Известие

Collapse
No announcement yet.

данъци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
    кой нотариус ще си рискува хляба? А и вече и при тях излиза дали си си платил данъка. Ако ти направят сделка за кола с неплатен данък после те плащат с глобите и лихвите, които вече не са малки
    Брат ми като си взе колата, която беше с неплатени данъци 5 години, я взе само с генерално пълномощно, точно щото неможеха да я прехвърлят. Та така я кара до миналата година, когато му откраднаха номера.
    Вече при тва положение няма на къде, трябваше да я пререгистрира, и съответно предишния собственик трябваше да и плати всички данъци (за около 8 години). Колата е 2000 кубика, с голям данък.
    Нотариуса, който свърши работата все още работи. В бургас се намира, друго инфо тук не ми се споделя. Отидоха двамата с предишния собственик, разделиха си по 60 лв (120 лв) е въпросното прехвърляне, и колата я прехвърлиха без данъци и ядове.
    Тъй че, явно има някакви вратички. Несъм юрист, ама нещата така стоят де...
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
      ЗА данък и глоби от кат няма лихви, може само глоба за срок с определена сума но и тя може да се заобиколи.
      Мишо, нали миналата година ме одрусаха
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

гледам темата и се сетих за един приятел дето онзи ден си говорим за данаци и ме пита Примерно:
        =купил си е кола и е кара 3 години без данък да плаща после примерно отива след още 2 стават 5 години после ще плати само за тая коята е в момента и ще плати само глоба за не платени други години или трябва да плати за всички ...... аз мисля че само глоба ще има
        Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
        Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Първоначално публикувано от dani_alfata Покажи съобщение
          гледам темата и се сетих за един приятел дето онзи ден си говорим за данаци и ме пита Примерно:
          =купил си е кола и е кара 3 години без данък да плаща после примерно отива след още 2 стават 5 години после ще плати само за тая коята е в момента и ще плати само глоба за не платени други години или трябва да плати за всички ...... аз мисля че само глоба ще има
          Глобата е с двегодишна давност, след минаването на този период дължиш само размера на данъка с лихвите.

п.п. И аз минавах технически преглед миналата седмица (държа да отбележа съвсем редовно, в случаен пункт за ГТП) без дори да ми поискат документ за платен данък.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            кой нотариус ще си рискува хляба?
            Човек, преди години продавахме едно е30 и нотариуса завери договора без подпис на купувача. В последствие тоя почна да върти номера да не плаща вноските за колата, ти няква си хартийка от данъчното мислиш, че ги спира.
            Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Лихви върху данъка има и те са ОЛП на БНБ + 10%.
              В момента ОЛП е 0,15+10=11.15% лихва, което е лихвата за една година.А иначе наистина някъде искат, другаде не искат документ за платен данък.И понеже Софийска община например е много богата, не го събира под разни предлози.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

0,15+10=11.15% ще да е 10,15, а не 11,15
                Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Тъй де, грешката е моя 10.15%, механично съм го написал.Поправих го и горе, мерси
                  Last edited by fred; d.m.y г., 12:33.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vesko69 Покажи съобщение
                    здравейте колеги,искам да попитам някой знаели дали мога да карам колата с не платен данък от миналата година,ако ме спрат от кат ще имам ли проблеми,смятам в началото на май да платя за миналата и за тази година,до тогава дали ще имам проблем да я карам?
                    Няма никакви проблеми.Кат не ги итересува, ако си намираш място където да минаваш преглед без платен данък може и въобще да не го плащаш.Само че ако решиш да продаваш или бракуваш колата не можеш, тогава трябва да платиш и то с лихвите, не са големи но ги има.Аз карам без данък и си минавам прегледите като пич (при мой хора), не ми пука като му дойде времето ще ги мисля.Нямам 213лв на година излишни.Е разбира се някой ден ще си ги платя, нама как.
                    Alfa 156 2,4 SW 2001
                    Fiat Tempra 1,6 i.e 1992

