Известие

Collapse
No announcement yet.

Стикер за Инвалид. Синя зона. Как и къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стикер за Инвалид. Синя зона. Как и къде?

За съжаление баба ми е инвалид и бих искал да
    се сдобия със стикера за инвалид, който позволява
    паркиране в синята зона.

Къде трябва да се отиде?
    Какви документи са необходими?

Благодаря ви предварително.
    Toyota Corolla 2010 1.6 VVTI

A баба ти ли кара колата
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

1. Стикера не се ползва за синя зона, точно там ше ти лепнат глоба. Така беше преди. Сега имаш право да паркираш навсякъде, където има знак "инвалид" и упоменато под него колко места след знака са за инвалиди, 1,2 и т.н. Тези места трябва да са боядисани в синьо.
      2. Имаш право да спираш обаче на спирки, на места където изобщо е забранено спирането по принцип. Имаш право да влизаш в забранени за движение улици, като графа например, но! само с инвалида в колата, че ше береш ядове.

Картончето се издава вече от социалните служби по местоживеене на инвалида, след представяне в оригинал на ТЕЛК и нотариално заверено пълномощно или лично от инвалида. Носи си копие на личната карта на инвалида и копие на ТЕЛК-а. Картончето се дава на инвалиди 1 група със и без придружител, както и на инвалиди в по малка степен със заболявания на краката. По закон имаш право да го ползвеш само с инвалида вътре, както и той може да си го сложи в такси например и да си се вози.

П.С. внимавай че има некви хора дато ходят с едни списъци и проверяват номера на стикера, правят справка по станцията и ако ти е изтекло - лошо.
      Audi A6 & Alfa GTV

Comment

не съм точно спец но не е ли задължително и колата да е регистрирана на името на въпросния инвалид
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
          не съм точно спец но не е ли задължително и колата да е регистрирана на името на въпросния инвалид
          Не, така беше преди. Затова дадох примера с таксито.
          Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
            A баба ти ли кара колата
            Де да можеше
            Toyota Corolla 2010 1.6 VVTI

Comment

Първоначално публикувано от sharky
              1. Стикера не се ползва за синя зона, точно там ше ти лепнат глоба. Така беше преди. Сега имаш право да паркираш навсякъде, където има знак "инвалид" и упоменато под него колко места след знака са за инвалиди, 1,2 и т.н. Тези места трябва да са боядисани в синьо.
              2. Имаш право да спираш обаче на спирки, на места където изобщо е забранено спирането по принцип. Имаш право да влизаш в забранени за движение улици, като графа например, но! само с инвалида в колата, че ше береш ядове.

Картончето се издава вече от социалните служби по местоживеене на инвалида, след представяне в оригинал на ТЕЛК и нотариално заверено пълномощно или лично от инвалида. Носи си копие на личната карта на инвалида и копие на ТЕЛК-а. Картончето се дава на инвалиди 1 група със и без придружител, както и на инвалиди в по малка степен със заболявания на краката. По закон имаш право да го ползвеш само с инвалида вътре, както и той може да си го сложи в такси например и да си се вози.

П.С. внимавай че има некви хора дато ходят с едни списъци и проверяват номера на стикера, правят справка по станцията и ако ти е изтекло - лошо.
              А какво става ако инвалида живее на Графа, срещу макдоналдс и искаш да го вземеш от тях!? Пак трябва да влезеш в забранената улица, без той да е в колата.. Или друг пример, оставил си инвалида в четвъртък на Алеко и искаш да го прибереш в събота, ама в събота стоят едни полицаи обикновенно горе на пътя за Алеко и връщат колите.. мен с такъв инвалиден стикер са ме връщали, защото инвалида не бил в колата, обаче ако ме чака горе какво правиме? Това как е уредено в закона?
              Lexus IS200

Comment

Ами по принцип нямат право да не те пускат и ако направиш един скандал ще те пъснот, маже би с уговорката, че ше им покажеш инвалида навръщане Тва важи и за първия пример. Тук въпроса опира до това, че прекалено много коли ги ползват тия картончета и е очевадно, не са инвалиди повечето хора. Както и в безброй други случаи на пътя, проблема се рашава с правилен разговор с органа на реда
                Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Aз само да вметна , че имах такъв стикер (валиден) - та заради него ми разбиха колата за да го вземат - така , че внимавай като спираш и слагаш стикера - щото спестеното левче може да е скъпо
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Абе Васе ти май нещо нямаш вид на инвалид бе
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                      Абе Васе ти май нещо нямаш вид на инвалид бе
                      ем те поне 50% от инвалидите са едни инвалиди ... :P
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Oт врата нагоре ли имаш предвид ?
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                          Oт врата нагоре ли имаш предвид ?
                          ц
                          от кръста надолу
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                            А какво става ако инвалида живее на Графа, срещу макдоналдс и искаш да го вземеш от тях!? Пак трябва да влезеш в забранената улица, без той да е в колата.. Или друг пример, оставил си инвалида в четвъртък на Алеко и искаш да го прибереш в събота, ама в събота стоят едни полицаи обикновенно горе на пътя за Алеко и връщат колите.. мен с такъв инвалиден стикер са ме връщали, защото инвалида не бил в колата, обаче ако ме чака горе какво правиме? Това как е уредено в закона?
                            Недомислици в тази държава колкото искаш
                            sigpic

Comment

Working...
                            X