Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ относно дебитна карта !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ относно дебитна карта !!!

Преди няколко дена си взех една дебитна карта от пощенска "мастеркард голд" защото ми поискаха от новата работа - да ми превеждат заплатата . Та вчера ми преведоха от германия 100 евро ( да уточня че това не е зарплата , а парите са от брат ми за подарък ) до мене стигнаха 150лв , а 100евро са 194лв .
    Та въпросът е някой дали е имал такава карта , или да е запознат с банките (да работи в банка) , за какво става дума , всмисъл не ми се иска да им плащам 25% от заплатата - ще е тъпо . Дали е защото превода е бил в евро?? Дали при всеки превод ще ми взимат такива кинти???
    Знам че е най добре да ги питам тях , ама до понеделник има доста време (нервирам се като съм преебан а няма на кой да викам ) От кол центъра пък ми казаха че не могат да ми отговорят по теллефона ( за какво по дяволите служат кол центровете , като не могат да ми отговорят по телефона ) . Ох ,омръзна ми от тая еврейска система . Ако не ме бяха накарали от работата изобщо нямаше да се занимавам с тия простотии ... аз бачкам изкарвам пари и за това ми зимат пари ...егати простотията.......

Та ако имаме накой банкер или просто по запознат моля за помощ...
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Бъди спокоен, няма да ти вземат 25% от заплатата. Ще получиш толкова, колкото ти преведат за заплата .
    sigpic
    SCUDERIA ITALIA
    BMW 5-er
    BMW 7-er
    Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
      Бъди спокоен, няма да ти вземат 25% от заплатата. Ще получиш толкова, колкото ти преведат за заплата .
      Ами това с еврото защо е така?
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
        Ами това с еврото защо е така?
        Щото си ги теглил в левове.Винаги тегли в същата валута, в каквато са внесени.При дебитните карти се взима само такса за теглене и най-голямата мисля, че не надвишаваше 5лв.Всеки месец те сурвакат и с такса за обслужване на сметката, но нея можеш да разбереш каква е, само ако спреш да внасяш по сметката за известно време и видиш с колко намалява, като предварително си сметнал лихвата в + .
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Поискай детайлно извлечение за дните през които става случката, веднага ще си покаже.
          Другия вариант е онлайн банкиране върху сметката на която е картата, можеш да видиш по всяко време всичко, преводи, такси и суми.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Щото си ги теглил в левове.Винаги тегли в същата валута, в каквато са внесени.При дебитните карти се взима само такса за теглене и най-голямата мисля, че не надвишаваше 5лв.Всеки месец те сурвакат и с такса за обслужване на сметката, но нея можеш да разбереш каква е, само ако спреш да внасяш по сметката за известно време и видиш с колко намалява, като предварително си сметнал лихвата в + .
            ДА това за всеки месец ми казаха че е 1левче .... значи ако ги бях взел от банката в евро , нямаше да платя толкова така ли?

---------- Post added at 11:17 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

Първоначално публикувано от badmadafaka
            Сумата, която ти "липсва" е горе-долу равна на минималните такси за международен превод (това дори без да знам коя е изпращащата банка, която си има нейна тарифа), също така имаш превалутиране, защото дебитната ти карта е левова сметка най-вероятно... Имай предвид и, че обикновено има драстична разлика в таксите относно това, дали парите се пращат същия работен ден или следващия, точно по какъв начин се пращат и т.н.

Не мисля, че някой ти е виновен, че не си запознат с тaрифата на банката, която ползваш, тоест няма нужда от удивителни, викане и т.н.
            Ако се поразровиш съм сигурен, че ще намериш приложимата тарифа на банката ти, както и на тази, която е изпращач в случая и ще можеш лесно да си сметнеш сам дали правилно са ти удържали, тарифите на банките определно не са нещо топ сикрет.

