Известие

Collapse
No announcement yet.

оценяват ли се форумните 156-ци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• оценяват ли се форумните 156-ци

Привет колеги,

Ще използвам раздела ,,общи приказки"..... за малко общи приказки.Идеята е следната.Замислям се да си продавам 156-цата 2.4 140 к.с. като си знам аз,документите и още 1 човек от Варна какво е сменяно и какво е инвестирано в колата.Има ли хора според вас които са купували примерно 156-ца за 6000 лева при положение, че в нета са по 2-3 000 лева и дали има смисъл от схемата да продължавам да я пускам в нета или тук за продажба на цена която трудно някой ще се навие.Общо взето лаф да става но и честно казано сондирам мнение по въпроса.

Благодаря за коментарите предварително и поздрави.
    Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
    Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение
    Привет колеги,

Ще използвам раздела ,,общи приказки"..... за малко сондирам мнение по въпроса.

Това, че ти си решил някога във времето да си купиш кола, която ще глътне пари за поддръжка си е твой проблем.
    А пък инвестициите за тунинговане и разкрасяване са в още по-голяма степен твой проблем.
    Цената е такава, каквато е! Определя я пазарът.
    Грубата сметка е следната: купувам си една 156 за 3000 и с още 3000 мога да я излъскам сериозно.
    Но поне ще съм сигурен в излъскването, а на теб трябва да ти се доверя.
    6000 за 156-ца са много пари/преди фейса/
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Народа ни НЕ е с такова мислене, което да предполага че "да получиш, трабва да дадеш". Повечето си вярват, че е адекватна амбицията да се търси "супер стегната кола" и да му я подарят. Ако тръгнеш да си продаваш колата за тази цена, която си споменал, резултата ще бъде: насмешки (тос луд ли`й - ква цена и иска; бе аз за тес пари ш`си зема кулъ 2005-та година ... ) и тем подобни "умни коментари" от `се спецове; твои исхабени нерви да се разправяш с малоумници, които идват да ТИ доказват, че цената ти не е адекватна за пазара, да ти намират кусури на колата и да се опитват да ти докажат, че колата ти далеч не струва парите, които и търсиш. Казвам го от личен опит с тъпи пишлемета с наскребани 1234,57лв в джоба + подготвен заем от пенсията на баба дошъл с хъс да ти пробва колата до червената зона на оборотомера, да ти каже "ох как въри !" да се опита (с липса на грамотен български речник) да те убеди, че ти прави услуга, оттървайки те от напастта , която продаваш на тая "оптимална" за вас двамата цена, и да ти "вкара" бясната оферта от 1100лв + да му натовариш в багажника едва ли не и туршиите от мазето.
      Та трябва да си с ясната мисъл, че вероятността да и вземеш 6000лв е малка, да не кажа никаква, тъй като БГ покупателя се ръководи от повърхностните факти, като цена в "Мобиле-то" лъскавина на боята, качество на измиване на мотора, дали е протрит плюша и волана и топката на скоростния лост и тем подобни важни технически характеристики, ключови за един технически изправен автомобил.
      Другия вариант е да си караш колата до момента, докато се стигне до техническо състояние, равностойно до една "мобиле"-вска цена и да я продаваш без нерви и хабене на приказки с/у назлобения-амбициозен купувач с релана възможност от 1300 банички в джоба.

Успех с продажбата!
      тише едешь - хрен приедешь!
      2.0 16V Delta 2 Продава се - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=53158
      http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Comment

Ти самия би ли си купил такава кола (от човек, който е "инвестирал" в нея и иска да си "възвърне инвестицията") на цена двойно и тройно по-висока от пазарната..?
        А представи си какво им е на тия дето си купуват чисто нови коли "от магазина" като след 2 години се окаже, че са "назад" с няколко десетки хиляди лева ако искат да я продадат...

Просто това е нормално за този пазар. Или преглъщаш "загубата" и я даваш на пазарна цена, или си я караш. Тук "проблема" е по-скоро в желанието на хората да си възвръщат нещо от автомобила, вложено в него за времето през което са го използвали...

Ето тук има една тема, в която човека е закачил списък от ремонти и "подобрения" на колата си, на който тотала му е към 10К лева и то без да броим покупната цена... Питай го защо я продава за 2900... Ами защото му е за продаване - върви напред, спечелил е пари за следващата, а не се опитва с едни "фиксирани" пари да оперира и да сменя колите, и тези пари да не се губят...

