Известие

Collapse
No announcement yet.

оценяват ли се форумните 156-ци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    Значи да не пускам отделна тема, дали мога да продам моята 166-ца за 18 000лв

Да можеш почни да я продаваш след около 30 години тогава ще е антика и може да и вземеш и повече.
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от M.Gruev Покажи съобщение
      ...Затова ако си решил да си продаваш колата обяви я на 4000-5000 и я разкарай до няколко седмици или месец, купи следващата и не си хаби нервите.
      Това обаче не знам как изобщо ще се състои, досегашните наблюдения в продажбите на 156-ците във форума май показва съвсем други факти...
      Решиш ли да продаваш-горко ти
      Затова се прави на непоправимо влюбен в марката фен и си я карай, защото и 10000 лв да си дал по нея, предполагаемата продажна цена ще е около 2500-3000 лв.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Изобщо не ме интересува какво е "подобрявал" предишния собственик, като иска да му се върне инвестицията да инвестира в бизнес. Бих дал 1000лв отгоре, защото така или иначе ще ги дам в такси, но тройно над пазарната цена на коритото, няма как да стане. Като прибавим това, че вече е морално остаряла. И стига с тия "пудрени морги", като си взимате кола от къща я закарайте на някой форумен сервиз и направете пълен преглед. Ако джамбазина не иска, няма оферта, той губи. Като не искате да си давате колите за жълти стотинки, карайте си ги, или ги подарете на някой роднина. Аз бих направил същото, вместо да упреквам другите, че не искат да ми вземат гробницата на 13 години за тройна цена.

Comment

Говорите за пазарни цени, но на кой пазар? Нашенският пазар е пазар на морги, отворете някой германски, италиански или швейцарски сайт и вижте пазарните цени.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
            Говорите за пазарни цени, но на кой пазар? Нашенският пазар е пазар на морги, отворете някой германски, италиански или швейцарски сайт и вижте пазарните цени.
            А колко от форумните коли могат да минат реален немски технотест?
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Щом предлагаш перфектен автомобил,значи можеш да дадеш гаранция за известно време или пробег.В края на краищатата цената е двойна и ако колата е наистина ток отвсякъде ще си на делавера, вместо да я харижеш за 2-3 000 лв.
              Тук във Варна си имаме един джамбазин дето товари малко повече от другите,но човека дава реална гаранция и явно му върви бизнеса,щото единствен построи четири етажа автокъща,всички други са дворче с чакъл и барака.Но съм карал кола купена от него и за първите 50 000 км. само един лагер на колело и накрайник заминаха , на които обаче им приспадна фактурата от официалния сервиз от лизинга.Иначе само масло, филтри и течност в чистачките купувахме докато беше "гаранцията".
              Който му стиска и има лев го прави както си му е реда,всичко друго си е котка в чувал за мен.

Comment

Доста бих казал...колегата е прав. На нашия пазар има мн морги, застояли по автокъщите.
                Един приятел продава сега бмв 330д 2001г. в Германия цените започват от 8к лв, в България има такива кошници за по 6к лв. Странно а?!

В момента има например 159-ки за 12-13к лв, има и такива за 20к лв и нагоре....а в екстри могат да са сходни, защо ли?! Примери от този сорт много има.
                Ако ще се продава за 3к лв, по-добре на роднина. Аз казах каквото имах. В ги остави тези проверки на кола от автокъща, че рядко се случва. Да ти дадат да я закачиш на комп и ако имаш късмет, може да я покараш.
                Една кола от автокъща, след това едно 1500-2000лв за да я регистрираш и да и смениш най необходимите консумативи. Това ако не се налага да правиш окачване. Като не споменаваме гуми, джанти, всякакви екстри.

Екстрите качват цената на всяко нещо по света!!! Нека някой оспори този факт. Няма пазар за много коли сега, просто адски мн паднаха цените.
                Преди 3,5 год исках да купувам кола струваща тогава 22к лв, сега същата струва 9к лв. Колата е немска!!

Гаранция: Колега как да ти даде гаранция някой за ходова част, главини, турбомаркучи, и още какво ли не, като всичко това зависи от този който кара (можеш да скапеш мн неща от кофти гориво по двигателя). Те на мн неща гаранция на нова кола не дават. Стига с тези цени от мобилетата, там е пълни със скрапове. После марката била скапана. Еми "Евтиното излиза скъпо". Всеки втори тарикат зарязъл голфа, си вика качвам се на самолет за 3 бона и после идва момента за смяна на половината кола и я продава за още по-ниска цена.
                Last edited by rusiq86; d.m.y г., 22:15.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Всичко си зависи от колата.Има ли документи къде какво е сменяно, на колко КМ и прочее.Но трудно може да се продаде нещо, много над пазарната цена, освен ако супер бъкана с качествени части.
                  Лично аз си купувам кола, с идеята да не я продавам или ако я продам да не търся някаква възвращаемост.Не смятам да юркам две три години и след това да пусна обява, примерно-продавам напълно обслужена и т.н.Защото има много такива, а има и наистина случаи на добре поддържани коли 156 на разумни цени и тук.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    Аз отново не съм съгласен с теб. Първо 80% от хората купуващи си автомобили ги купуват от Българския пазар. 19% си ги купуват отвън само защото им излиза по-евтино. И има един процент ентусиасти които дават много пари за неясен автомобил, защото са чули от някъде че щом е с TUV и е не кола а самоУет. По един или два сайта не може да се определи коя кола е хубава и коя не, като се има в предвид че 50% от "Немското Мобиле" са обяви на араби, поляци, румънци и т.н.