Успех на новата работа и бъди спокоен за заплатата.
            Ама човек разбираш ли че не съм финансист и последното нещо с което искам да се занимавам са тези глупости ... отидох като клиент там , казах така и така трябва ми карта за тези и тези цели ...... какво може да ми предложите ..... отговориха ми ето тази карта , питам а дали може да ми преведат от друга държава ..... отговарят ми да , разбира се . Но не ми казват по добре не ,щото ще ви удържим половината пари (преувеличавам с цел да подсиля психологическия натиск ) , или по добре ползвайте друга услуга за тази цел , ето това нещо ме дразни .

И мерси за пожеланието и отговорите!!!

Comment

Когато няма смяна на валута, не могат да те цакат с курса.
              Таксата за превода би трябвало да е заплатена още с внасянето на парите.За друга такса аз поне не знам.
              В същност и от банкомат трябва да може да теглиш във валута.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не обърквайте човека! Минималната такса за международен превод е 20 Евро!!! Брат ти, като е внесъл тия 100 евро е трябвало да доплати още 20, за да получиш ти 100 тука. Пощенска банка не са те ощетили с обменния курс.
                Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  Не обърквайте човека! Минималната такса за международен превод е 20 Евро!!! Брат ти, като е внесъл тия 100 евро е трябвало да доплати още 20, за да получиш ти 100 тука. Пощенска банка не са те ощетили с обменния курс.
                  А с какво са ме ощетили? щото брат ми си е платил там каквото трябва , а и ми казаха че имало някаква такса за получаване на превод , но каква е и колко е тя не ми казаха. Както и да е във всички случаи утре ще ходя да видя за какво става дума

Comment

А с какво са ме ощетили? щото брат ми си е платил там каквото трябва , а и ми казаха че имало някаква такса за получаване на превод , но каква е и колко е тя не ми казаха. Както и да е във всички случаи утре ще ходя да видя за какво става дума
                    Брат ти колко пари точно е вкарал в банката, като е внасял сумата? Ако е дал само тези 100 евро, всичко се връзва: 100-20=80*1.95= 156 лв.
                    Lexus IS200

Comment

И аз си мисля, че основното е таксата за превод.В такива случаи има избор, за кой да бъдат разноските.Тоест, ако искаш някой да получи чистата сума, трябва да поемеш разноските, евентуално може да има такса и от Пощенска.Питай в банката и ще ти обяснят.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

С нищо не са те ощетили, хората ти казаха: има минимална такса за международните преводи, която при малки суми (като 100 евро) се оказва значителна част. Затова е по-добре да се използват системите за бързи преводи като Western Union. В Пощенска например, банков превод за 100 евро до Германия е 20 евро, а превод чрез Western Union е 13 евро.

При международните преводи има 3 опции за поемане на разходите: за наредителя, за получателя или поделени между двамата. За да получиш 100 евро, трябва брат ти да нареди 100 евро към твоята сметка и да избере първата опция. Тогава ще го накарат отделно да плати и таксата за превода.

Имайте предвид, че всички преводи във валута, различна от лева също са международни, така че важи същото. Изключение правят само преводи в рамките на една и съща банка.
                        Last edited by Коки; d.m.y г., 17:31.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Толкова изчерпателно е обяснено всичко от колегите, че аз не бих могъл да кажа нищо повече.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Пощенска банка е с най-високи такси за преводи от чужбина. В повечето банки е около 20%. ВИНАГИ когато ти превеждат от чужбина ще ти удържат този процент от общата сума. Само в ПИБ няма такса за международен превод.
                            Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
                            Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
                            Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
                            Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Първоначално публикувано от Gligan Покажи съобщение
                              Пощенска банка е с най-високи такси за преводи от чужбина. В повечето банки е около 20%. ВИНАГИ когато ти превеждат от чужбина ще ти удържат този процент от общата сума. Само в ПИБ няма такса за международен превод.
                              Тука май се пообърка леко.. Особено с 20-те процента.
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X