Всъщност има един специфичен пазар на употребявани коли, на който цената им се вдига и всяка "инвестиция" има реална възможност да ти се възвърне. На този пазар колите наистина са инвестиции а не разходни центрове...
        Обаче за да попадне 156-цата на този пазар, трябва да я пазиш в сегашното и състояние и да я лъскаш всекидневно с гюдерията в следващите поне 30-40 години...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
          А представи си какво им е на тия дето си купуват чисто нови коли "от магазина" като след 2 години се окаже, че са "назад" с няколко десетки хиляди лева ако искат да я продадат...
          Това е и реалния отговор в темата, в който ние губим едни 2-3 хиляди я хората губят едни 20-30 000лв...
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ако се следва логиката, за какво ти е да вкарваш пари в колата, ако знаеш че ще я продаваш. Тук изгодните варианти са малко: вкарваш пари, караш я докато инвестицията се възвърне и тогава я продаваш на пазарна цена. Но да инвестираш, без да нагласата да се възползваш пълноценно от инвестицията, естествено, че няма кой да ти я оцени. Та идеята ми беше следната: че ако човека се надява да си възвърне прясната инвестиция за сметка на купувача, шансовете са малко, никой не го оценява.
            тише едешь - хрен приедешь!
            2.0 16V Delta 2 Продава се - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=53158
            http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Comment

Забрави.
              Разликата става прекалено голяма... за 3-4000 разлика още с купуването ще сменя цялата карантия на мотора, ще я обслужа и ще имам кола която не се е трошила от хубавите ни пътища и не е драна от родни говеда.
              Просто цените на новия внос рухнаха драстично, годините и кризата не прощават.
              Когато я купувах 156 та разликата беше доста по-малка между читава форумна и нов внос та да поемам риска на пудрена морга.
              Виж ако ще купуваш 159 или Кросвагон, там сметките може да излязат доста по-различни.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Много хора не могат да разберат, че парите които влагат в автомобилите си са си изцяло за тяхна сметка. Никой не го е грижа колко пари си дал за да ти изглежда колата по начина по който изглежда. Разликата между гледаната и не толкова гледаната кола е основно в първоначалната инвестиция, веднага след като я купиш. След това и двете коли се чупят и искат да им се набиват пари.

Ето една хипотетична ситуация:

Имам 7000 лева за кола и съм се спрял на Алфа 156.
                Харесал съм твоята 2.4 140 коня, която е идеална и струва 6000 лева.
                Харесал съм и друга Алфа 156, но вътрешен фейслифт и с 1.9 140 коня за 6500.

Очевидно, е че 2-рата Алфа ще ми струва повече пари през първата година от експлоатацията и, но за сметка на това е по-нова, по-красива и с технологично по-добър мотор, което във времето я прави и по-добрата инвестиция.

Затова ако си решил да си продаваш колата обяви я на 4000-5000 и я разкарай до няколко седмици или месец, купи следващата и не си хаби нервите.
                Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

...
                  Понеже пазара определя цените имаш 2 варианта:
                  1. Продаваш я на пазарна цена . Но ако смяташ, че колата е поддържана и си заслужава я продаваш или направо подаряваш на роднина . Няма смисъл от подаръци за непознати.
                  2. Караш си я , защото ти си си я поддържал. Винаги има някоя по-хубава кола от твоята.

Аз моята ако реша някой ден да я сменям - като знам колко пари съм вложил - по-скоро ще я дам на някои роднина за 0 лева отколкото да я продам за пазарната и цена.
                  ...

Comment

Привет колеги,

Ще използвам раздела ,,общи приказки"..... за малко общи приказки.Идеята е следната.Замислям се да си продавам 156-цата 2.4 140 к.с. като си знам аз,документите и още 1 човек от Варна какво е сменяно и какво е инвестирано в колата.Има ли хора според вас които са купували примерно 156-ца за 6000 лева при положение, че в нета са по 2-3 000 лева и дали има смисъл от схемата да продължавам да я пускам в нета или тук за продажба на цена която трудно някой ще се навие.Общо взето лаф да става но и честно казано сондирам мнение по въпроса.

