Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Покупко/Продажба на кола през PayPal

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за Покупко/Продажба на кола през PayPal

Оспамихте ми темата ...
    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 00:40.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Дигитален това е стара схема за измама,не се лови...
    Принципно я правят разни негра и арабели.
    По-добре я подари на мен,поне аз ще се грижа прилично за нея
    Last edited by Кайо; d.m.y г., 13:25.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

...
      Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 00:37.
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        Ахахахаха знаех си аз, че има нещо гнило И каква е точно схемата, ако може да ме светнеш, че ми е интересно
        Колега няма нищо чудно сега се купуват много коли от българия понеже кола като твоята и с тези подобрения из европа няма кой да ти даде да се снимаш до нея..Както ние купуваме коли от англия и ги купуваме на търгове без да знаем нищо освен няколко снимки.Кажи им на купувачите ,че приемаш за плащане само банков превод и си даи номера на банковата сметка.Ако ти преведат кинтите си готов тогава този кадето ще доиде за колата го водиш при нотариус продаваш му колата и кадето му видят очите.Място за измама няма защото ако няма кинти в сметката нама и кола.Не приемаи капаро само плащане .После твоята кола е бензинова и представлява интерес за много африкански държави понеже нямат нафта.
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Ахахахаха знаех си аз, че има нещо гнило И каква е точно схемата, ако може да ме светнеш, че ми е интересно
          Бе не помня точно,но имаше някаква врътка,разисквано е в доста форуми,пиши в Гуглето ,,измами през Пейпал...."

---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:42 ----------

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
          Колега няма нищо чудно сега се купуват много коли от българия понеже кола като твоята и с тези подобрения из европа няма кой да ти даде да се снимаш до нея..Както ние купуваме коли от англия и ги купуваме на търгове без да знаем нищо освен няколко снимки.Кажи им на купувачите ,че приемаш за плащане само банков превод и си даи номера на банковата сметка.Ако ти преведат кинтите си готов тогава този кадето ще доиде за колата го водиш при нотариус продаваш му колата и кадето му видят очите.Място за измама няма защото ако няма кинти в сметката нама и кола.Не приемаи капаро само плащане .После твоята кола е бензинова и представлява интерес за много африкански държави понеже нямат нафта.
          Да ама не се навиват на банков превод тия купувачи,мен така искаха преди години да ме лизнат с една Ямаха ......почна да ме убеждава,че Пейпла бил по сигурен от банков превод

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
            Бе не помня точно,но имаше някаква врътка,разисквано е в доста форуми,пиши в Гуглето ,,измами през Пейпал...."

---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:42 ----------

Да ама не се навиват на банков превод тия купувачи,мен така искаха преди години да ме лизнат с една Ямаха ......почна да ме убеждава,че Пейпла бил по сигурен от банков превод
            А то измами има ,ама не купувача определя начина на плащането а продавача.Аз купувам поне по една кола седмично или продавам по този начин,и ако всичко е наред и няма измами винаги ми плащат както аз кажа,още повече ,че колите са на име на фирма и трее се пусне фактура и задължително трее банково плащане.Ако не са съгласни с начина на плащане тогава няма и кола.Колегата си казва условията и като получи плащането тогава дава колата.Ако клиентите са сериозни няма да има проблем.
            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Схемата е следната, не знам от къде набарват мейлите на собственици на Paypal акаунти, пращат на тях мейл с външен вид като на автентичен пейпалски в който се обръщат към теб с : Dear Member или нещо такова, в него обясняват, че поради някакви си причини (не помня точно с каква постановка излизаха) изискват да си попълните личните данни (имена, адреси, банкови сметки, номера на карти и тн) и има даден линк на който да го направите това.
              В никакъв случай не отваряйте линка и не го попълвайте !!!
              Ако получите такъв и-мейл сменети си паролите в Paypal, E-bay и на пощата веднага !
              Аз получих такъв мейл в началото на тази година, в Paypal има възможност да се докладва за такива измамници, направих го и те веднага ми блокираха плащанията , като за да ги разблокират изискаха да си сменя паролите и да им пратя факс за да потвърдя самоличността си, тогава им пратих последното си извлечение на картата и една две фактури от покупка в нета ( от partsforsaabs и от един друг сайт) след всичко това отново разблокират плащанията от акаунта.
              Също така от Paypal обясниха, че никога не искат по този начин , с мейл лични данни и никога не се обръщат в имейлите към потребителите си с ear Member или нещо подобно.

---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 14:01 ----------

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
              А то измами има ,ама не купувача определя начина на плащането а продавача.Аз купувам поне по една кола седмично или продавам по този начин,и ако всичко е наред и няма измами винаги ми плащат както аз кажа,още повече ,че колите са на име на фирма и трее се пусне фактура и задължително трее банково плащане.Ако не са съгласни с начина на плащане тогава няма и кола.Колегата си казва условията и като получи плащането тогава дава колата.Ако клиентите са сериозни няма да има проблем.
              Ясно бре адаш,само,че това с Пейпала е стара измамна система,не се навиват на други плащания,Пейпал,Уестърн Юнион и някои други,за банков превод не искат и да чуят.

Ае момци аз пак бягам на маса

Comment

...
                Класическа измама е това.
                Парите не може да ги изтеглиш толкова бързо, отнема 3-5 дни и през това време купувача ще напише : Item not as described. Блокират ти парите, колата може и да си я получиш (малко вероятно) , може и да не .. но ако я получиш ще е с много липсващи части или номера ( знаеш за какво се ползват ).
                ...

Comment

...

FIAT Coupe 16VT

Comment

Светльо, даваш му банковата си сметка и нищо не губиш!!!
                    Като ти преведе 3500 евро от там на сетне каквото ще да става какво ти пука щото парите са при теб и кола, пък ако иска вече да идва да си я взима
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не използвай "пала" за подобна транзакция. Има измами, вярно е. По-добре както ти казаха колегите превод по Ибан, ще ти трябват БИК код и имана. Нищо не можеш да изгубиш.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

...

FIAT Coupe 16VT

Comment

Казах му варианта и с кешово плащане и с превод директно по ИБАН-а, но той тактично отклони и каза да съм си направел пейпал акаунт... Както и да е, работата е ясна, а и аз му пожелах вече лек ден, и че сделка няма да има
                          А така Дигитален,правилно си постъпил.

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                            А така Дигитален,правилно си постъпил.
                            Те това е
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Здравей колега и аз получих този имейл но не се вързах,защото ми писа ,че е бил на бахамите и щял да плаща пак по този начин.Не се връзвай ,че ще те боли.

Comment

Working...
                              X