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    А колко от форумните коли могат да минат реален немски технотест?
                    А защо си мислите, че в Германия да минеш преглед е неква висша математика
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                      А защо си мислите, че в Германия да минеш преглед е неква висша математика
                      Защото най-малкото ще те пратят да дадеш 600Е за катализатор, да не изпадаме в други подробности.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Защото най-малкото ще те пратят да дадеш 600Е за катализатор, да не изпадаме в други подробности.
                        Ми на стандарт 2500евро месечно дали ще ми пука че ще дам 600евро за катализатор, който ще ми изкара повече от 100 000км, и дали не е по-кофти да дам 2x600евро за окачване за същите километри на стандарт 300евро. Мърлячи на коли има и в България и в Германия. В Германия да минеш преглед не е както се носят градски легенди, същото е с закупуването на автомобил оттам. Само едно е сигурно ръждата ако не я подгонила вече новозакупената ви кола няма да ви забави много, много.

А по-темата, цената на един автомобил се определя от пазара, и собственика ако иска да я продаде колата се съобразява с това. Във форума има не-малко лъскачки, които се продават от по 2-3 години и няма да се продадат никога.
                        Last edited by thecleaner; d.m.y г., 22:35.
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          ***.
                          При доход 300Е не си купуваш 156 ца... не е само окачване тая кола.
                          Не говорим за мърлячи, говорим за нормално поддържаните коли тук (поне се надяваме форумните да са такива) и там.
                          Говорим за това, че моргата тук може да побере пълна ревизия в цената на читава и тук и там.
                          Поне за 156 и поне в момента.

Comment

Понеже само си чешем езиците... ето една 147, форумна с история.
                            Сами сметнете колко е загубила от цената си от както е пусната обявата.
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47674

Comment

Цените падат на всички марки автомобили.
                              Няма немски, няма японски.
                              Примери ще ви давам до утре сутрин. Споменах вече едно ауди а3 след 2004 година, новото купе. Мерцедесите ц-класа имам наблюдения над автомобила на бащата. Бмв-та над кола на приятел.
                              Но просто има мн примери как автомобила струва повече в Италия или Германия, отколкото тук в Бг. Тук по-евтино с няколко хилки. И не е една такава кола.
                              Тука са си гробници на поразия, трудно се открива читав екземпляр.

Няма как да си върне човек инвестициите, но и ти няма как да върнеш емоциите Имаше една приказка:"К*урви върнете ми парите, ще ви върна е*ането".
                              Но не става дума за части, а за това да вземеш читав, поддържан автомобил с екстри, глезотийки, които открояват един автомобил от друг. Щото може да се сложат два автомобила един до друг, една марка и модел. Втория да струва два пъти повече...и стига с въпросите :"ама защо". Който иска стандартна каруца си взема болонаво магаре за 3000 хилки и после ще дава пари за лекарства. Ако искаш добре поддържан, третиран кон, ще отпуснеш джоба.

п.с. Тъкмо чета в раздела на 166, колега иска да купува 166-ца за 2200лв, кво да ви кажа. И пита някой дали има впечетления. Е кажете сега....дали не бях прав с едно изказване в предишен мой пост....
                              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:18.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                                ... Ако искаш добре поддържан, третиран кон, ще отпуснеш джоба.

п.с. Тъкмо чета в раздела на 166, колега иска да купува 166-ца за 2200лв, кво да ви кажа. И пита някой дали има впечетления. Е кажете сега....дали не бях прав с едно изказване в предишен мой пост....
                                Няма гаранция за нищо с тия таралясници, всеки втори измамник се кълне, че продава чисто нова с всичко сменено.
                                Слушах веднъж един джамбазин как се хвали, че 5 мин. след като продал колата, тя "хвърлила маслото", но ги бил е... в г... , техен проблем била вече...
                                Така, че можеш да вземеш от човек, който нистина се е доказал, че е читав, но колко тук са такива? ( Ъъъъ... Не колко тук са читави, а колко са се доказали, че са читави )
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X