Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на лаптоп- Dell vs. HP vs. Lenovo

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ползвал съм модели и на двете марки,HP даже все още е живо и го ползва тъщата,модела даже не го помня но е 2003 година
    Dell имах еднин m1330xps....чак ме е яд,че го продадох.....
    В даденият случай за посочените от теб модели аз за Dell,има по-добра,самостоятелна видео карта....ако това е от значение за теб де....
    Lenovo го изключвам,въпреки,че това са старите IBM.....
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от Lady Marmalade Покажи съобщение

Тия дни мисля да се разходя до Мултирама да ги огледам на живо.
      Огледай ги хубаво защото са различен клас:
      -това HP e бизнес клас, матов дисплей , аз предпочитам 4730s но това е друг въпрос.
      -Леново купиха бизнеса от IBM, този конкретния лаптоп е за gaming , което ти каза че не те вълнува много. Има си достойнства ако те вълнуват 3D игри.
      -този Dell е отвратителен, кофти материали, изглежда евтин, сама ще се убедиш ако го видиш на живо. Ако ти трябва огледало - това е изборът ти.
      Има и хубави модели на dell ама са 2000+.

Да , има разни фолиа за лепене по екрана ама става грозно. Да, има и охлаждащи подложки ако не ти харесва колко загрява.
      ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
        Огледай ги хубаво защото са различен клас:

-този Dell е отвратителен, кофти материали, изглежда евтин, сама ще се убедиш ако го видиш на живо.
        +1...въпреки,че препоръчах Дел,сега ги огледах по-детайлно,дори и на снимка Дела изглежда доста дървен......

Comment

А какво ще кажете за този Asus k53sc
          Много стабилна машина изглежда.
          От НР се отказвам. Засега се колебая още за другите, но този Асус много ми легна на сърцето...

p.s. Май нямам право да редактирам анкетата. Искам на мястото на НР да сложa Asus k53sc

Има и хубави модели на dell ама са 2000+.
          Май май така ще се окаже...

Last edited by Lady Marmalade; d.m.y г., 15:26.
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Май май така ще се окаже...

Ми прежали се и се метай на един Dell XPS......

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
              Ми прежали се и се метай на един Dell XPS......
              Криза е, колега, криза
              А ти защо си против Леново? Общо взето чета добри отзиви в нета, да не кажа нещо повече. Аз лично никога не съм ползвала тая марка и нищо не мога да кажа.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Защо се отказа от HP? Аз съм с 4520s и за сега се справя страхотно,за парите си е идеален.
                Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Криза е, колега, криза
                  А ти защо си против Леново? Общо взето чета добри отзиви в нета, да не кажа нещо повече. Аз лично никога не съм ползвала тая марка и нищо не мога да кажа.
                  Не ми пасва името Леново,звучи ми като един от кварталите на Благоевград,Еленово
                  Не бе,имах едно време един IBM Thingpad и излезе голяма пръчка,за 6 месеца три пъти на ремонта,подобна случка имах и с един Acer...

Comment

Майтап няма, ама името Леново и на мен не ми звучи много солидно ... Честно казано, преди си мислех, че това е някаква измислена марка, но после като попрочетох тук- там се оказа, че е стабилна. Поне по хардуерните форуми я уважават.

За НР нещо ми се поуби ентусиазма. Може би и по другите форуми ми повлияха и се сугестирах Много я анатемосват тая марка. То от много ходене в нета така е, да се чудиш на кой да вярваш

За Asus разбрах, че са стабилна марка, с много стабилна поддръжка и гаранционно обслужване. Производители на хардуерни компоненти, които се използват масово при другите РС. Въпросът е, дали освен дънни платки, могат да правят и лаптопи

А за Acer повечето мнения са, че не струват.
                    Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

За Асус разбрах, че са стабилна марка, с много стабилна поддръжка и гаранционно обслужване. Производители на хардуерни компоненти, които се използват масово при другите РС. Въпросът е, дали освен дънни платки, могат да правят и лаптопи
                      Щом могат да правят компоненти за лаптопи значи могат да правят и лаптопи,осен дъна правят и оптични устройства,графични карти.....и то на добро ниво,както казваш и самата ти използват се техните компоненти в много други марки PC..

