Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на лаптоп- Dell vs. HP vs. Lenovo

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И lenovo и asus са много добри машинки конкретните модели, но цветовете им са доста специфични- кафяво при асус и оттенъци на виолетово при lenovo. Въпрос на вкус са и мен не ме дразнят, но са различни от класиките черно и изчистено сиво.
    Алфа Ромео 156 Sportwagon 1.8 TS '02

Comment

Първоначално публикувано от Lady Marmalade Покажи съобщение
      В крайна сметка като порових и почетох, сравнявайки Lenovo y570 и Asus k53sc- и двете машини са стабилни, с добри параметри за ценовия си клас и общо взето са приличен мултимедиен избор.
      Според колеги от други форуми процесорът на Асуса- i7 е излишно и ненужно мощен и нагрява повече, за сметка на видеокартата, която пък е по- слаба. Докато при Леновото параметрите са по- оптимално избрани. Процесор i5, но с по- мощна видеокарта.
      Според ревютата минусът при Асуса е не много добър звук, а при Леновото- по- дебел и тежък корпус. Туй то.

Някой виждал ли е Леново-то на живо? Днес го търсих в Мултирама, но го нямаше в наличност. Искам да ги огледам все пак, да не се окаже че са дървени. На снимките изглеждат доста добре, ама знам ли..
      Review-та на y570 има колкото искаш в youtube. Примерно това е с хубаво качество и ще добиеш някаква представа: http://www.youtube.com/watch?v=jOr1x...eature=related Разбира се че трябва да го видиш и на живо.
      ...

Comment

Аз съм HP 4710s , и като цяло не мога да се оплача от него, за 2 г. работа не е ремонтиран. Охлаждането е добре, малко е шумен вентилатора, когато го натоваря на игри, но поне се справя. Имам и наблюдение върху Аcer 3г. не е мръднал, но малко се затруднява с охлаждането, Dell Vostro 2г. проблеми с дисплея, когато не е на максимален контраст, се получават някакви вални, направо става отврат, Lenovo имам наблюдения върху 2 модела, единия се ползва около 1г. и 6м и му се прецака даното, другия е на 5 м. работи много добре само не мога да разбера защо прави disable na Wi-Fi както си работи(след рестарт оправя). Лаптопите който съм споменал не са мой, само HP е, но просто аз ги поддържам защото са собственост на мои близки хора.
        Алфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
        Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
        Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.

Comment

Lenovo Ideapad y570 във варианта с 8 GB RAM и 2 GB VRAM (поизчезна нещо) е най-доброто за парите си в момента... дават му производителност на сходно ниво с Тошиба Косимо и Дел Алиенуер на 2 до 3 пъти по-ниска цена.

Но след като няма да се играят игри, варианта с 6 ГБ рам и 1 ГБ видео памет става по-добра оферта (1400 лв. го имаше някъде).

И двата са с 4 ядрен процесор i7... той сам си регулира скоростта, та ако не го претоварваш, няма да прегрее.

Аз i5 съм на граница да го прегрея (ползвам активна подложка за охлаждане) като му дам достатъчно зор...
          Last edited by morfius; d.m.y г., 11:43.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Разбрах къде има този модел Леново в наличност и тези дни ще отида да го видя. Мисля, че ще ми хареса.
            Ревютата съм ги изгледала, но друго си е на живо.
            milenmilan, от НР и Дел се отказах засега. За тия пари май не мога да взема нещо кой знае какво от тези марки.
            morfius, а за Асуса какво мислиш?
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Ако за тоя иде реч - Asus k53sc - Мулти(Д)рама да се гръмнат някъде.
              Разбирали от компютри...
              Asus а е с по-малък диск, по-слаба версия на процесора и видеокарта със бавна памет и безумно по слаба на всичкото отгоре.
              Е по-евтин идва малко... ама след няколко пъти компромис да е евтино и сам съм се убедил, че е по-удачно лаптопа да се купи с максимално възможните характеристики около бюджета, все пак не подлежи на ъпгрейд.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

... а за Асуса какво мислиш?
                Не си губи времето, като купувахме леновото за мои близки, добре, че послушахме продавач-консултанта да не се мотаем, че после изчезна за цял месец.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  Ако за тоя иде реч - Asus k53sc - Мулти(Д)рама да се гръмнат някъде.
                  Разбирали от компютри...
                  Asus а е с по-малък диск, по-слаба версия на процесора и видеокарта със бавна памет и безумно по слаба на всичкото отгоре.
                  Е по-евтин идва малко... ама след няколко пъти компромис да е евтино и сам съм се убедил, че е по-удачно лаптопа да се купи с максимално възможните характеристики около бюджета, все пак не подлежи на ъпгрейд.
                  Иде реч за тоя Асус- http://www.multirama.bg/product/1040...630-2-ghz.html

и за това Леново- http://www.laptop.bg/laptops-lenovo-..._y570_59325418

Асуса е с по- добър процесор и по- голям хард, но с по- слаба видеокарта, а Леново с по- малък процесор и хард, но по- добра видеокарта. Харда не ме притеснява толкова. 500GB ми е ОК, има алтернативи, всякакви носители и пр.
                  Засега съм се спряла на Леново. Утре ще отида да го видя на живо и ще пиша после отзиви.

Много благодаря на всички за помощта и съветите. Много ми помогнахте
                  Ще се радвам и на още мнения.

