Известие

Collapse
No announcement yet.

Синя зона

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Синя зона

Много скоро там, където живея, става синя зона и ще трябва да кандидатствам за стикери. Разбрах, че искат един списък с "документи", сред които нотариален акт, последни сметки за ток и вода и други такива, които откровено смятам, че не им влизат в работата. Има много хора, които живеят в дадено жилище, не фигурират в нотариалния акт, но не са и под наем...
    Интересно ми беше как е в другите градове. същите ли глупости искат или имат повече разум от тукашните?

Благодаря предварително за отговорите
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Това с нотариалния акт нещо не е гот. Доколкото разбрах в нашето голямо село ще се иска лична карта и колата да е на същия собственик и на същия адрес по талон. 15 лева на месец ще е цената за живеещите в синята зона. Ако платят за цяла година - 150. За жителите на зелената зона цената е 10 лева на месец. Ако платят накуп за годината - 100. За втори автомобил тарифите стават тройни - 450 лева годишно за синя, и 300 лева годишно за зелена зона. Цените за служебен абонамент в синята зона ще са 650 лева, за зелена - 450. Солени тарифи ще има и за нарушителите. Скобата скача от 10 на 30 лева. Плюс 2 лева за всеки час престой със скобата. Ако до 7 вечерта не сте се разплатили, идва паякът и вдигането на колата ще ви струва още 60 лева. Паркирането в синята зона ще е 1.00лв. за половин час и 2.00лв. за час. В зелената зона ще са валидни сегашните цени за синята - 1.00/0.50лв. Повече от два часа няма да може да се паркира и в двете зони.
    Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
    Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
    Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
    Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Басиии, цените, баси чудото. Около нас е синя зона отдавна само заради скапаното районно точно при мен участъка от улицата Марин Дринов - от В.Априлов до Сан Стефано не е синя зона. И това не ми е много ясно, как така съм заобиколен от всякъде със синя зона, пък само сто метра не са синя зона. И тия общинари сложили колчета ,ама така ги сложили ,че дори пред двор с вход за кола са сложили колове, човекът да не може да си паркира колата в неговия си двор.

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Серем на цялата фирма "Паркинги и гаражи" аз ползвам синя зона но рядко,май вече ще спирам,бахти кожодерите............
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Това с дворовете е тъпотия наистина, но явно цялата схема е мислена от полуидиоти, та ома поне обясниение за безумиците.

Някой няма ли личен опит със синя зона? В Търново видях, че беше функционира. Ениуан?
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Инфо за Бургас- документите, които искат са- лична карта /постоянен адрес/, талона на колата и пълномощно, ако колата е на друг собственик. Нищо друго.
            Годишна такса- около 45 лв. за първа кола и 90 лв. за втора. Стикера важи от дата до дата за 1 год.
            По принцип имам право да спирам със стикера на моята улица и на прилежащите в района, не важи за цялата синя зона. Спирала съм на улици, за които не ми важи стикера- не са ме закопчавали
            За втори автомобил искат документ за собственост или договор за лизинг.
            За трети- не се полага
            Ако имаш полагаем гараж, също нямаш право на стикер.
            Last edited by Lady Marmalade; d.m.y г., 20:51.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Какво се оплаквате де.... Нали живеем в "Европейска столица", скоро дишането в центъра ще е с СМС
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Working...
              X