Ако си купя да кажем телевизор от европейския съюз и си го внеса с колата какви данъци ще трябва да платя (и изобщо ще има ли такива)? Говорим за преди 1.1.2007
Известие
Collapse
No announcement yet.
Едно митническо въпросче
Collapse
X
-
Няма данъци. Носиш фактурата с теб и това е.Все едно да се притесняваш за данък на мобилен телефон...
Comment
-
Ооо данъци има и то не единЗа да го внесеш плащаш ДДС на фактурната стойност
После плащаш един процент мито за електронни продукти и най-накрая плащаш еко данък опаковка
Не се изказвайте неподготвениПри повечето случей никой не се занимава да ги обмитява единичните бройки затва може да минеш без данъци
Вервайте ми с тва се занимавам
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Бобо аз съм повече от подготвен братле. Работя като митнически агент и всеки ден обмитявам стоки. Това не е стока с търгоска цел. Митото на ел уредите не е 1%, еко таксата се смята спрамо разликата на бруто/нето килограми, освен това има такса електро уреди (ЕЕО) и да ДДС-то е 20 % на фактурната стойност но само на стоки с ТЪРГОВСКИ характер. Все пак той е физическо лице. чл.693 от ППЗМ (Правилник За Прилагане Закона за МитницитеPeugeot 607 2.7 HDI 204 hp
EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Comment
-
А ако го внесеш със самолет ще си вземеш ДДС от страната в която си го купил,но не 19 а 13 %
Comment
-
Ми това не знам как ще стане като физическо лице. ДДС до колкото аз съм запознат (но не съм експерт в тази област) се възтановява по ДДС сметка и то само на фирми които са регистрирани по ДДС. Може да има някакъв начин но честно казано не се сещам как ще стане.
P.S. Пак казвам че не съм експерт по възтановяване на ДДС. Повече разбирам по събирането му хехехеPeugeot 607 2.7 HDI 204 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от 50 centМи това не знам как ще стане като физическо лице. ДДС до колкото аз съм запознат (но не съм експерт в тази област) се възтановява по ДДС сметка и то само на фирми които са регистрирани по ДДС. Може да има някакъв начин но честно казано не се сещам как ще стане.
Поне в Англия работи.
После в БГ - както казва Бобо ще платиш - ама може и да минеш без плащане - зависи от стоката - ама за телевизор ще платиш със сигурност.
Аз също си бех взел такива фактури и трябваше да възтановя 80 паунда на една каса - ама се заплеснах в барчето на Хийтроу с едни мацки и забравих - иначе другите ми познати го въстановили - та така пих кафе за 240 лева (тогава паунда беше 3,02 лв)Поне в БГ не ми взеха никакви пари (аз само едни часовници и два телефона носех)
2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от BatVasПървоначално публикувано от 50 centМи това не знам как ще стане като физическо лице. ДДС до колкото аз съм запознат (но не съм експерт в тази област) се възтановява по ДДС сметка и то само на фирми които са регистрирани по ДДС. Може да има някакъв начин но честно казано не се сещам как ще стане.
Поне в Англия работи. Аз също си бех взел такива фактури и трябваше да възтановя 80 паунда на една каса - ама се заплеснах в барчето на Хийтроу с едни мацки и забравих - иначе другите ми познати го въстановили - та така пих кафе за 240 лева (тогава паунда беше 3,02 лв)
PS Не точно както той каза...че заплесването по мадамите идва скъпо
Comment
-
ясно...Хората са си напред не са като нас....Мерси много за инфото, но за телевизора не съм съгласен. Имам един приятел който си внесе DVD player и то скъп и не го накараха нищо да плати. Не помня как точно беше този чл. но съм сигурен че има вратичка....Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
Comment
-
абе ако трябва да съм честен ако се заядат на грнаицата ще измислят 1000 начина на талкуване на посочените членове само и само да те накарат да плащаш така, че всичко опира до това как ще се разберете с тяхPeugeot 607 2.7 HDI 204 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от 50 centясно...Хората са си напред не са като нас....Мерси много за инфото, но за телевизора не съм съгласен. Имам един приятел който си внесе DVD player и то скъп и не го накараха нищо да плати. Не помня как точно беше този чл. но съм сигурен че има вратичка....2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от BatVas
И вратичката преди беше ако стойността не надхвърля 100 долара , а сега е за 100 евро - та ако телевизора има фактура, че е под 100 евро - може.
Comment
Comment