Застраховка Каско имаш ли? Много по-лесно ще си вземеш парите, досети се сам как Напоследък така се процедира - лично познавам 4-5 човека, които са минали по този път...успешно
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Застраховка Каско имаш ли? Много по-лесно ще си вземеш парите, досети се сам как Напоследък така се процедира - лично познавам 4-5 човека, които са минали по този път...успешно
                      Aааааа не! Какви са тези съвети.
                      Пусни му го на лични.

Искам да поздравя този път лошия ебач на майки, написал е най-точния пост.
                      К.М.

Comment

Значи да не пускам отделна тема, дали мога да продам моята 166-ца за 18 000лв
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Да си купуват хората такива за 3000 и нека после разправят ебаси чупливите коли.
                          Нз как се определя от пазара да струва три хиляди лв.
                          Прости сметки:
                          - чисто новите ми гуми 17' - 700лв
                          - лети джанти 17' 500лв
                          - лети джанти 15' (зимни) 250лв
                          - зимни гуми 15' карани 3000км - 300лв
                          - платено каско 400лв

Какво се получава: 2150лв само от тези неща.
                          - Мога лесно да заменя кожения салон за обикновен и да взема лев. Напред едно 350-400лв
                          - Мога да продам черния си таван (интериорно) и да сложа обикновен. Мога да съм напред поне 100лв
                          - Не споменавам озвучаването инфинити + пищалки инфинити + сд Ел Камелеон

"Новите" по автокъщите требе да им метнеш едно 1500-2000лв за регистрация, еко такса, номера, застраховки, смяна на консумативи от рода на : накладки, дискове, спирачни маркучи, масло, антифриз, филтри, ангренажен комплект, пистов ремък + ролки, обслужване климатик, течности. И да се надяваш, че ходова част, главини и вс останало да е чук.

Сам сметни колко струват тези неща: май минахме две хилки бързи. И ако си вземе за 3000лв, и започне да дава ще мине 6000лв.
                          Карай си колата ако ще я продаваш за 3000лв. Прецени си екстрите на колата, не какво си сменял и пробвай да я продадеш.

Аз предпочитам да я дам моята на половинката да я кара, аз пораснах за следващата италянка.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Да си купуват хората такива за 3000 и нека после разправят ебаси чупливите коли.
                            Нз как се определя от пазара да струва три хиляди лв.
                            Прости сметки:
                            - чисто новите ми гуми 17' - 700лв
                            - лети джанти 17' 500лв
                            - лети джанти 15' (зимни) 250лв
                            - зимни гуми 15' карани 3000км - 300лв
                            - платено каско 400лв

Какво се получава: 2150лв само от тези неща.
                            - Мога лесно да заменя кожения салон за обикновен и да взема лев. Напред едно 350-400лв
                            - Мога да продам черния си таван (интериорно) и да сложа обикновен. Мога да съм напред поне 100лв
                            - Не споменавам озвучаването инфинити + пищалки инфинити + сд Ел Камелеон

"Новите" по автокъщите требе да им метнеш едно 1000лв за регистрация, еко такса, номера, застраховки, смяна Аз предпочитам да я дам моята на половинката да я кара, аз пораснах за следващата италянка.
                            Всичко разбирам, но защо и правиш каско на тази кола?

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:52 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            Значи да не пускам отделна тема, дали мога да продам моята 166-ца за 18 000лв
                            Можеш, ако се разберем, после да ми върнеш 10 000!
                            Тази кола е страхотна, но повече от 6000 к не се надай да и вземеш. Можеш да си я караш и да набиваш пари за гражданска и данъци докато я изяде киселинният дъжд.
                            К.М.

Comment

Елементарно колега.

Мн просто, ако се ударя и стане тотал, ще си сгъна някой лев. На 6000лв е оценена по каското ми.

Междувременно ако пострада някой детайл ми го боядисват, и не давам от джоба си кинти.
                              Онзи ден ме забра една девойка и предната броня отиде за боя. Преди месец някой ми беше надрал едната врата и калника до него...
                              Я явно от каското имало смисъл!!! повтарям се елементарни сметки
                              Мин. година на връщане от Варна в тъмното ударих дупка, гумата балон, джантата крива. Всичко излезе 220 лв, каското ми палти всичко, само гумата бе на 80%. Иначе от джоба си трябваше пак да ги вадя. Мин зима, някой колега реши, че съм спрял на неговото място на обществен паркинг пред университета и ми беше надран преден капак.
                              Има ли смисъл да продължавам...
                              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 21:02.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                              X