Известие

Collapse
No announcement yet.

Заслужава ли си.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Заслужава ли си.

Имам едно питане, смятам да запиша курс за професионално обучение с придобиване на степен за професионална квалификация, съгласно чл-12 т.1,2 и 6 и в съответствие с чл.49а, ал.1 от Закона за професионално образование и обучение, специалност "Електрообзавеждане на кораби" и "Електрически инсталации".Издава се сертификат, валиден в България и ЕС.Понеже курса е 8 месеца и струва 1500лв., питането ми е - заслужава ли си инвестицията и времето.Абе не мога да взема решение, то по принцип от акъл глава не боли и по-добре с него отколкото без него, чудя се ще ми бъде ли в плюс при търсенето на работа.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:02.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Едва ли,според моя опит се гледа най вече в каква престижна компания си работил и колко е била престижна работата която си вършил там.Разни курсове и колежи са се обезценили тотално,просто някаква хартия.Важно е как ще се представиш на интервюто и колко доверие вдъхваш , какво е умението ти да говориш и да си убедителен,да се държиш свободно и уверено , да имаш необходимото чувство за хумор.Аз самия досега нямам загубено интервю. Ще питат за стаж,чужди езици,които вероятно няма да ти трябват.Хлапета на 25-30 години ,които са добре подстригани вече са едни гърди пред теб,без да те превъзхождат с друго.Инвестицията ми се струва висока и с малка вероятност за възвращаемост. Не забравяй,че никой не може да вземе решение вместо теб и трябва да направиш правилната преценка сам,ако тези пари няма да се отразят пагубно на бюджетата ти се запиши,никога не е късно да се научи нещо ново.Успех!
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:42.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Ами проблема е че имам средно образование, математическа гимназия, трябваше да ми помогне при кандидатстването за военен пилот.Но ми откриха нещо дребно на зрението, някаква слаба форма на далтонизам.Виждам си цветно, но според техните изисквиния не ставам.Та след туй ПУЦ за ел монтьор, после придобих и други квалификации по часта но се оказва че вече не е достатъчно, макар че цял жевот съм работил в големи предприятия като ел.монтьор на промишлени машини и съоръжения, последно в топлофикация и тямам нито една авария по моя вина или ненавременно отстраняване на пробле, но се оказва че не едостатъчно.Та така, мисля си дали ще ми бъде в полза, не че имам зор да се качвам на кораб, макар че не изключвам такава възможност ако ми се отвори.Абе като те видят на пейсе и почват да мънкат.Ходих на интервю за ел. техник в един хотел/то еладжия между другото/оня ми иска висше или поне средно специално.Аз му викам че съм работил почти пет години в 5 звезден хотел, оня е да ама....това,онова.Че затова се чудя дали дали да се набутам.Имам сертификат като машинист на котли високо налягане с голяма мощност,/ само в АЕЦ не мога да работя/, от лицензирана фирма, признат в ЕС, удостоверение за работа в ел.уредби до и над 1000v. в електречески централи, топлоцентрали и ел.мрежи - 5-та квалификационна група,4-та квалификационна група по безопасност на работа в ел. съорежения... и с всичко това не мога една шибина ламба да сменя.

Comment

На моето последно интервю само книжка за космонавт не ми поискаха . Както казваш,ако идеш в хотел и кажеш ,че можеш да ремонтираш и космически совалки това няма да ги впечатли.А като гледам какво става, без подходящи познати повечето хора трудно си намират работа.Тази възраст е много коварна.
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:44.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Да, напоследък все по често чувам че трябват познати.Ех, ако бях русо и с цици...

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Да, напоследък все по често чувам че трябват познати.Ех, ако бях русо и с цици...
              Не е баш така,ама си требват ,а за дипломата от мен имаш ДА,абе една диплома си е важна,по-добре да я имаш........
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:04.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

С хотелите приключих.Първо целегодишно почти няма хотели освен Марина Гранд Биич където съм работил,Астера-забрави и Кемпински, но само едно крило.И какъв гърч е зимата не е истина.За сезонна няма смисъл - ще загубя 10 месеца на борсата и ще те уволнят тяка че дя не можеш да отидеш на борса.А и имам познати които от октомври не са вземали заплати.Вярно че сертификата не е диплома но ти разширява възможностите.Жена ми има добри контакти в една италианска фирма, която се занимава и с ремонти на кораби, работят на проект но си заслужава.За качване на параход...еми може, ама не се натискам, но ако се отвори възможност що не.Ако обаче ми се отвори работа и го нямам тоя сертификат ще ме е яд.2009 година като напуснах хотела имах само удостоверения и въпреки това можех да избирам измежду 4 фирми, сега дори не мога да намеря подходяща обява, без да броим хотелите.

Comment

Потърси в трудовата борса или из интернет Център за Професионално Обучение (ЦПО), който да предлага такава квалификация и си вземи ваучер от борсата. Представяш ваучера в ЦПО-то, а те си взимат парите за ваучера по европрограма. Дипломите са съвсем легални и се признават навсякъде, така ще си спестиш тия 1500 кинта. Пък за ученето, никога не е излишно
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Това си е така, правилно
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Има програми към бюрото по труда- "Аз мога" и "Аз мога повече", където можеш да кандидатстваш за придобиване на допълнителни квалификационни степени и курсовете са безплатни. Повечето неща са описани в интернет, в сайта на бюрото като изисквания, срокове и други подобни. Има доста различни специалности от чужди езици до ел.техници и заварчици.
                        Пиша го само информативно, за да съм честен трябва да кажа, че мен не ме одобриха за курс по немски език, въпреки, че май отговарях на изискванията.
                        Ако срещнеш затруднения с намирането на информация в интернет пиши.
                        alfa romeo sprint 1984

Comment

Поразгледах туй онуй, обаче не ме устройва защото като безработен не мога да се възползвам от "аз мога повече", ами от някаква друга програма.И докато се уредят формалностите ще загубя време, а имам 10 месеца на борсата, курса е почнал скоро и се вмъквам.Ценат се договорихме на 1000 лв.Имам възможност до го изкарам докато съм безработен.Въпросът беше, с това удоставерение, диплом или сертификат - квото е там да го ева, ще го вземат ли под внимание на интервю.Някой ако е изкарал подобни курсове да каже - признават ли ги или само идеята е такава.

Comment

Ами явно те тегли да го караш, дано след това да е от полза като тапия и знания
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Ами какво да ти кажа, до преди седмица живота си ми беше наред и смятах че е дошло време когато усилията и лишенията дават резултат и през ум не ми минаваше за учене.Дори не си давах сметка че съм на петдесет.Да, ама не.Сега съм меко казано паникьосан, за пръв път в живота си.Досега все аз го контролирах, явно че се изчерпах, но все още не искам да се призная да победен.

Comment

Working...
                              X