Известие

Collapse
No announcement yet.

За данъците!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За данъците!

Замисляли ли сте се каква част от дохода ви отива за данъци - ето един пример - от 1000 лева колко данъци Ви прибират

Ето една интересна статия:
    http://capital.bg/show.php?storyid=291467
    http://capital.bg/showimg.php?filename=oo_291638.jpg
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Re: За данъците!

Първоначално публикувано от BatVas
    Замисляли ли сте се каква част от дохода ви отива за данъци - ето един пример - от 1000 лева колко данъци Ви прибират
    124,25 лв осигуровки + 157,18 лв ДОО

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

добре де, наистина звучи стресиращо. Отдавна съм забелязал, че от директните ми данъци, колкото ги пише на фиша, аз изхранвам 2 цигански семейства.
      Но сравенение не може да има, като нямам(е) данни как е на други места. Дайте пример, ако имате, примерно от Германия, Франция, Англия, наша любима Италия...
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

такааа наистина плащаме доста данъци, което си е ОК ако виждахме къде отиват

незнам какви данъци плащат в останалите страни в европа, но в САЩ ми смъкваха ризата от гърба с данъци. спомням си фишовете идваха с 4-5 вида данъка начислени. плаща се образование, social security, medicare и още няколко. което примерно на фиш $700-$800 възлизат на поне $200-$250. и колкото и да ревеш, това е положението. номера е обаче че реално виждаш къде отиват тези пари.

Васко, не прочетох статията, не видях дали пишат за автомобилните данъци. но и там мога да дам примери с цифри от ЮКей и Ю Ес Ей
        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

...и това е при положение, че по-голямата част от осигуровките се поема от работодателя, а както знаем за в бъдеще тези проценти ще се изравнят - т.е. 50% поема работодателя, 50%-работника.
          А лично мен няма да ме е яд за нито една стотинка от данъците и акцизите, ако си карам колата по безупречни пътища, ако лекаря и зъболекаря не ми искат "дарения" за да си свършат добре работата, ако не се налага да прескачам купища смет за да се добера до вкъщи, ако не се стряскам от факта, че току виж съм доживял до пенсионна възраст (и к'во ша пра'им сега?! ) и ако.... абе станаха доста "ако"... Не мислите ли?
          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
            Не мислите ли?
            не мислим за съжаление ...

ако мислехме нямаше да сме на това дередже

Comment

Първоначално публикувано от търтей

Tъртей данъците са ти много повече - това са ти само преките данъци които са много по-малка част - тук не си сметнал данъците които плащаш при потребление на стоки като краен консуматор.
              ДДС, Акцизи, такси и т.н.т
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Tъртей данъците са ти много повече - това са ти само преките данъци които са много по-малка част - тук не си сметнал данъците които плащаш при потребление на стоки като краен консуматор.
                ДДС, Акцизи, такси и т.н.т
                ми васе аз мое да не си харча заплатата за стоки с ддс и акцизи и т.н. нали
                а косвените данъци не са обвързани със заплата ми а с потреблението ми което са резлични неща - ама ти това го знаеш

а целта на статията на капитал е друга - те са радетели за плоския данък - ма тук мисля вече навлизаме в тема дето не е интересна за повечето колеги?

Comment

И на мен ми става лошо всеки месец, като видя колко данъци ми взимат и то за какво?! Осигурителната система в България е под всякаква критика, дори да се осигуряваш на максималния размер, дано да не ти се налага да ползваш медицински услуги, защото се оказва, че вноските нищо не ти покриват.
                  Тази година имаше една стъпка напред в кодекса за социално осигуряване - това, че от 1 януари 2007 г. майките ще получават обезщетение в размер на 90% от трудовото си възнаграждение до навършване на деветмесечна възраст на детето. Това ще е много добре, за жените, които са осигурени на пълна заплата, защото ще взимат повече, отколкото като работят /струва ми се, че обезщетенията са необлагаеми/ и естествено по-добре да си стоиш вкъщи да си гледаш детето.
                  Сега да видим ЕС какви промени ще предизвика в данъчното ни законодателство, дано са положителни
                  Driving is the only thing I'm bad at

