Известие

Collapse
No announcement yet.

Хранителни добавки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Това , че не ща да съм овца, която е готова винаги да я доят и стрижат, а понякога и колят, е всеизвестно!
    Приятелите ми знаят, че за семейството си произвеждам и основните храни за през зимата.
    Наскоро разбрахме, че лютеницата ни е била преимуществено тиквено пюре.
    Оказва се, че млечните произведения нямат нищо общо с млякото.
    Оказа се, че ни хранят с отрови!
    Как мислите?
    Каква ни е вината?
    До кога ще тровят децата ни!
    Кой точно да стреляме!
    ами аз внимавам какво купувам, че после и да ми е кеф като го ям . ако производителя на въпросния продукт занижи качеството или не ми хареса цената, го сменям или не купувам. кренвирши, бургери, дунери, кашкавал, "лютеница" и други боклуци ям само по изключение. ама в българия определяща е цената. хората предпочитат да си вземат една идея по-евтин боклук отколкото нещо истинско и магазините това и зареждат. комунистически стандарти като стара планина не признавам, нищо не става от тях. най ми е кофти за хляба, тоя сега е като галош.
    а това че една храна е "био" и скъпа, не значи че е добра. един зеленчук като не е виждал почва, има вкус на пластмаса пък била тя "био" .
    ако още малко вдигнат цената на олиото, просто им вдигам среден пръст и с чиста съвест си купувам вносен зехтин :P
    точка

Comment

Тиквата сигурно е универсална,едно време разправяха,че правят швепса от тиква и кренвирши с тоалетна хартия,а това е сигурно най-старата добавка в храната- http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...BC%D0%B0%D1%82
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 12:36.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        ами аз внимавам какво купувам, че после и да ми е кеф като го ям . ако производителя на въпросния продукт занижи качеството или не ми хареса цената, го сменям или не купувам. кренвирши, бургери, дунери, кашкавал, "лютеница" и други боклуци ям само по изключение. ама в българия определяща е цената. хората предпочитат да си вземат една идея по-евтин боклук отколкото нещо истинско и магазините това и зареждат. комунистически стандарти като стара планина не признавам, нищо не става от тях. най ми е кофти за хляба, тоя сега е като галош.
        а това че една храна е "био" и скъпа, не значи че е добра. един зеленчук като не е виждал почва, има вкус на пластмаса пък била тя "био" .
        ако още малко вдигнат цената на олиото, просто им вдигам среден пръст и с чиста съвест си купувам вносен зехтин :P
        С две думи: скачаш от боклук на боклук.
        Повярвай ми, че стандартът Стара планина е много добър.
        Но ако искаш яж бели немски наденици. Много са вкусни, а и са доказано вегетариански.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          С две думи: скачаш от боклук на боклук.
          Повярвай ми, че стандартът Стара планина е много добър.
          Но ако искаш яж бели немски наденици. Много са вкусни, а и са доказано вегетариански.
          абе на тебе баба ти като е правила туршия едно време, много е знаела кои са Е-тата на оцета и аспирина
          стандарта стара планина е с вкус на комунистически каскет. в истинската стара планина ти е бедна фантазията какви неща се произвеждат .
          ям каквото ми е вкусно, в това число и всичко свинско без пача тя не ми харесва
          точка

Comment

абе на тебе баба ти като е правила туршия едно време, много е знаела кои са Е-тата на оцета и аспирина
            стандарта стара планина е с вкус на комунистически каскет. в истинската стара планина ти е бедна фантазията какви неща се произвеждат .
            ям каквото ми е вкусно, в това число и всичко свинско без пача тя не ми харесва
            Тук не става дума за стабилизатори.
            Става дума за сок от праскова със 70 процента тиквено пюре.
            В стандарта знам какво се слага, преди седмица имах късмета да вляза в производственото хале на един от големите производители на колбаси в БГ и се убедих с очите си какво мелят в едното и какво в другото.
            Мой приятел работи там като технолог.

Радвам се много, че го въведоха.
            К.М.

Comment

След като всичко се скапа, крайно време е вече да има ясна диференциация на производството, което дава отражение върху цените, но когато тръгне да се прави нещо, трябва наистина да е така, а не да се прилагат познатите байганьовски прийоми - тук трябва да помагат и държавните органи.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                След като всичко се скапа, крайно време е вече да има ясна диференциация на производството, което дава отражение върху цените, но когато тръгне да се прави нещо, трябва наистина да е така, а не да се прилагат познатите байганьовски прийоми - тук трябва да помагат и държавните органи.
                Ааааааа, не! Никаква намеса на държавата. Свободният пазар ще направи така, щото сокът от праскова с най-качествена тиква вътре да бъде най-продаван и най-търсен.
                К.М.

Comment

Тук не става дума за стабилизатори.
                  Става дума за сок от праскова със 70 процента тиквено пюре.
                  В стандарта знам какво се слага, преди седмица имах късмета да вляза в производственото хале на един от големите производители на колбаси в БГ и се убедих с очите си какво мелят в едното и какво в другото.
                  Мой приятел работи там като технолог.

