Известие

Collapse
No announcement yet.

Проследяване Blackberry curve 9360

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проследяване Blackberry curve 9360

Колеги преди няколко часа на моя приятелка са и задигнали телефона в супермаркет....Знам,че повечето нови телефони имат функция за проследяване,интересува ме дали и този телефон ако се пусне може да се засече местополежението му.От Мтел само са и блокирали сим картата и трябва още 1г и половина да дава по 30лв вноските за него...Знам,че трябва да се действа бързо за това се обръщам за помощ в нашия форум.
    Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Като откраднаха на майка ми телефона пред метро от полицията изкаха да се занесе кутията , защото на нея иа някъде серийният номер на телефона и от там вече могат по някакъв начин да го проследят .
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
    sigpic

Comment

Сега ми обясниха,че щом е закупен от Мтел,те са му вградили чип или нещо от сорта и може да се проследи.Преди време един познат си купил телефон,който се оказал краден и полицията му почукала на вратата.Дано и в тоя случай станат така нещата ...

Comment

Вече не могат да търсят телефоните по имеи. Забранено е, освен в случаи, в които има престъпление ,чиито минимум предвижда 5 години сато долна граница

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

https://blackberryid.blackberry.com/...&locale=ZW4%3D

Горното работи ако телефона е още с откраднатата SIM карта и ако преди това собственика се е регистрирал във въпросното приложение и естествено си е платил някакъв пакет за достъп до интернет през мобилната мрежа. През уеб може:
          - да се блокира телефона
          - да се изтрият данните
          - да се локализира с точност до няколко метра (2-10м)
          - да накараш устройството принудително да вибрира и звъни (без значение какъв звуков профил е активен в момента) - аз това го ползвам доста често като не успявам да го намеря и не се сещам къде съм го захвърлил.
          - принудително да изпращаш към устройството (телефона) текстово съобщение, което се визуализира директно на екрана.
          - и др.
          Last edited by CBET; d.m.y г., 07:53.
          Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
            https://blackberryid.blackberry.com/...&locale=ZW4%3D

Горното работи ако телефона е още с откраднатата SIM карта и ако преди това собственика се е регистрирал във въпросното приложение и естествено си е платил някакъв пакет за достъп до интернет през мобилната мрежа. През уеб може:
            - да се блокира телефона
            - да се изтрият данните
            - да се локализира с точност до няколко метра (2-10м)
            - да накараш устройството принудително да вибрира и звъни (без значение какъв звуков профил е активен в момента) - аз това го ползвам доста често като не успявам да го намеря и не се сещам къде съм го захвърлил.
            - принудително да изпращаш към устройството (телефона) текстово съобщение, което се визуализира директно на екрана.
            - и др.
            Всичко добре, но съм убеден, че първото нещо, което прави крадецът след като открадне телефона, е да му извади батерията и да изхвърли СИМ картата.
            До момента при краден телефон покрай мен и прозвъняване веднага след открадването му, само веднъж се случи да звъни и то защото бяха решили да си правят гавра. Във всички други случаи, дори 5мин след кражба, при прозвъняване телефонът е бил изключен.
            Last edited by soldier; d.m.y г., 12:01.

Comment

Ами и СИМ картата е била в телефона,от Мтел са я блокирали,почти веднага е бил изключен телефона от крадеца...но все някога ще се включи иначе за кво им е...

Comment

Има една опция за заключване на телефона към определена СИМ карта. Та така.

Comment

Принципно е възможно, ама по ред причини не го правят.Ако телефона е на някой ВИП дет му викат, ще го намерят евентуално, иначе си купувай нов това е
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Фред, докато има такива дето получават по 500 лв, месечна заплата, а си купуват телефони за по 1000 лв и не знаят как и за какво да ги използват - така ще е !

Както казва един приятел : "Докато има балъци, ще има и тарикати!"

Comment

Прав си, гъз глава затрива, дето се вика
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

отива и пищи че е грабеж не кражба иначе няма да се задействат,телефона също излъчва сигнал не се лъжете че като махнеш картата не показва къде си,пресича се сигнала на 3 клетки и те показва,всеки телефон с софтуер показва, като видиш тарикат с Нокиа 1100 да не се чудиш що го носи не се засича

Comment

Някакъв полицай се е заел със случая пък ще видим кво ще излезе накрая...

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                            отива и пищи че е грабеж не кражба иначе няма да се задействат,телефона също излъчва сигнал не се лъжете че като махнеш картата не показва къде си,пресича се сигнала на 3 клетки и те показва,всеки телефон с софтуер показва, като видиш тарикат с Нокиа 1100 да не се чудиш що го носи не се засича
                            Прав си- елементарно е да се засече телефона, обаче освен за тежки престъпления, не е разрешено!
                            Lexus IS200

Comment

Дори крадеца да махне картата и сложи друга - imei-a си остава . И като включи телефона с нова сим карта - телефона се регистрира в мрежата с новата сим карта и със стария си imei. Не си мислете че нокия 1100 работи по по-различен начин по отношение на imei-a . Imei-a може да се смени, но много крадци са тъпи парчета. Сменени Imei се познават също по различни начини, по-сложни но пък не е невъзможно.
                              Както вече написаха - в градове където има много антени мобилен телефон може да се разбере къде точно се намира с точност до няколко метра ...
                              Най-простия метод е със class 0 sms ...
                              Методи много , лесни са но няма желание от страна на полицията.
                              За смартфоните има софтуер , който може да се вгради в rom-a и дори крадеца да смени сим картата , да ресетне телефона - пак телефона може да прави каквото вие сте му задали предварително.
                              Пример : реагира на смяна на сим карта като включва "тихо" gps (a-gps) и праща смс с координатите на предварително посочен от вас номер. После ви трябва бухалка или нещо подобно и да няма свидетели.
                              ...

Comment

Working...
                              X