Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане относно интернет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане относно интернет

Здравеите,искам да попитам може ли един компютър да работи с 2 интернета едновременно.
    Аз имам интернет мобилен на флашка УСБ и Уаи Фаи,та питам може ли и как става ,ако може да ги използвам едновременно ,единия да ми е да сърфирам,а с другия да свалям примерно филм от мрежата. Благодаря.
    155 2.0 16v МY95 Sport

а какво пречи да ги вършиш двете неща с 1 интернет
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
      а какво пречи да ги вършиш двете неща с 1 интернет
      И двата са прекалено слаби,ако сваляш филм неможеш да сърфираш добре или да отвориш клипче.
      Та ,ако може единия да си сваля а аз през това време да си работя с другия,да пращам поща снимки и др.
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Теоритично би трябвало да може. Предполагам и двата интернета работят с дефаулт роутеве . Което трябва да се махне. След това трябва да си конфигурираш статични рутове към оделните сайтове. Трябва да имаш руте към сайта за сваляне прес единия роутер(провайдер 1), трябва да имаш и втори статичен рут за остналите сайтове през провайдер 2. Ако уиндоса супортва Екуал кост мултипатх, демек да ползва и двата дефуалтни рутъра(да балансира между тях , базирайке се на дестинатион ИП-то), може и без статични рутове.

Comment

Първоначално публикувано от Chuki Покажи съобщение
          Теоритично би трябвало да може. Предполагам и двата интернета работят с дефаулт роутеве . Което трябва да се махне. След това трябва да си конфигурираш статични рутове към оделните сайтове. Трябва да имаш руте към сайта за сваляне прес единия роутер(провайдер 1), трябва да имаш и втори статичен рут за остналите сайтове през провайдер 2. Ако уиндоса супортва Екуал кост мултипатх, демек да ползва и двата дефуалтни рутъра(да балансира между тях , базирайке се на дестинатион ИП-то), може и без статични рутове.
          Колега благодаря ти от сърце ,че ми помагаш ,ма аз не заслужавам такъв лукс.Даи някоя по проста рецепта,като за по прости хора.

---------- Post added at 14:16 ---------- Previous post was at 14:15 ----------

Настоящата рецепта би затруднила и Бил Геитс
          155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
            Колега благодаря ти от сърце ,че ми помагаш ,ма аз не заслужавам такъв лукс.Даи някоя по проста рецепта,като за по прости хора.

Прости по-скоро няма
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

А защо не сложиш едно ограничение на даунлоад скоростта за филмите и да не си усложняваш живота?
              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                Прости по-скоро няма
                Точно.
                Особенно Windows хич не харесва да има 2 или повече едновременни връзки, че се бърка доста и се е случвало с 2 налични адаптера, да няма връзка на никъде...
                Виж с линукс дистрибуции има доста повече възможности и там е постижимо желанието ти.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Тоя номер става най-добре с рутери от определен клас и доста познания, правил съм го с микротик рутер... но цената на модула за GPRS а и на рутера няма да ти харесат, пък и делене по приложения и протоколи си трябва майсторска степен да се направи, аз бях докарал до лоуд баланс с приоритети само.
                  Общо взето доплати си за по-бърз уайрлес и си лимитирай даунлоуд/торент клиента на брой сесии и 70% от ползваемата скорост.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    А защо не сложиш едно ограничение на даунлоад скоростта за филмите и да не си усложняваш живота?
                    Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                    Точно.
                    Особенно Windows хич не харесва да има 2 или повече едновременни връзки, че се бърка доста и се е случвало с 2 налични адаптера, да няма връзка на никъде...
                    Виж с линукс дистрибуции има доста повече възможности и там е постижимо желанието ти.
                    Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Тоя номер става най-добре с рутери от определен клас и доста познания, правил съм го с микротик рутер... но цената на модула за GPRS а и на рутера няма да ти харесат, пък и делене по приложения и протоколи си трябва майсторска степен да се направи, аз бях докарал до лоуд баланс с приоритети само.
                    Общо взето доплати си за по-бърз уайрлес и си лимитирай даунлоуд/торент клиента на брой сесии и 70% от ползваемата скорост.
                    Ето колеги обяснявам ,защото и тримата разбирате от компютри ,може да се сетите за некое решение.
                    В града в които живея има Интернет гратис за целия град без рутери без нищо кадето и да си в града има нет ,ловиш го с компа по уаи фаи.
                    Този нет е добър бръз ,ама неможеш да сваляш филми
                    нещо са го направили от централата ,че няма начин да сваляш.
                    Когато трябва да свалям филм аз слагам флашката с мобилния,но мобилния е слаб интернет тои не е за тази работа сваля с 150 килобаита в секунда и за един филм трее няколко часа ,и през тези няколко часа компа е неизползваем за по важна работа можеш само да четеш ,ако трябва да пуснеш поща или да отвориш нещо по голямо нестава.
                    Та мисълта ми беше ако може мобилния да се сложи да си сваля филми па ако ще и с дни,а аз през това време спокоино да си работя с градския.
                    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Според мен - слагай USB модема на някой компютър на който ще гледаш филмите, а с другия нет си щракай на лаптопа по Wi-Fi.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                        Според мен - слагай USB модема на някой компютър на който ще гледаш филмите, а с другия нет си щракай на лаптопа по Wi-Fi.
                        Aз имам само 1 лаптоп с него работя и на него свалям филмите и на него искам да направя ако може тази система с 2 та нета.
                        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Под Windows се откажи .
                          Няма как да се получи .

С повечко познания познания под Linux се получава
                          Попрочети какво пише ТУК и си прецени дали ще се справиш

Другия вариант е Zero Shell но пак стигаме до Линкса
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Aз имам само 1 лаптоп с него работя и на него свалям филмите и на него искам да направя ако може тази система с 2 та нета.
                            Вземи едно PC втора употреба , има и за 50 евро такива . На него теглиш филмите, местиш ги от там на лаптопа с флашка.
                            ...

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
                              Под Windows се откажи .
                              Няма как да се получи .

С повечко познания познания под Linux се получава
                              Попрочети какво пише ТУК и си прецени дали ще се справиш

Другия вариант е Zero Shell но пак стигаме до Линкса
                              Да ма този герои с рутерите иска да използва 2 интернета ма не заедно в случай че пропадне единия минава на другия от самосебеси ,аз това дето иска тои мога да го постигна за 1 секунда,като ги пусна и двата едновременно и ако един от двата изчезне компа сам гепи другия .А аз искам компа да използва 2 И двата едновременно.
                              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Working...
                              X