Известие

Collapse
No announcement yet.

Хранителни добавки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Май се поотплеснахте и изпаднахте в междуличностни дразги - хайде малко уважение към всички искащи да споделят нещо по темата.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      ще ти запазя едни свински ушички пърлени на бензинова лампа че у "стара планина" не ги слагат пък у тях няма соя да го ева
      айде кажи сега за тоалетната.
      Аз ще ти приготвя гюведже по болярски със ситно натрошено сирене и счукани орехи.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Я елате в блатото да си мерите пишките....но ако някой е сложил силикон да знаете, че не влиза в стандарт "стара планина"..)
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
          Я елате в блатото да си мерите пишките....но ако някой е сложил силикон да знаете, че не влиза в стандарт "стара планина"..)
          бегай от тука с тия коч партита
          точка

Comment

"Наскоро разбрахме, че лютеницата ни е била преимуществено тиквено пюре."

Коя лютеница точно?
            Много общо говориш, може ли малко по-конкретно.

"Оказва се, че млечните произведения нямат нищо общо с млякото."

Всички ли? Без изключение?

Така както представяш нещата излиза, че няма нито един читав продукт на пазара.
            Ами не си спомням туршия да не е станала, каймата ми я мелят пред очите (от какво месо е друг въпрос),
            след като плащам по 12-13лв. за кг сирене се очаква да е поне малко истинско, кисело мляко с Бациликус Булгарикус има поне 4. И деца с криви кокали и падащи зъби не съм виждал още.
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
            Ex Fiat 126p
            Ex Fiat Вravo 1.6
            Alfa Romeo 147 1.6

Comment

Първоначално публикувано от trace Покажи съобщение
              "Наскоро разбрахме, че лютеницата ни е била преимуществено тиквено пюре."

Коя лютеница точно?
              Много общо говориш, може ли малко по-конкретно.

"Оказва се, че млечните произведения нямат нищо общо с млякото."

Всички ли? Без изключение?

Така както представяш нещата излиза, че няма нито един читав продукт на пазара.
              Ами не си спомням туршия да не е станала, каймата ми я мелят пред очите (от какво месо е друг въпрос),
              след като плащам по 12-13лв. за кг сирене се очаква да е поне малко истинско, кисело мляко с Бациликус Булгарикус има поне 4. И деца с криви кокали и падащи зъби не съм виждал още.
              Всички лютеници без изключение са с тиквено пюре.
              Производителите го казаха, а не някой друг.
              Всички млечни произведения, които са под 2.50 за млякото и 15-17 лева за сиренето са с пълнежи и боклуци.
              Точно една прехвалена мандра, да не и казвам името, че ще стане мазало, като попитах технолога им: след като произвеждат само чиста продукция, за какво по дяволите са им били двата вагона със сухо мляко на соева основа и палмовото масло.
              Не успя да ми отговори.
              Кажи ми кое кисело мляко ще се вкисне на втория ден!
              Проблема е, че хората отдавна са забравили вкуса на истинското мляко, месо, сирене ...
              За кривите кокали:
              Излез и виж, че особено момичетата около 12-18 , а вече и по-големи, ходят като гъски, с изкривени стъпала и сякаш нямат колянна става. Огледай ги по плажовете. Особено последните им ребра.
              Пак ми кажи, че нямат криви кокали.
              Зъбите!?
              Аз съм на 48 само с две пломби през живота ми и с извадени три зъба. Даже и три от мъдреците ми са читави и са ми зъби.
              А децата?
              Ако не са през месец на зъболекар...
              Ама нали и това влиза в цялата игра.
              Вчера ми предложиха в Кауфланд свинска вратна пържола, колкото капак на кофа за боклук.
              Опитах се да си представя размера на прасето, от което е пържолата и се ужасих.
              Може ли да сме сигурни, че под формата на хранителни добавки не ни тровят пак с ГМО.
              Колегата го каза по-горе: ядеш и все си гладен.
              Не ни ли свикват нарочно с вкуса на боклуците?
              По какво да познаем доброто от боклука?
              Интересно ми е какво знаят експертите по въпроса.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                след като произвеждат само чиста продукция, за какво по дяволите са им били двата вагона със сухо мляко на соева основа и палмовото масло.
                Не успя да ми отговори.
                Една тънка подробност за палмовото масло,български и македонски ,,мандри" алхимици изкупуват масово многократно използвано палмово масло от гръцките заведения за бързо хранене,използват го после в ,,кашкавали" и разни пикантни жълти ,,сирена".
                Големи български фирми месопроизводители изкупуват кости и всякакъв вид месни отпадъци от гръцките кланици и на всичко отгоре ги превозват с най-обикновени а не хладилни камиони.
                И за ,,гръцките" маслини и ,,зехтин" на българският пазар може много да се каже,там обаче не лъжата само нашите търговци..........
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Нацията е затлъстяла и сме станали една общност от тюфлеци - да го ударим само на качествена храна и да не се тъпчем с боклуци, белким стимулираме производството на истинските продукти.
                  Лошото е, че няма свестна храна за децата, а както стана въпрос те са започнали да се превръшат в някакви странни мутанти.
                  Като няма какво да ядем, ще пием бира - тя поне все още става за пиене, а на децата ще търсим качествена храна.
                  sigpic

