Известие

Collapse
No announcement yet.

от Англия до България с кола!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• от Англия до България с кола!

Здравейте!Интересува ме най краткият път до БГ.Идеята е че няма как да заложа на навигацията направо БГ защото няма да е най правилният.Казаха ми да вкарвам поотделно маршрута,примерно: Дънкирк-Брюксел-Франкфурт-Мюнхен-Виена-Тимишуара-Калафат-Видин.Искам да е по същият начин но най прекият вариант.Ще минавам през Румъния защото не ми се дават 240 евро през Сърбия(с две коли съм)За да избегна излишен спам ще вметна че си имам всички документи,засраховки(освен зелена карат),Road tax,MOT и т.н
    Също така ще помоля за мнения само на хора който са правили това пътуване за да не облатним темата.А и предполагам че ще е полезна за много други.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

http://www.viamichelin.co.uk/
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Обнови си картата. Пътувайки през няколко граници, никога не въвеждай начална и крайна точка. Винаги задавай мястото, откъдето ще пресечеш следващата граница. Навигацията 'работи' най-добре, когато я използваш в комплект с хартиена карта - имам предвид планирането на желания маршрут, местата през които искаш да минеш, преспиш и т.н.
      Задай си предпочитаните настройки - в твоя случай най-кратък маршрут и си ти.
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

само да вметна-най -кратък не винаги е удачен избор,ще те прекара през села и паланки.
        Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
        156 1,8ТS-99 ......
        EX
        159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
          Здравейте!Интересува ме най краткият път до БГ.Идеята е че няма как да заложа на навигацията направо БГ защото няма да е най правилният.Казаха ми да вкарвам поотделно маршрута,примерно: Дънкирк-Брюксел-Франкфурт-Мюнхен-Виена-Тимишуара-Калафат-Видин.Искам да е по същият начин но най прекият вариант.Ще минавам през Румъния защото не ми се дават 240 евро през Сърбия(с две коли съм)За да избегна излишен спам ще вметна че си имам всички документи,засраховки(освен зелена карат),Road tax,MOT и т.н
          Също така ще помоля за мнения само на хора който са правили това пътуване за да не облатним темата.А и предполагам че ще е полезна за много други.
          До Франкфурт си го описал добре, в Мюнхен изобщо нямаш работа.....
          Горе долу си прав, аз също въвеждах поетапно локациите.....
          След като слезеш в Дънкирк, задай на гпс-а първо Брюксел, 20 - 30 км преди да го стигнеш задай че си за Аахен в германия.....после съответно Франкфурт, Регенсбург, Виена, Будапща, Сцегед - това е на границата на Унгария с Румъния почти......
          През Румъния можеш да минеш по два пътя, единия през Русе да влезеш, другия през Видин.....
          Това вече трябва да прецениш сам......
          Тва ти го казвам при положение че не знам с каква навигация и кви карти разполагаш......
          Но 14 пъти го карах тоя път, това е най - доброто.....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            До Франкфурт си го описал добре, в Мюнхен изобщо нямаш работа.....
            Горе долу си прав, аз също въвеждах поетапно локациите.....
            След като слезеш в Дънкирк, задай на гпс-а първо Брюксел, 20 - 30 км преди да го стигнеш задай че си за Аахен в германия.....после съответно Франкфурт, Регенсбург, Виена, Будапща, Сцегед - това е на границата на Унгария с Румъния почти......
            През Румъния можеш да минеш по два пътя, единия през Русе да влезеш, другия през Видин.....
            Това вече трябва да прецениш сам......
            Тва ти го казвам при положение че не знам с каква навигация и кви карти разполагаш......
            Но 14 пъти го карах тоя път, това е най - доброто.....
            Благодаря ти,чел съм че си идвал насам и се надявах и ти да коментираш.Навигацията ми е Garmin с Full Western Europe maps,модел не помня(в колата е)с 3D,с миналогодишните карти ,но това не вярвам да е проблем а и до сега не ме е подвеждала.Мисля да сляза до Калафат и от там да продължа в Румънско до Дунав мост(казаха ми че пътят е оправен),че от Русе ми е по близо до Сливен.Ако от тръгна директно от Тимишуара за Русе ще се наложи да вляза в Букурещ а там си е филм от всякъде.

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
              Мисля да сляза до Калафат и от там да продължа в Румънско до Дунав мост(казаха ми че пътят е оправен),че от Русе ми е по близо до Сливен.Ако от тръгна директно от Тимишуара за Русе ще се наложи да вляза в Букурещ а там си е филм от всякъде.
              Всичките пъти минавах през Букурещ и Русе, имаше противоречиви мнения за това дали другия път е ОК, винаги гледах да наредя нещата така че да вляза в Румъния в началото на вечерта, и да карам през нея нощем че трафика денем бави най - много, Румъния и Германия най кофти се минават, Рум е с трафик и бавно, Герм е много голяма.......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Ако ще минаваш през Русе, маршрута в Румъния е - Арад-Дева-Сибиу-Питещ-Букурещ-Русе.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                  Ако ще минаваш през Русе, маршрута в Румъния е - Арад-Дева-Сибиу-Питещ-Букурещ-Русе.
                  Мда, и аз по него движех.....
                  П.П - в Австрия и Унгария гледай да не пестиш от винетки, особенно в Австрия......В Германия в момента в който слезеш от магистралата и бенза става с 10 цента по евтин, оглеждай се за бензиностанции извън магистралата.......

Comment

В Германия в момента в който слезеш от магистралата и бенза става с 10 цента по евтин, оглеждай се за бензиностанции извън магистралата.......[/QUOTE]

Заредил съм се с 3 туби по 25 литра и ще зареждам до дупка само в Люксембург и Унгария,там дизелът е по евтин с до 50 цента отколкото навсякъде другаде по маршрута.

Comment

Това с тубите ще изглежда малко странно, ама ти си знаеш.
                      В Унгария и Австрия май имаше ограничения за гориво в туба - до 10л максимум.

Comment

Не мисля, че ще има проблем с тубите. Напоследък моите минават през цяла Европа с по 40 литра допълнително гориво в туби.
                        Случвало се е примерно в Италия да се сърдят че имаме по 2 туби, но не са прибягвали към санкции.
                        Италианците казват, че 1 туба можело, а 2 било вече контрабанда
                        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                          Това с тубите ще изглежда малко странно, ама ти си знаеш.
                          В Унгария и Австрия май имаше ограничения за гориво в туба - до 10л максимум.
                          Надявам се да няма проблеми,но ако все пак се заинатят на всяка бензиностанция ще зареждам по една туба и готово.Току що проверих пак цените,само в Люксенбург цената е добра 1,25-1,27 евро,иначе навсякъде другаде е около 1,50-1,60 та чак до Румъния където е около 1,30.

Comment

В Румъния влез по тъмно и не спирай да караш докато не влезнеш в България, че през деня има доста трафик, магистрали няма, а има доста планински местенца където като попаднеш в колона от тирове и няма минаване.

Защо не искаш да минаваш през Сърбия? Минавал съм доста пъти и то с различни коли: лични, служебни или токущо купени от Германия и не съм имал проблеми, нито съм плащал за нещо различно от таксите по магистралите.

Тези 240 евро за какво се плащат точно?
                            Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                            Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от M.Gruev Покажи съобщение
                              Защо не искаш да минаваш през Сърбия? ...Тези 240 евро за какво се плащат точно?
                              Зелена карта, предполагам, плюс пътните такси.

Comment

Working...
                              X