If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
---------- Post added at 01:53 ---------- Previous post was at 01:51 ----------
е аз точно на кръгово се забих.......
тва е омагьосана работа аз се забих в ситито и нема измъкване накрая се оказа, че карам в обратна посока наобратно как собсвениците на Аудито не са получили няколкостотин глоби не знам
тва е омагьосана работа аз се забих в ситито и нема измъкване накрая се оказа, че карам в обратна посока наобратно как собсвениците на Аудито не са получили няколкостотин глоби не знам
Aз сгафих в Сърбитън,близо е до Кингстън ако си ходил на там......абе на кола там не се качвам,тия скорости с лева ръка как да ги ръчкам
Aз сгафих в Сърбитън,близо е до Кингстън ако си ходил на там......абе на кола там не се качвам,тия скорости с лева ръка как да ги ръчкам
само в Лондон съм обикалял тоя град е особен не ми хареса много - особен е затва си останахме тука с жена ми иначе ни будалкат с някакви поръчки оттам ама да си гледат работата
само в Лондон съм обикалял тоя град е особен не ми хареса много - особен е затва си останахме тука с жена ми иначе ни будалкат с някакви поръчки оттам ама да си гледат работата
Има и хубави неща,паркове големи,еле па спрямо Атина трафик немат ....ама им е гаден климата,един път одихме началото на юни и парно пускахме
В Кингстн покрай реката е хубаво и приятно.....но кат цяло и на мен не ми харесва,тия еднотипни английски къщета,кат се напие човек незнае къде са оди
Kaйо, кога ще порастнеш бре. Само глупости пишеш.
Британците са си върха, консерви, но какви консерви само! Единствени усетиха, че евровалутния балон ще се спука.
Много ги уважавам, точно заради консерватизма им, там има действащи закони от средновековието.
Нищо, че съм републиканец.
Според мен карат от дясно, защото за тях дясно е равнозначно на правилно, на вярно, а лявото е винаги грешно.
Може ли да напишеш, че в Китай се кара от дясно?????? МноУ си зле
И защо забрави Австралия??????
Абе много с зле.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Kaйо, кога ще порастнеш бре. Само глупости пишеш.
Британците са си върха, консерви, но какви консерви само! Единствени усетиха, че евровалутния балон ще се спука.
Много ги уважавам, точно заради консерватизма им, там има действащи закони от средновековието.
Нищо, че съм републиканец.
Според мен карат от дясно, защото за тях дясно е равнозначно на правилно, на вярно, а лявото е винаги грешно.
Може ли да напишеш, че в Китай се кара от дясно?????? МноУ си зле
И защо забрави Австралия??????
Абе много с зле.
Хахахаха Суско ти се появи бре,бравооооо
За Китай добре объркал съм се по повод Хонк Конг,ама много важно .....и Нова Зеландия съм забравил и ЮАР и кво са
А англетата са си тъпи па ти разправяй кво искаш,имали закони от незнам си кога.....е и кво от това......иди постой малко там и точно ти с твоя морал и ценности ще бъдеш погнусен......
За Китай добре объркал съм се по повод Хонк Конг,ама много важно .....и Нова Зеландия съм забравил и ЮАР и кво са
А англетата са си тъпи па ти разправяй кво искаш,имали закони от незнам си кога.....е и кво от това......иди постой малко там и точно ти с твоя морал и ценности ще бъдеш погнусен......
Дълго не съм се застоявал там, но не бих си позволил да ги опиша като тъпи.
Виж немците редовно се оказват тъпите
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Дълго не съм се застоявал там, но не бих си позволил да ги опиша като тъпи.
Виж немците редовно се оказват тъпите
За немците не знам,бил съм само в Берлин и Хамбург,Хамбургерите са арни ора,берлинците са тъпи,та чак вдлъбнати........
