Известие

Collapse
No announcement yet.

Кои бензиностанции предлагат дизел "с добавки"..?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кои бензиностанции предлагат дизел "с добавки"..?

...
    Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 19:12.

миналата зима зареждахме в-пауър дизел с идеята да не замръзне нафтата, като подсигуряване
    тази зима си карахме на обикновена от еко, като както знаеш беше бая по-студенко, а и горивният филтър по стечение на обстоятелствата беше сменен точно преди големия студ
    та грижи сме нямали
    и решихме че не ни се плаща по-високата цена за едното нищо

това на пежото, но и то комън рейл капризко

мислехме го и го смятахме, по-евтино излиза да си сипеш нормална нафта и да сложиш добавка, отколкото да плащаш доста по-скъпо и да не знаеш какъв мизерен % са ти добавили

но добавка не сме сипвали до сега
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Аз преди зимата зареждах обикновения дизел на ЕКО. Този специалния, дето му викаш, не съм го тествал. Знам, че на Еко-то до офиса ти го има, но сигурно си го проверил и там най-вероятно е мястото с бележката.

Като дойдоха големите студове, въпреки че нямах желание да зареждам на Лукойл, им тествах модерната "Екто" нафта. Не откривам много разлика между тази спешъл нафта и обикновената на Еко. Но при -20 реших, че по-малка вероятността да замръзна с нафта с добавки, а и ми бяха казали, че дава по-малък разход.

Сега пак ще си карам с Еко нафта.

Comment

От как имам дизелчетата от подписа караме с Еко обикновен дизел.
        Сипвали сме ОМВ (обикновен и скъпия), Шел (скъпия) и т.н. - разлика с обикновения на Еко не съм забелязал.
        Имаше по - 22 ... имаше дни подред кучи студ ... никакви ядове.
        И добавки не слагам.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз карам с обикновен дизел и колата се държи добре,специалните горива и добавки дават толкова малко мощност(ако въобще дават) ,че на практика не може да се усети,а и винаги има елемент на внушение.Накратко моето мнение е, че не си струва.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Цяла зима съм палил без проблеми и колата си работеше съвсем спокойно с обикновена нафта от Лукойл и чат пат от Еко, всъщност така е от 4 години вече. Държа да отбележа, че често пътувам в необичайни часове на денонощието, съответно и при минус 22-23 градуса не съм имал проблем с паленето и работата на мотора, така че не се хабете за тия "добавки".
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
              Мощност дават буталата, валовете, турбото, рейката, дюзите...
              Добавките за гориво помагат на системата да работи максимално близо до начина, по който би работила с това, което си е представял конструктора и, че ще и налееш за гориво (и което за съжаление няма много връзка с това, което тече от пистолетите по бензиностанциите).

След като сте сигурни, че няма смисъл, сипвайте каквото решите, но темата ми не е за това...

@soldier: На въпросния Лукойл, който беше доста голям имаше само един вид нафта "Супер Дизел"... От бензините имаше стандартния боклук + 2 вида "Екто"... Да не би пък да са спрели и те да я предлагат тая "скъпа" нафта, или просто съм уцелил такава бензиностанция..?

А какво е положението с Ромпетрол )която забравих да спомена, защото съм зареждал само веднъж там и то инцидентно на чужда кола)...? Те също са голяма верига - имат ли "скъпа" нафта или не..?
              Не мога да кажа със сигурност за Екто нафтичката. Не вярвам да са я спрели.

Ромпетрол май имат само 1 вид дизел. Никога не съм ги тествал, защото нямам удобни около мен, а и като цяло са с по-малко бензиностанции в страната.
              Един приятел предпочита на Ромпетрол да си сипва и е много доволен от дизела им. Не е имал никога проблеми. Всъщност за Ромпетрол не съм чувал лоша дума.

Comment

Аз наливам само обикновена нафта от Еко и не съм имал никакви проблеми нито с Алфите, нито в Волвото. Дори и тая зима, когато в Кокаляне сутрин стигаше до минус 24 гр.

А относно добавките - винаги слагам по 200-300 грама (абе едно шише за три зареждания) двутактово масло на пълен резервоар. Ползвам това, дето се продава на бензиностанциите Еко - като червен сироп е, 7-8 лева литъра. Тоест излиза по 2-3 лева на пълен резервоар.
                Volvo XC90 D5 '06
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

На Ромпетрол горивата май по подразбиране са с добавки.
                  --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                  sigpic

Comment

еко мисля имаха нафта с добавки специално за зимата и като свърши зимата и спират да зареждат от нея, остават си само на обикновена

за другите бензиностанции не знам как е

май и при лукойл е така, от рафинерията изкарват специално за зимата тази с добавките
                    (за да не подвеждам с несигурна информация, май при всички купуващи горива от рафинерията в Бургас, важи този принцип)

което отговаря на въпроса, защо вече няма

на омв не зареждам от години
                    ромпетрол все не ми е по път
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                      Аха... Може би наистина това е причината вече да я няма въпросната нафта на ЕКО...
                      Ще го пробвам значи тоя "Евро Дизел" като поизгоря гнуснята в резервоара...
                      При мен комбинацията е следната...
                      Нафта Лукйол и добавка Gastrol TDA целогодишно,това от както имам колата вече почти 4 год.
                      Alfa romeo GTVex
                      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                        Аз наливам само обикновена нафта от Еко и не съм имал никакви проблеми нито с Алфите, нито в Волвото. Дори и тая зима, когато в Кокаляне сутрин стигаше до минус 24 гр.

А относно добавките - винаги слагам по 200-300 грама (абе едно шише за три зареждания) двутактово масло на пълен резервоар. Ползвам това, дето се продава на бензиностанциите Еко - като червен сироп е, 7-8 лева литъра. Тоест излиза по 2-3 лева на пълен резервоар.
                        Пинко що го слагате това масло?И други съм чувал да го правят.
                        За комън рейла не е ли проблем.
                        1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                        2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                        1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от Lucky Покажи съобщение
                          Пинко що го слагате това масло?И други съм чувал да го правят.
                          За комън рейла не е ли проблем.
                          Иво има много изписано,теми в други форуми колко щеш,общо казано маже и почиства хубаво системата.Досега не съм чувал някой да е изревал,макар че един във Форд форума беше изплакал че му се скапали дюзите от цвайтакт масълце,ма целия форум го убеди,че просто Фодр слагат скапани комън рейли

П.С.По темата,аз сипвам само Лукойл и Еко,разлика виждам малка във вървежа на колата и в разхода,с Еко върви повече и харчи повече, с Лукойл е обратното.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Всичко е един дол дренки, зависи на каква партида ще попаднете.Веднъж се подлъгах да заредя на Еко заради прехвалената им нафта и веднага ми светна индикацията за вода в резервоара.В случаят говоря за зареждане до горе , защото винаги зареждам така.Не искам да изпадам в подробности но ще ви кажа , че много често е възможно на много обекти на различни вериги да е доставено гориво от една партида, най често от бази на Лукойл,Нафтекс или ОМВ и това с различните разходи и мощности са си чиста доза внушения.
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Eko + е добро гориво, това е с добавката, но смятам че е неоправдано. По-добре да си намериш подходяща добавка и да си я сипваш ти.
                              От мн време ме убеждават за двутактовото масло, но още се чудя, нз само докога ще се дърпам. има добри добавки на Про Тек, Бардал, само арни неща за тях чувам. Кастрол ТДА, също ми допада.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                              X