Известие

Collapse
No announcement yet.

Airbag`s ще се отворят или не?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Airbag`s ще се отворят или не?

Седя си в колата и гледам тия аирбеци в седалките и челните, та се чудя това нещо дали ще се отвори и спаси живота ми недай си Боже или ще ми навреди повече като ми разбие лицето?И въобще ще се задействат ли като са стояли 10год?Според Вас?
    Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

По-добре никога да не се налага да разбереш...

Comment

Дали е полезен или вреден е въпрос на конкретна ситуация. Фактът, че съм жив днес е благодарение на това, че НЕ ми се отвори айрбега...
      Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
      Fiat Brava JTD

Comment

Първоначално публикувано от Gelew Покажи съобщение
        Седя си в колата и гледам тия аирбеци в седалките и челните, та се чудя това нещо дали ще се отвори и спаси живота ми недай си Боже или ще ми навреди повече като ми разбие лицето?И въобще ще се задействат ли като са стояли 10год?Според Вас?
        Принципно на 10 години се сменя пиропатрона. Най- вероятно ще се отворят, но никой не може да ти го гарантира.
        Lexus IS200

Comment

Я да вземеш да мислиш по-положително, какви с тези черни мисли.

Според мен ще се отворят. Това не е кой знае колко сложна система.
          Ползата им е в пъти по-голяма от вредата. Най- много да ти строшат челюста или да си отхапеш част от езика, не са редки и случаите на задушавания.
          Най-важното е да пазим децата, когато ги возим в столче в посока обратна на движението.

Дано никога никой от нас не разбира, дали възглавниците ще се отворят.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Дори и над 10 годишни, в по-голямата част от случаите се отварят.
            Няма как да ти разбие лицето, ако използваш колан и шофираш в позиция, в която си на не по-малко от 25 см от волана - по подразбиране излиза, че ''нискостеблените'' водачи са малко по-уязвими. Дребни охлузвания и изгаряния не са изключени, но обикновено се получават в областа на ръцете и в зависимост в какво положение се намират в момента на удара - за 2-5 дни минават.
            Личен опит: Спасява доста неща, а дори и живот

Last edited by Pepo; d.m.y г., 13:48.
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Заглавието на темата е и отговор на въпроса ... или ще се отворят или няма . Както ти каза след 10 год. гаранция няма . преди 2 дена ходих на 1 катастрофа с един Опел Астра комби произведен 96-та година ... и 2-те възглавници се бяха отворили
              sigpic
              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
              Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

аз знам че на 5 години трябва да минава колата хомоголация
                Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщение
                  аз знам че на 5 години трябва да минава колата хомоголация
                  Принципно има стикери които показват кога трябва да мине .Моите са изтекли преди 2-3 месеца и се чудя какво да ги правя сега....
                  Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                    Принципно има стикери които показват кога трябва да мине .Моите са изтекли преди 2-3 месеца и се чудя какво да ги правя сега....

Да и мойте са преди няколко месеца с изтекла хомоголация, кво прайм?
                    Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Неска в сервиза думнахме още един пасажерски бег от 156-ца.......един нов колега дето не беше виждал такова нещо ахна като си представи че тва ще избумти в лицето му......шофьорския на Купето ми не се отвори при 12 волта......явно все пак си имат животец.....
                      При мен лично сички беци са аут......което си е въпрос на личен избор все пак......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

преди имах клио (рено) 94-ти набор ако не бъркам .. ... блъснах го в едно дърво с 60-70 бях с колан аирбега се отвори .. и на мен ми нямаше абсолютно нищо помня ,че беше се1 някои от женски род ти слага шамар и то не много силен .. така ,че нищо няма да ти стане нито охлузвания нито нищо... на десния пасажер (при него нямаше аирбег) разби предното стъкло с глава .. което в някой случай е много лошо .. (за прешлени и т.н.) добре ,че главата му беше една от най големите които съм виждал на човек с нормални размери
                        alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                        Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Много интересно би се получило при хора с моя навик - да натискам клаксона в първата милисекунда, още преди спирачката даже.Не дай си боже стане нещо - гълтам си ръката до лакът Всячески се опитвам да не го правя, ама то толкова автоматично става, че се отказах да мисля вече.
                          Alfa 156
                          ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                          sigpic

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=L_OLeeNsnF0 от 5минута на там се вижда какво става

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=j6YLIwzbbyM
                              Въпрос на гледна точка....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X