Comment

Първоначално публикувано от adoon Покажи съобщение
                      Няма никакви проблеми.Кат не ги итересува, ако си намираш място където да минаваш преглед без платен данък може и въобще да не го плащаш.Само че ако решиш да продаваш или бракуваш колата не можеш, тогава трябва да платиш и то с лихвите, не са големи но ги има.Аз карам без данък и си минавам прегледите като пич (при мой хора), не ми пука като му дойде времето ще ги мисля.Нямам 213лв на година излишни.Е разбира се някой ден ще си ги платя, нама как.
                      е като дойде времето за плащане всичко ли се плаща или не??/

ако колата не е регистрирана изобщо в данъчното и после отиваш и е регистрираш няма да ли платиш за самата година и неква глоба примерно
                      Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                      Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Първоначално публикувано от dani_alfata Покажи съобщение
                        е като дойде времето за плащане всичко ли се плаща или не??/

ако колата не е регистрирана изобщо в данъчното и после отиваш и е регистрираш няма да ли платиш за самата година и неква глоба примерно
                        След като купиш колата до 2 месеца трябва да е регестрираш в данъчното, където живееш по лична карта.Ако я регестрираш след тия два месеца те глобяват 100лв. За да избегнеш глобата трябва да я регистрираш след 3 години, тъй като тогава вече давноста на глобата изтича, но ще си платиш данъците от датата когато си взел колата с лихвите барабар.Ако искаш може и да не плащаш но лихви ще има.Плащаш си по ред на годините.Не можеш да платиш за 2012 а пък за 2011 не.Плащаш за 2010 примерно, по нататък като имаш пари плащаш за 2011 после за 2012 и так.Вървят си лихви не са големи но си вървят.
                        Last edited by adoon; d.m.y г., 21:01.
                        Alfa 156 2,4 SW 2001
                        Fiat Tempra 1,6 i.e 1992

Comment

Първоначално публикувано от adoon Покажи съобщение
                          След като купиш колата до 2 месеца трябва да е регестрираш в данъчното, където живееш по лична карта.Ако я регестрираш след тия два месеца те глобяват 100лв. За да избегнеш глобата трябва да я регистрираш след 3 години, тъй като тогава вече давноста на глобата изтича, но ще си платиш данъците от датата когато си взел колата с лихвите барабар.
                          Не знам дали няма някакви промени, но аз капата не я бях регистрирал в данъчното. Взех я май месец 2008-а и по-малко от година по-късно (към февруари 2009) получих приканващо писмо от общината в 10 дневен срок да я регистрирам, иначе щели да прилагат изземане на имуществото

Как да е, отидох и я регистрирах. Платих си данъка за изминалата 2008-ма година, няква глоба 10тина лева и някаква смешна лихва беше.
                          Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
                            Не знам дали няма някакви промени, но аз капата не я бях регистрирал в данъчното. Взех я май месец 2008-а и по-малко от година по-късно (към февруари 2009) получих приканващо писмо от общината в 10 дневен срок да я регистрирам, иначе щели да прилагат изземане на имуществото

Как да е, отидох и я регистрирах. Платих си данъка за изминалата 2008-ма година, няква глоба 10тина лева и някаква смешна лихва беше.
                            Мен ме глобиха 100лв защото я регистрирах на третия месец, а не до втория.Това беше началото на 2011-та.Не знам дали не са изменени законите (твоя случай е по стар). Но то и всяка община си има нейните изисквания и простотии.Приканващото писмо е било тъй като се води че укриваш данъци.Аз Фията нотариално беше на мое име, а данъчно на друг в друга община и никой не ме търсеше.Чак след три години го отписах и записах без проблем.Ама то свичко е толкова объркато, че дори и един адвокат ми обясняваше, че има дупки и недоразумения в законите (както свичко в страната ни)
                            Alfa 156 2,4 SW 2001
                            Fiat Tempra 1,6 i.e 1992

Comment

Working...
                            X