Comment

Производителите го казаха, а не някой друг.
                    Всички млечни произведения, които са под 2.50 за млякото и 15-17 лева за сиренето са с пълнежи и боклуци.
                    Точно една прехвалена мандра, да не и казвам името, че ще стане мазало, като попитах технолога им: след като произвеждат само чиста продукция, за какво по дяволите са им били двата вагона със сухо мляко на соева основа и палмовото масло.
                    Не успя да ми отговори.
                    Кажи ми кое кисело мляко ще се вкисне на втория ден!
                    Проблема е, че хората отдавна са забравили вкуса на истинското мляко, месо, сирене ...
                    За кривите кокали:
                    Излез и виж, че особено момичетата около 12-18 , а вече и по-големи, ходят като гъски, с изкривени стъпала и сякаш нямат колянна става. Огледай ги по плажовете. Особено последните им ребра.
                    Пак ми кажи, че нямат криви кокали.
                    Зъбите!?
                    Аз съм на 48 само с две пломби през живота ми и с извадени три зъба. Даже и три от мъдреците ми са читави и са ми зъби.
                    А децата?
                    Ако не са през месец на зъболекар...
                    Ама нали и това влиза в цялата игра.
                    Вчера ми предложиха в Кауфланд свинска вратна пържола, колкото капак на кофа за боклук.
                    Опитах се да си представя размера на прасето, от което е пържолата и се ужасих.
                    Може ли да сме сигурни, че под формата на хранителни добавки не ни тровят пак с ГМО.
                    Колегата го каза по-горе: ядеш и все си гладен.
                    Не ни ли свикват нарочно с вкуса на боклуците?
                    По какво да познаем доброто от боклука?
                    Интересно ми е какво знаят експертите по въпроса.
                    И дали е само храната... зъбните/ставните/костните проблеми ескалираха скоро след 90 а... и е в пъти по-вероятно да са следствие на Чернобилския геноцид.
                    Аз например съм с реактивен полиартрит с все още неустановен възпламентел... който се разви 93/94.
                    Голяма част от метаболитните заболявания имаха бум пак около същия период.
                    Пък тогава още се ядеше истинско от село.

Млякото мога да ти го подквася в домашни условия, от село от кравата взето и със селска подкваса и да не мръдне 6 месеца, изпробвано лично.
                    След 6 ия става на грозни парцали вътре но пак не вкисва.
                    И в буркана няма нищо друго освен кисело мляко.

Проблема е, че дори читавите продукти след някой месец ги развалят, това е до липса на БДС и контрол... както и до манталитет, що да не прецакаме клиента и да спечелим 2 - 3 пъти повече.
                    Инак в другите държави има и боклук но и свестни стоки, а тук вноса макар евтин е по-читав от местното производство.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Лъжат не само в качеството но и в количеството,прост пример,луканка и старец с цена 22-27 лв. за килограм от уж добри и качествени марки пак са плен боклук,реално килограма излиза почти двойно защото не са достатъчно изсъхнали,правил съм прост експеримент,махам дадената луканка от найлона и я държа в хладилника около 10-15 за да изсъхне допълнително,резултата е загуба на 35-40 процента от теглото.......