Радвам се много, че го въведоха.
                  искрено съжалявам хора като теб.дори не сте опитвали истинска минерална вода, какво говорим за останалото. просто нямате база за сравнение кое е хубаво и кое не.

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  има стандарти осигуряващи минимума, то това им е и целта. на всеки един продукт е оказано. стандарта стара планина стандартизира нещо в средата- тоест нищо. като те гледам от къде си, кажи ми каква е разликата в една домашна пастърма или еленски бут и това което го продават като "стара планина" или един истински и киселеещ хляб и тоя по стандарта незнамсикой където мухлясвал за 3 дена
                  точка

Comment

има стандарти осигуряващи минимума, то това им е и целта. на всеки един продукт е оказано. стандарта стара планина стандартизира нещо в средата- тоест нищо. като те гледам от къде си, кажи ми каква е разликата в една домашна пастърма или еленски бут и това което го продават като "стара планина" или един истински и киселеещ хляб и тоя по стандарта незнамсикой където мухлясвал за 3 дена
                    Не се спазват обявените стандарти или ако е така е на случаен принцип - едни определят минимум, друг точен състав, трети конкретизират друго.Когато се обяви, че един продукт е произведен по дадения стандарт трябва да се спазват условията, а това, че на теб не ти харесва - просто не купуваш, но това е достатъчно показателно, че не е спазен стандарта.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

искрено съжалявам хора като теб.дори не сте опитвали истинска минерална вода, какво говорим за останалото. просто нямате база за сравнение кое е хубаво и кое не.

От твоето съжаление не се нуждая. Ти просто си бездумец. Липсва ти нещо, до което никога няма да се докоснеш. Това нещо се нарича :"умение да защитаваш теза".
                      Стара планина е стандарт за "естествен произход".
                      Яз искам вкусен колбас, защото той е от месо, а не вкусен колбас от соя. Има много вкусни колбаси от соя. защо за Бога, трябва да се кьоравя да чета дребните надписи, като знам, че щом пише стара планина значи е това, което искам да ям.
                      Ти какво си опитвал бе Колев, дижонска горчица с патешки кълки )))). Ходил съм на места и съм опитвал храни, които малко хора са опитвали, за теб да не говрим. Най-голямото ми разочарование изпитах в Брюксел, когато за пръв път си поръчах наденичка, от тези белите и безвкусните.
                      Брат ми живее от 15 години там и до сега като си идва тук не пропуска да набива луканка и шпеков по стандарта.

Не сравнявай домашно произведени храни с купешки, смешно е, но не ме изненадваш. Ти си Царят на неудачните примери и "леките" аргументи.
                      К.М.

Comment

От твоето съжаление не се нуждая. Ти просто си бездумец. Липсва ти нещо, до което никога няма да се докоснеш. Това нещо се нарича :"умение да защитаваш теза".
                        Стара планина е стандарт за "естествен произход".
                        Яз искам вкусен колбас, защото той е от месо, а не вкусен колбас от соя. Има много вкусни колбаси от соя. защо за Бога, трябва да се кьоравя да чета дребните надписи, като знам, че щом пише стара планина значи е това, което искам да ям.
                        Ти какво си опитвал бе Колев, дижонска горчица с патешки кълки )))). Ходил съм на места и съм опитвал храни, които малко хора са опитвали, за теб да не говрим. Най-голямото ми разочарование изпитах в Брюксел, когато за пръв път си поръчах наденичка, от тези белите и безвкусните.
                        Брат ми живее от 15 години там и до сега като си идва тук не пропуска да набива луканка и шпеков по стандарта.

Не сравнявай домашно произведени храни с купешки, смешно е, но не ме изненадваш. Ти си Царят на неудачните примери и "леките" аргументи.
                        абе виден ганьовец си ти, ама ми образуваш газове. и НЕ не са от соята
                        точка

Comment

абе виден ганьовец си ти, ама ми образуваш газове. и НЕ не са от соята
                          Аз съм си аз. Ти за мен не се притеснявай. По-добре ганьовец, отколкото цял живот незаслужил и неприет от никой сноб.

Газовете са ти от соята във френския салам, който си купуваш от "втората" столица.
                          К.М.

Comment

ти си хапвай саламче "стара планина" , аз ще ходя на свинско погребение без никакви стандарти
                            разбрахме вече че си най-големиЬО
                            точка

Comment

ти си хапвай саламче "стара планина" , аз ще ходя на свинско погребение без никакви стандарти
                              разбрахме вече че си най-големиЬО
                              Едва ли някога ще успееш да събудиш някъде подобен интерес.
                              Не знам кои сте тия дето сте разбрали нещо.
                              К.М.

Comment

Едва ли някога ще успееш да събудиш някъде подобен интерес.
                                Не знам кои сте тия дето сте разбрали нещо.
                                ще ти запазя едни свински ушички пърлени на бензинова лампа че у "стара планина" не ги слагат пък у тях няма соя да го ева
                                айде кажи сега за тоалетната.
                                точка

Comment

Working...
                                X