Известие

Collapse
No announcement yet.

Дистанционно за телевизор.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дистанционно за телевизор.

Платката на дистанционното на телевизора ми периодично се покрива с някакъв зелен налеп като лепило(вероятно се окислява) и то спира да работи нормално.Разглобявам го почиствам със спирт и става като ново, но за кратко.От какво се получава това, батериите ги сменям редовно.И другото -върху гумата на копчетата отвътре има някакво електопроводимо покритие,от почистванията то изчезна и някои копчета вече не работят-може ли да се възтанови по някакъв начин това покритие.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Явно много се притеснявате като ползвате дистанционното вследствие на което потта прониква към платката и тя се окислява.
    А, черните графитени точици които затварят веригите изтъняват от прекомерно натискане, заради честото замъръсяване на повърхностите.
    Просто си смени дистанционното - продават се за почти всички марси и модели, а ако не можеш да си намериш има универсални, които сканират честотата на вълната или има информация в книжката му за твоето устройство на какъв код отговаря и трябва да му го зададеш.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Купих си от тези универсалните ,но нещо ме дразни и ми се иска да оправя това.Цалата платка е покрита с гума,не ми се вярва да е пот,дистанционното на сателита го държим по често ,а нищо му няма
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 18:18.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        Купих си от тези универсалните ,но нещо ме дразни и ми се иска да оправя това.
        Дай марката на телевизора и от коя година е, а ако може и снимка.
        sigpic

Comment

Някаква Тошиба е ,не е при мен сега

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:49.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              Не само марка. ПДУ се тьрси по модел на ТВ или шаси.
              Универсалните не са удачни, вече се намират оригинални или пьлни аналози от друг производител.
              Ако проводящият слой на бутоните е заминал - няма трайно решение. Освен подмяна на пулта разбира се.
              Така е Ваньо, все пак колегата трябва да си влезе сам сериозно в темата с намирането на дистанционното - няма невъжможни неща, но доколкото разбирам телевизора не е при него и с намирането на дистанционното трябва да се заеме ползвателя, защото той е ангажиран.
              sigpic

Comment

Намирането на ново не ми е проблем,нито парите,интерсно ми е защо се окислява и какво точно е покритието на гумата и дали може да се възстанови.Просто любопитство.

Comment

Аз си реших проблема като залепих станиолчета на бутоните, на контактната повърхност, след време обаче си намерих оригинално - за 10-12 лв, а след още време смених тв-то, обаче още го гледаме в кухнята.Въпреки че съм го чистил много пъти след време като го отворя пак беше мръсно, предполагам от потта на ръцете, малко по малко се натрупва, хем мойта кожа е суха.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Намирането на ново не ми е проблем,нито парите,интерсно ми е защо се окислява и какво точно е покритието на гумата и дали може да се възстанови.Просто любопитство.
                    Графит и не може да се възстанови.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Графит и не може да се възстанови.
                      а на бас че може и издържа точно колкото и заводско ако не и повече. при положение че има много хубави и евтини български заместители на conel, няма смисъл да се ремонтира старото, освен ако не е някакво много специално.
                      точка

Comment

Ето тука има 'маркови' всякакви - намери си твоя модел и си вземи ново за смешни пари.

http://tpetrov.com/search.php?mainca...at=TOSHIBA&p=0
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Аз си реших проблема като залепих станиолчета на бутоните, на контактната повърхност, след време обаче си намерих оригинално - за 10-12 лв, а след още време смених тв-то, обаче още го гледаме в кухнята.Въпреки че съм го чистил много пъти след време като го отворя пак беше мръсно, предполагам от потта на ръцете, малко по малко се натрупва, хем мойта кожа е суха.
                          Това за потта ми се струва абсурдно,не съм видял да се лее пот на никой от ръцете,нито някой да го стиска нон стоп.Моето го възстанових все пак като ползвах алуминиево самозалепващо фолио,което залепих и с бързо съхнещо лепило.Сега е като ново.Click image for larger version

Name:	DSC01440.jpg
Views:	1
Size:	91.9 Килобайта
ID:	2312940

Comment

Това за потта ми се струва абсурдно,не съм видял да се лее пот на никой от ръцете,нито някой да го стиска нон стоп.Моето го възстанових все пак като ползвах алуминиево самозалепващо фолио,което залепих и с бързо съхнещо лепило.Сега е като ново.[ATTACH]88149[/ATTACH]
                            Ми де да знам какво е, предположих просто, но е като влажно или омазнено.Да де и аз така го оправих.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Гадно и зелено е и като изолатор.Вече с това фолио мога да го мия всеки ден.

Comment

Working...
                              X