафе в стария Пловдив, Асеновата крепост и големият манастир след това

това са все еднодневни разходки без преспиване, малко са тия, които са близо до София
                          а имам и още по-дълги еднодневни маршрути, ама там кефът е малко по-друг

Страшно ти благодаря, веднага като оправя колата потеглям да видя тези места. Някои от тях съм минавал от там, и наистина е много хубаво!

Comment

Ето един маршрут (ЦЪК), който препоръчвам - има доста неща, които да се видя:
                            -кулата в Ботевград (не е кой знае какво)
                            -костницата в Скравена
                            -Черепишкия манастир
                            -7-те престола

Ако тръгнеш по-рано сутринта и не се моткаш, ще имаш време да се отбиеш и да видиш водопада при Бов. Там има екопътека за разходка. С кола е малко кофти, че ако тръгнеш от долната част, после пак там трябва да се върнеш. Ако тръгнеш от горната, пак трябва да се върнеш. От горната е по-близо до водопада, ако не искаш да се разкарваш много или ако нямаш време.

Готино е и за каране и гледката е много красива.

Доста повече километри от това, което искаш, но си заслужава да се видят тези неща, но най-добре на пролет при хубаво време, сега не мисля, че е удачно в тоя студ.
                            Last edited by soldier; d.m.y г., 14:08.

Comment

Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
                              Ето един маршрут (ЦЪК), който препоръчвам - има доста неща, които да се видя:
                              -кулата в Ботевград (не е кой знае какво)
                              -костницата в Скравена
                              -Черепишкия манастир
                              -7-те престола

Ако тръгнеш по-рано сутринта и не се моткаш, ще имаш време да се одбиеш и да видиш водопада при Бов. Там има екопътека за разходка. С кола е малко кофти, че ако тръгнеш отдолната част после пак там трябва да се върнеш. Ако тръгнеш от горната пак трябва да се върнеш. От горната е по-близо до водопада, ако не искаш да се разкарваш много или ако нямаш време.

Готино е и за каране и гледката е много красива.

Доста повече километри от това, което искаш, но си заслужава да се видят тези неща, но най-добре на пролет при хубаво време, сега не мисля, че е удачно в тоя студ.
                              Уважих . Да оправя колата и пълна резервоара до горе, и ще обиколя да видя.

Comment

Малко над Банкя зма и аз едно страхотно място. Има и оффроуд има и поляна. Интересното е, че насредата на поляната има две големи дървета, чиито корони са с доста правилна сферична форма. Стига се дотам много лесно. Като караш по пътя към Банкя и вече влизаш в Банкя, малко преди центъра, където е РПУ-то завиваш в ляво и от там първата в ляво пак, после първата в дясно и следваш пътя. След няколко километра има разклонение, хващаш лявия път и го следваш. Той свършва на един черен път. Именно там започват поляните. Ако си мераклия хващай черния път...супер изживяване е по него. Той води до тази поляна, на която са двете дървета, за които споменах. Някаде имам и снимки от местността ама в момента не ги намирам, ако ги намеря ще покажа
                                In God we trust, all others pay cash.
                                Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                                Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Working...
                                X