Наближава времето и за това чудо за Новата година. Да обсъдим кой какво знае по проблема. Аз например си я направих днес в Евроинс, защото вдигат цените заради зелената карта. И я направих да влезне в сила от 30.12 по съвет на запознат със случая
Известие
Collapse
No announcement yet.
Гражданската отговорност
Collapse
X
-
Тъкмо и аз влязох за да отворя тая тема.
Дотук вече много се говори, че след от 01.01.07 в гражданската ще включат и задължителна такса за зелена карта, тоест цената ще набъбне много, но как сме наясно, че ако си направим сега ГО тза тея малко кинти сега - ще прецакаме системата като спестим някой лев, ами няма да ни накарат да подновим или доплатим ???
Няма ли някой застрахователенагент тука да ни открехне?
Щото то е най лесно, особено за тея дето им изтичат в началото на годината, да изпреварим събитията, ама как ги мислите тея работи - дали стават или само на лафче?
Колко е например в Гърция, Германия .... тая застраховка, знае ли някой?ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98
Comment
-
Първоначално публикувано от TinotoТъкмо и аз влязох за да отворя тая тема.
Дотук вече много се говори, че след от 01.01.07 в гражданската ще включат и задължителна такса за зелена карта, тоест цената ще набъбне много, но как сме наясно, че ако си направим сега ГО тза тея малко кинти сега - ще прецакаме системата като спестим някой лев, ами няма да ни накарат да подновим или доплатим ???
Няма ли някой застрахователенагент тука да ни открехне?
Щото то е най лесно, особено за тея дето им изтичат в началото на годината, да изпреварим събитията, ама как ги мислите тея работи - дали стават или само на лафче?
Колко е например в Гърция, Германия .... тая застраховка, знае ли някой?Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
смятам че няма нищо лошо от сега да си напрявите ГО преди да дигнат цните.
Нали уж има тенденция за изравнване на данъците и таксите със ЕС. В тоз ред на мисли сигорно ще скочат от нова година ГО и винетките.
А за това кой какво чул. Аз друго чух. А имено то хубаво ГО ще замести зелената карта, но нали някой трява да я легализира във ЕС като минимум един докумен на англиски си трябва аз на един италянски полицаи ако му подам полицата на Български ще ме изгледа като извънземно
. Та сигорно ще измислят няква такса за нещоси ако решиш да излизаш с колата на вън.
Само да си взема афлата и ставам невидим ....
Comment
-
не гледате ли новините??? никой няма да ти иска никъде на запад вече "гражданската" освен при инцидент да не дава господ. Щом си напуснал границата се предполага че имаш застраховка. Точно казаното беше "за наличие на застраховка по подразбиране ще служи знака БГ от новите ни номера?!?"
Хората направиха проверка по улиците на страната и не щеш ли се оказа че над 90% имат граждански и това ги накара да преценят че е ок и наща си БГ застраховка да важи и там...както и техните тука.... ние на теория сме една държава....
Така както след 1 Януари сделките например между Софийска фирма и такава в Берлин се води се едно с фирма в Каспичан.... вътрешна за "териториата"....
Но това не пречи да ни дигнат малко застраховките, ние сме си балъци и си плащаме квот ни кажат. А и Бугати-то Вейрон е само едно все ощеAlfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Първоначално публикувано от properне гледате ли новините??? никой няма да ти иска никъде на запад вече "гражданската" освен при инцидент да не дава господ. Щом си напуснал границата се предполага че имаш застраховка. Точно казаното беше "за наличие на застраховка по подразбиране ще служи знака БГ от новите ни номера?!?"
Хората направиха проверка по улиците на страната и не щеш ли се оказа че над 90% имат граждански и това ги накара да преценят че е ок и наща си БГ застраховка да важи и там...както и техните тука.... ние на теория сме една държава....
Така както след 1 Януари сделките например между Софийска фирма и такава в Берлин се води се едно с фирма в Каспичан.... вътрешна за "териториата"....
Но това не пречи да ни дигнат малко застраховките, ние сме си балъци и си плащаме квот ни кажат. А и Бугати-то Вейрон е само едно все още
Comment
-
Днес във вестника пише че цената за масовия клас демек над 1800 кубика цената ще е около 220-240 лв./отговаряща на Евростандартите/но със някакви отстъпки щяла да спадне до 140-150лв..Ако не пътувате в Европа ще е по-ефтино но се подписва декларация и ако искате да излизате си доплащате,общо взето тва еАз лично ще изчакам до преди нова година и тогава ще си направя,защото пише че могат да накарат тези които сега са си направили застраховка да доплащат/по закон немогат но имало некви клаузи
/или направо да им правят нова което си е шит
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Направих си и аз - 91 лв в Булстрад (30% отстъпка). Декларации за доплащане и други дивотии не са ми искали и не съм подписвал.75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
И аз разбрах,че Булстрад в момента правят застраховки с дата 30.12.06 до 29.12.07 на цена 91лв. за мотор до 1.8 куб.
Иначе това пише в дира днес:
http://banks.dir.bg/2006/11/19/news963077.htmlAlfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
------------------------------------------
Comment
-
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
Comment
-
Първоначално публикувано от mikoasp
Toва ще е незаконно, по същата логика може да си направиме застраховка само за София или Варнаsigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от KGBПървоначално публикувано от mikoasp
Toва ще е незаконно, по същата логика може да си направиме застраховка само за София или ВарнаAlfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
Comment
Comment