Англетата са яко покварени,лицемерни,пияндета и определено не знаят къде се намират
Абе момчета , скоро сигурно ще се наложи да ходя в Англия , та исках да питам дали някой е карал там и дали трудно се свиква с движението, ??? ...
Така или иначе да караш в Англия в началото си е приключение. Ако все пак решиш да пробваш:
Свикването зависи от умението ти да се адаптираш. Познавам хора, които за цял месец не успяха да свикнат ... и такива, които след няколко часа сякаш винаги са карали на обратно
Първончално инстинктивно все ще се насочваш да се качиш от лявата врата и с изненада ще установяваш, че там няма волан и табло . После ще ти трябва известно време да свикнеш да търсиш скоростния лост с лявата ръка и все ще си удряш дясната ръка във вратата.
Това, че седиш отдясно, ще ти помогне да свикнеш да се движиш в лявото платно. Трябва да свикнеш с това, че знаците са отляво и погледът ти да ги търси вляво а не вдясно. Навсякъде има знаци, маркировка и т.н., което ще те улесни.
Обърни внимание, че там скоростта е мили в час, а не км/ч, с това също ще трябва да свикваш.
Ще видиш, че в Англия има много кръгови, някои са големи, други са миниатюрни - напр. нарисуван кръг с диаметър 1 м. Дори при такова кръгово трябва да заобиколиш, да не вземеш да минеш през нарисувания кръг Иначе според мен на кръговите там е по-лесно, защото вътре в кръга колите идват отдясно, и е естествено да ги чакаш да минат преди да влезеш в кръга, защото както знаеш предимство има дясно стоящия. В кръга вече ти имаш предимство.
На кръстовища, ако трябва да завиеш наляво или надясно пак трябва да внимаваш. Ако завиваш надясно, да не вземеш да пресечеш пътя на идващите отсреща
Пътни полицаи ще срещнеш рядко, камери обаче има навсякъде, така че спазвай всички ограничения.
Ако караш в Лондон, ще видиш, че платната са по-тесни от нашите. Колите карат доста близо една до друга и не се търпи много ако се влачиш. На светофар, като светне зеленото всички се юрват напред.
Внимавай с пешеходците. Правилото е че трябва да спреш дори ако пешеходец чака на тротоара пред пешеходната пътека, а не ако вече е на пътното платно.
Като се качих за сефте на английска кола в Англия беше на селеспийдка - не бях карал селе все още.........на първото кръгово се набих в насрещното на насрещното на кръговото - всички онемяха, но един не бибитна, просто гледаха невярващо кво ли прай тоя......после като свикнах само гледах от коя страна ми се пада скоростния лост, и изобщо не ми правеше впечатление.....
Горещ съвет към колегата - направи 1-2 часа извън града като за начало, не се бичи в голям трафик градско веднага, рискуваш.......
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
.........на първото кръгово се набих в насрещното на насрещното на кръговото - всички онемяха, но един не бибитна, просто гледаха невярващо кво ли прай тоя......
Миналата зима тръгнах с алфичката към Англия, всичко нормално до качването на ферибота, но след това на Довър направо всичко става наобратно както и да е. Карах 30-40 мин взех да влизам в час, докато не обърках пътя и трябваше да се върна на обратно дойде кръговото и хоп влезнах си по наш тертип, добре че нямаше коли и беше през ноща. След това карах 250-300 км и слезнах на национал (бях свикнал горе долу вече) и пристигнах в градчето. След това 4 месеца карах в Англия г/д 8-9000 км направих и бях свикнал от до. Тръгнах обратно пак за България и като слезнах от ферибота на нормалното движение ми беше малко терсене пак 20-30 мин и всичко вече беше нормално. Та така колега много внимавай с крговите движения, щото както си караш аутобан и изведнъж огромно кръгово с по 3 ленти което разделя няколко магистрали и друг съвет, ако не трябва да излизаш от първата пресечка на кръговото, никога не оставай в крайна лява лента в средната или дясната е най добре.
Comment