Comment

Мен пък не ми става лошо даже хич

Comment

560 лв данък по заплатата, кой-знае колко пенсии плащам
                      Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Първоначално публикувано от Tickles
                        И на мен ми става лошо всеки месец, като видя колко данъци ми взимат и то за какво?! Осигурителната система в България е под всякаква критика, дори да се осигуряваш на максималния размер, дано да не ти се налага да ползваш медицински услуги, защото се оказва, че вноските нищо не ти покриват.
                        Тази година имаше една стъпка напред в кодекса за социално осигуряване - това, че от 1 януари 2007 г. майките ще получават обезщетение в размер на 90% от трудовото си възнаграждение до навършване на деветмесечна възраст на детето. Това ще е много добре, за жените, които са осигурени на пълна заплата, защото ще взимат повече, отколкото като работят /струва ми се, че обезщетенията са необлагаеми/ и естествено по-добре да си стоиш вкъщи да си гледаш детето.
                        Сега да видим ЕС какви промени ще предизвика в данъчното ни законодателство, дано са положителни
                        Ами относно осигурителната система - там нещата могат да стават много бавна. В БГ все още основния принцип е на преразпределение (втория стълб със собствена партида "мойте пари за мене - след ?? години" е вече заложен) обаче съотношението на първия стълб е огромно сравнено с втория.
                        Обаче пък съгла си се че не може да оставиш баба си и дядо си без пенсия - от тебе вземат за тях (само да можеше да им забранят да гласуват- че са като коне с капаци)
                        За здравеопазването - пак солидарността на обществото - ти плащаш - други ползват - там решението е в развитието на допълнително здравно осигуряване и медицинските застраховки .

Иначе като цяло държавата празпределя много голяма част от БВП - 41%.

Аз нямам нищо против косвените данъци - обаче искам да се намали - даже ако може да изчезнат преките данъци - те изкривяват много икономиката. Така че аз съм още по краен от искането за плосък данък (пряк данък) върху дохода

Comment

Така че аз съм още по краен от искането за плосък данък (пряк данък) върху дохода
                          идеалният вариант е да плащах само за това което ползваш ама става сложно за организиране и контрол

Comment

Така че аз съм още по краен от искането за плосък данък (пряк данък) върху дохода
                            идеалният вариант е да плащах само за това което ползваш ама става сложно за организиране и контрол
                            абе не е много идеален, защото има разходи, от които на пръв поглед не се ползва никой (например разходи за отбрана, за изследвания на антарктида и др.) и ако има само косвени данъци, то кой ще финансира тези разходи?

п.п. абе а знаете ли какво е десятък?
                            Alfa Romeo Corsswagon
                            Aprilia Tuono RSV

Comment

Първоначално публикувано от bushiDO
                              абе не е много идеален, защото има разходи, от които на пръв поглед не се ползва никой (например разходи за отбрана, за изследвания на антарктида и др.) и ако има само косвени данъци, то кой ще финансира тези разходи?

п.п. абе а знаете ли какво е десятък?
                              Ами нали ДДС е данък върху това което потеребяваш, така е и с акцизите - ами погледни че това е най голамата част от постъпленията в бюджета - ами от тези пари ще се плаща за Армия и т.н.т Нали като ти освободят прекия данълк ще консумираш повече и ще има повече непряк ДДС - но ще остава и повече за оборота в икономиката - което ще доведе и до по голямо производство и по ефективно използване и мултиплициращия ефект на освободените ще доведе до това че пак ще се пълни бюджета на нивата с прекия данък. То по принцип натам се върви - но тези неща не стават бързо, а плавно. Е вярно почнаха с данък печалба - които има нищожен дял, а и все пак сега изпитват несигурност за ДДС все пак сделките в ЕС ще са малко като вътрешни за БГ наште са наплашени и то с право де

Comment

Working...
                              X