Liminat, не знам доколко може да се вярва на продавач- консултантите. В крайна сметка всеки гони продажби и %. Общо взето мога да преценя всеки един доколко е компетентен, докато разговарям с него. Обслужването в един такъв магазин е много важно и говори много за реномето му. Този който ми презентира Асуса например беше много убедителен и определено беше добър продавач. Леновото, което ме интересуваше го нямаше в момента в наличност и той веднага ми предложи Асуса, който е сходен донякъде като параметри и тип търсене- мултимедиен лаптоп, за удоволствие. Едва ли не- взимай го, докато има, щотооо... мега е як.. Ама как да лапна въдицата, като знам, че не съм професионалист в тая област. Друг е въпроса дали наистина беше на мнението, че лаптопа е по- добър или просто искаше да продаде това, което има в наличност в момента.
                  Относно Леновото- открих къде има цели 5 бройки от него в Бургас. Надявам се да не свърши толкова бързо
                  Last edited by Lady Marmalade; d.m.y г., 00:11.
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Ако аз трябваше да купувам, Леново с i7 2670, 8GB RAM, Nvidia 555 2GB DDR5 ... и който диск на 7200 RPM успеят да предложат вътре.

http://www.laptop.bg/laptops-lenovo-..._y570_59325426

Само харда е дразнещ с тия 5400... такъв диск се презорва с 3 - 4 торента с обща скорост 50 Мб/с или със зареждане на големичко ниво от игра.

Не за друго, а защото така купих един Ейсър на компромис... и след няма 2 години го тормозя на 120% за да мога да си правя кефа за който съм си платил.
                    Лаптоп не подлежи на ъпгрейд, купува се или най-евтиното което върши работа или купуваш най-мощното за което можеш да събереш бюджет.
                    Зависи кое ти е по-важно де...

Comment

Майтап няма, ама името Леново и на мен не ми звучи много солидно ... Честно казано, преди си мислех, че това е някаква измислена марка, но после като попрочетох тук- там се оказа, че е стабилна. Поне по хардуерните форуми я уважават.

За НР нещо ми се поуби ентусиазма. Може би и по другите форуми ми повлияха и се сугестирах Много я анатемосват тая марка. То от много ходене в нета така е, да се чудиш на кой да вярваш

За Asus разбрах, че са стабилна марка, с много стабилна поддръжка и гаранционно обслужване. Производители на хардуерни компоненти, които се използват масово при другите РС. Въпросът е, дали освен дънни платки, могат да правят и лаптопи

А за Acer повечето мнения са, че не струват.
                      Колега,карах с моя Acer цели 7 години без нито един ремонт,без да откаже,без да даде дефект.
                      Смених го само защото стана вече бавен за това което искам да правя на него.
                      Сега го продавам с мъка на сърцето.
                      Смених го с Тошиба и за сега съм доволна.
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                      140 HP + Chip Tuning -> ex
                      Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                      Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                        Колега,карах с моя Acer цели 7 години без нито един ремонт,без да откаже,без да даде дефект.
                        Смених го само защото стана вече бавен за това което искам да правя на него.
                        Сега го продавам с мъка на сърцето.
                        Смених го с Тошиба и за сега съм доволна.
                        Нямам нищо против Acer, просто цитирам компетентни колеги от хардуерни форуми Марката си има и фенове, разбира се. От скитане по форуми свят ми се зави вече, ще видим колко е било от полза като взема лаптопа Но какво да се прави, разбирам повече от софтуер, отколкото от хардуер
                        Иначе, въпрос на късмет е може би, няма гаранция, че и най- скъпата машина няма да се скапе рано- рано. Общо взето всичко е като брака- рано или късно дава дефекти
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Вчера видях Леновото на живо. Корпуса е алуминиев, много стилен, изчистен и ненатрапчив. Цветът е по- нестандартен и приятен, нещо като пепел от рози. Капака изглежда релефен и не оставя отпечатъци. А семплата оранжева линия му придава завършен вид. Клавиатурата е готина, тъчпада е мултитъч и поддържа жестове. Абе... много ми хареса
                          Най- вероятно ще си поръчам него, макар че вчера в 2 магазина продавачите пак ме надъхваха за Асус
                          Лошото е само, че нямаше как да видя дисплея и да тествам звука.
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Аз съм с подобен лап топ от 1 година http://www.multirama.bg/product/1035...-2-40-ghz.html
                            лап топа работи почти постоянно и е доста натоварван защото играя на World of warcraft използвам го и за филми просто е железен ! Без никакви проблеми на последните игри на максимум ефекти се представя супер

Comment

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
                              Аз съм с подобен лап топ от 1 година http://www.multirama.bg/product/1035...-2-40-ghz.html
                              лап топа работи почти постоянно и е доста натоварван защото играя на World of warcraft използвам го и за филми просто е железен ! Без никакви проблеми на последните игри на максимум ефекти се представя супер
                              NVIDIA GeForce GT540M 1GB DDR3 (приемлива карта на долния край на средния клас) - УоУ върви и на вградени карти, ама я да видим тая 540М на Краизис 2, Батълфиилд 3, Стар Трек Онлайн или Стар Уарс Олд Репъблик (на последната с поизпържен подобен Еисър едвам докарвам 27 - 28 ФПС).

Та не заблуждавайте, то и 555М на последните игри не е 100% сигурно дали ще смогне на ултра сетинги.

Просто в тоя ценови клас по-добро от 555М 2ГБ ДДР5 няма... по-доброто е на цени 3000 - 8000 лв.

Comment

Аз съм фен на Dell от години, имат много добър сервиз в София.
                                Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                                X