Comment

Майтап няма, ама името Леново и на мен не ми звучи много солидно ... Честно казано, преди си мислех, че това е някаква измислена марка, но после като попрочетох тук- там се оказа, че е стабилна. Поне по хардуерните форуми я уважават.

За НР нещо ми се поуби ентусиазма. Може би и по другите форуми ми повлияха и се сугестирах Много я анатемосват тая марка. То от много ходене в нета така е, да се чудиш на кой да вярваш

За Asus разбрах, че са стабилна марка, с много стабилна поддръжка и гаранционно обслужване. Производители на хардуерни компоненти, които се използват масово при другите РС. Въпросът е, дали освен дънни платки, могат да правят и лаптопи

А за Acer повечето мнения са, че не струват.
                        Да ти кажа честно в интернет всички марки се плюят доста. Преди година когато взимах моя брат ми каза "за тези пари или HP или Dell". Ходихме в няколко магазина да ги разгледам и от двата (HP 4520s и Dell Inspiron N5030) и честно казано никак не ми хареса изработката на Dell-a, клавиатурите им са наддигнати посредата и това не е дефект,а често срещано явление. При почти еднакви параметри и цени избрах HP-то и не съжалявам,като изключим леко високата температура,която поддържа,всичко друго е на 6.
                        П.П Брат ми работи във компютърна фирма за поддръжка и има познания,да не каже някой,че нищо не разбира
                        Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                        Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                        Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Не ми пасва името Леново,звучи ми като един от кварталите на Благоевград,Еленово
                          Не бе,имах едно време един IBM Thingpad и излезе голяма пръчка,за 6 месеца три пъти на ремонта,подобна случка имах и с един Acer...
                          Това за името не е сериозно.
                          Имам наблюдения върху продължително използване на 2 ултраевтини леново , разбирайте около 700лв , не са имали проблеми. Пластмасата им не изглежда евтина като на много от моделите на дел, изработката е солидна. От MSI са ми се оплаквали мои познати, от HP свързано с гаранционното обслужване... само от леново и от азис(асус) не са ми се оплаквали.
                          Всеки е имал ядове с някаква марка /модел лаптоп но това не значи че и другите ще са такива. Но в България често внасят цели партиди дефектни лаптопи ...

За Asus разбрах, че са стабилна марка, с много стабилна поддръжка и гаранционно обслужване. Въпросът е, дали освен дънни платки, могат да правят и лаптопи
                          Могат, могат ... виж ASUS VX7SX .
                          ...

Comment

Колега... ти направо ми спря дъха
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Но в България често внасят цели партиди дефектни лаптопи ...
                              И IBM-a,и ΑCER-а са купувани от Гърция...

Това е садизъм.......всъщност и аз се точа на Asus но на ZenBook...

Comment

В крайна сметка като порових и почетох, сравнявайки Lenovo y570 и Asus k53sc- и двете машини са стабилни, с добри параметри за ценовия си клас и общо взето са приличен мултимедиен избор.
                                Според колеги от други форуми процесорът на Асуса- i7 е излишно и ненужно мощен и нагрява повече, за сметка на видеокартата, която пък е по- слаба. Докато при Леновото параметрите са по- оптимално избрани. Процесор i5, но с по- мощна видеокарта.
                                Според ревютата минусът при Асуса е не много добър звук, а при Леновото- по- дебел и тежък корпус. Туй то.

Някой виждал ли е Леново-то на живо? Днес го търсих в Мултирама, но го нямаше в наличност. Искам да ги огледам все пак, да не се окаже че са дървени. На снимките изглеждат доста добре, ама знам ли..
                                Last edited by Lady Marmalade; d.m.y г., 23:31.
                                Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Working...
                                X