Comment

Производителите го казаха...

Аааа, кой точно производител го е казал?
                        И къде?

Това за тиквата е журналистическа партенка...
                        Да, слага се тиква и по скоро пюре от тиква, но само в най-евтините варианти на лютеницата, тип 'паста'.
                        И в интерес на истината тиквата участва в рецептурата на на 'едновремешната' лютеница, Първомайската... Ако не вярваш - пускам ти на мейл технологична документация от преди 1989 година. От къде я имам - ами служител съм на най голямата бългаска фирма произвеждаща лютеница

А ти явно си купуваш лютеничка от под лев буркана, затова така говориш. Като всички стоки - има икачествени, и некачествени. Под лев за 100грама - всичко е индустриални варианти, повярвай ми.

Като си я правиш в къщи, ако остойностиш всичко - продикти, труд, енергия - пак толкова излиза. Ако не вярваш - смятай!

Апелирам към всички които четат това, купувайки си консерви, каквито и да са - четете какво пише на етикета!
                        И най вече - купувайте такива на които пише 'Стерилизиран продукт' , защото не добавките - тиква, каротфено брашно и подобни съсипват организма, а КОНСЕРВАНТИТЕ!
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Суровините и подправките са съсипани - пак не се получава както преди, дори да си направи някой сам лютеница, домати в буркани, кисели краставички, царска туршия, кисело зеле и др., а бабите и майките разни други по-въртеливи сладко-кисели произведения.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                            Аааа, кой точно производител го е казал?
                            И къде?

Това за тиквата е журналистическа партенка...
                            Да, слага се тиква и по скоро пюре от тиква, но само в най-евтините варианти на лютеницата, тип 'паста'.
                            И в интерес на истината тиквата участва в рецептурата на на 'едновремешната' лютеница, Първомайската... Ако не вярваш - пускам ти на мейл технологична документация от преди 1989 година. От къде я имам - ами служител съм на най голямата бългаска фирма произвеждаща лютеница
                            Повярвай ми,че не е точно ,,журналистическа партенка",пък ти нека си служител където и да е,не казваме,че абсолютно всичките марки лютеница са тиквеница но......
                            Ти си служитела,а аз имам клиент един от големите производители на лютеница и тем подобни в Блгария,негови продукти се продават в Кауфлнд,Била,Лидъл и т.н.т и не са от евтините,та сме си говорили на тая тема доста с него,човека казва,че първо има разлика в качеството на един и същ негов продукт в зависимост за коя верига супермаркети е направен,и че във всички има и едно А количество тиква и други.....
                            Ял съм колбаси за търговската мрежа от Българска фирма с реноме,фирма която произвеждаше колбаси за НИКАС-Гърция,ама съм ял и колбаси от тая фирма произведени и за лично ползване,та разликата е точно от нас до Луната.........

п.п.Най-голяма няма,няколко са големите водещи фирми за лютеница.....

Comment

Това , че не ща да съм овца, която е готова винаги да я доят и стрижат, а понякога и колят, е всеизвестно!
                              Приятелите ми знаят, че за семейството си произвеждам и основните храни за през зимата.
                              Наскоро разбрахме, че лютеницата ни е била преимуществено тиквено пюре.
                              Оказва се, че млечните произведения нямат нищо общо с млякото.
                              Оказа се, че ни хранят с отрови!
                              Как мислите?
                              Каква ни е вината?
                              До кога ще тровят децата ни!
                              Кой точно да стреляме!
                              Адаш,аз този въпрос си го задавам всеки ден....особено като седне детето ми срешу мене на масата......и все си задавам въпроса "с кво си храня детето"....иии въобще не съм доволен от отговора....но и решение на проблема нямам...
                              ..за стрелбата,май ще се наложи ,цевта да е насочена към парламента...
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Тиквата не е вредна, но не е редно да плащаш за домати, а да ти набутват тиква.
                                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                                К.М.

Comment

Working...
                                X