Платката на дистанционното на телевизора ми периодично се покрива с някакъв зелен налеп като лепило(вероятно се окислява) и то спира да работи нормално.Разглобявам го почиствам със спирт и става като ново, но за кратко.От какво се получава това, батериите ги сменям редовно.И другото -върху гумата на копчетата отвътре има някакво електопроводимо покритие,от почистванията то изчезна и някои копчета вече не работят-може ли да се възтанови по някакъв начин това покритие.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дистанционно за телевизор.
Collapse
X
-
Явно много се притеснявате като ползвате дистанционното вследствие на което потта прониква към платката и тя се окислява.
А, черните графитени точици които затварят веригите изтъняват от прекомерно натискане, заради честото замъръсяване на повърхностите.
Просто си смени дистанционното - продават се за почти всички марси и модели, а ако не можеш да си намериш има универсални, които сканират честотата на вълната или има информация в книжката му за твоето устройство на какъв код отговаря и трябва да му го зададеш.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
Купих си от тези универсалните ,но нещо ме дразни и ми се иска да оправя това.Цалата платка е покрита с гума,не ми се вярва да е пот,дистанционното на сателита го държим по често ,а нищо му нямаLast edited by lordliness; d.m.y г., 18:18.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеКупих си от тези универсалните ,но нещо ме дразни и ми се иска да оправя това.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеНе само марка. ПДУ се тьрси по модел на ТВ или шаси.
Универсалните не са удачни, вече се намират оригинални или пьлни аналози от друг производител.
Ако проводящият слой на бутоните е заминал - няма трайно решение. Освен подмяна на пулта разбира се.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Аз си реших проблема като залепих станиолчета на бутоните, на контактната повърхност, след време обаче си намерих оригинално - за 10-12 лв, а след още време смених тв-то, обаче още го гледаме в кухнята.Въпреки че съм го чистил много пъти след време като го отворя пак беше мръсно, предполагам от потта на ръцете, малко по малко се натрупва, хем мойта кожа е суха.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНамирането на ново не ми е проблем,нито парите,интерсно ми е защо се окислява и какво точно е покритието на гумата и дали може да се възстанови.Просто любопитство.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеГрафит и не може да се възстанови.точка
Comment
-
Ето тука има 'маркови' всякакви - намери си твоя модел и си вземи ново за смешни пари.
http://tpetrov.com/search.php?mainca...at=TOSHIBA&p=0Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАз си реших проблема като залепих станиолчета на бутоните, на контактната повърхност, след време обаче си намерих оригинално - за 10-12 лв, а след още време смених тв-то, обаче още го гледаме в кухнята.Въпреки че съм го чистил много пъти след време като го отворя пак беше мръсно, предполагам от потта на ръцете, малко по малко се натрупва, хем мойта кожа е суха.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТова за потта ми се струва абсурдно,не съм видял да се лее пот на никой от ръцете,нито някой да го стиска нон стоп.Моето го възстанових все пак като ползвах алуминиево самозалепващо фолио,което залепих и с бързо съхнещо лепило.Сега е като ново.[ATTACH]88149[/ATTACH]По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment