Известие

Collapse
No announcement yet.

Задължителни къси светлини !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Задължителни къси светлини !!!

Запалени фарове и денем от 1 ноември
    31 октомври 2006 / News.dir.bg
    От 1 ноември до 1 март 2007 г. всички водачи на автомобили в страната са задължени да шофират на къси светлини. Промяната в Закона за движение по пътищата предвижда глоба от 20 до 150 лева за неспазване на изискването.
    До 8 ноември, обаче, шофьорите няма да бъдат глобявани, а само предупреждавани, каза Марин Раковски, началник на сектор в направление “Пътна полиция“ В 14 страни от ЕС е задължително карането с включени светлини и през деня, като по този начин е катастрофите са намалели с 15%-20%. От днес КАТ вече започна проверки за сключена "Гражданска отговорност" и изправност на фаровете. Всеки ще може безплатно да провери фаровете на автомобила си в сервизите на СБА. Това обяви председателят на съюза Георги Янакиев. (Сервизите са в столицата са в "Младост" 3, Горубляне (Сакоковско шосе 90), кв. Лозенец (ул. Филип Кутев 7), жк Люлин (ул. Матей Преображенски 1) и Орландовци (ул. Първа българска армия). Раковски обясни, че най-голяма опасност през зимата създава внезапното излизане на пешеходец на пътното платно през тъмната част на денонощието. Междувременно стана ясно, че по-малко от 10% от случайно избрани автомобили в София нямат "Гражданска застраховка", установиха евроексперти. Резултатът е удовлетворителен и българите ще могат да пътуват без "Зелена карта" в ЕС, предаде БНР.

Екипът на комисар Стратиев успя да свърши и 1 (едно) полезно нещо тази година!
    Поздравление комисар Стратиев, дано следващата година започнеш х 2 (две) хубави идеи да осъществяваш!!!
    sigpic

Аз винаги съм си карал и денем и нощем на фарове.......от крушки не пестя.
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Само на фарове ама с халогените май няма да се раЗберем със служителите на реда
      Grande Punto 1.9 Sporт
      98 Alfa 145 1.6 16V TS-bivshata

Comment

Да и аз винаги карам само на фарове, наистина има полза
        Audi A6 & Alfa GTV

Comment

винаги и аз си карам през деня на включени къси. с подобни закони почваме да се цивилизоваме бавно но славно.
          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Но дали ще доживеем да видим "цивизацията"?!?!
            Alfa156 Against All

Comment

Славчоо, оправи ли се човече?
              Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от ZoE23
                В закона пише, че допълните фарове за мъгла може да се ползват при лоша видимост. "Лоша видимост" е когато видимостта е под 500м.

Следващият път когато те спрат им кажи, че нямаш добра видимост и затова си ги включила. Ако вземат да се правят на интересни им препоръчай четиво - Правилник за прилагане на движение по пътищата
                Винаги при мен е работил, работи и ще работи този аргумент
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от sharky
                  Славчоо, оправи ли се човече?
                  О6е малко ми остава и съм на 100%.
                  Първоначално публикувано от Dodo 155
                  В закона пише, че допълните фарове за мъгла може да се ползват при лоша видимост. "Лоша видимост" е когато видимостта е под 500м.

Следващият път когато те спрат им кажи, че нямаш добра видимост и затова си ги включила. Ако вземат да се правят на интересни им препоръчай четиво - Правилник за прилагане на движение по пътищата
                  т.е. вечерта видимостта не е над 500м ,следователно е разрешено.Тогава що се заядат като в тъмното сме ги пуснали?
                  Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40
                    т.е. вечерта видимостта не е над 500м ,следователно е разрешено.Тогава що се заядат като в тъмното сме ги пуснали?
                    Щото бате по закон е ПОД 50 метра
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

няма кой да го про4ете
                      Alfa156 Against All

Comment

АЗ денем и нощем "нямам" добра видимост Най-много да ме накарат да отида на очен преглед Ще последвам съвета ти Додо
                        Grande Punto 1.9 Sporт
                        98 Alfa 145 1.6 16V TS-bivshata

Comment

АЗ денем и нощем "нямам" добра видимост Най-много да ме накарат да отида на очен преглед Ще последвам съвета ти Додо
                          Ако кажеш, че нощем не виждаш на 50м. и затова си пускаш фаровете за мъгла, най-много на полицая да му се спука далака от смях
                          sigpic

Comment

абе не знама за вас колеги ма мен ми писна за секви гъзета със сто ватови грушки и халогени да ми вадят очите и усещам как някой ден ще извадя един такъв от колата и ще си го отнесе за сички

ПС забравих нерегулираните фарове дето осветяват звездите
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Мое ти е писнало от кво ще да е, ама аз предпочитам да ти светя в очите, наместо да правя картер или сорт оф
                              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Working...
                              X