Известие

Collapse
No announcement yet.

Разходка до Гърция

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разходка до Гърция

Здравейте!
    Значи решили сме с колегите да се разшетаме този уикенд до гръцкото моренце(да се натопим малко), разбира се, ако времето позволява. Въпросът ми е да ми дадете някои съвети относно пътищата и техните закони, защото никога не съм пътувал извън страната с автомобил. В колата имам необходимото техническо оборудване и зелена карта към застраховката(мисля, че е задължителна). Интересува ме също дали ще имам проблем, ако зареждам газ там въпреки, че пълна бутилка ще ми стигне до Солун/Кавала и обратно (35литра ми събира бутилката). Имам и навигация тъй, че е малко вероятно и да се загубя.
    Дори, ако някой може да ми препоръча местенце с хубав плаж, не е задължително да е в някой голям град(забележителности също не ме интересуват тъй като съм бил на повечето места)
    Просто да изгубим един ден някъде на плажа да пийнем по 1 биричка/кафенце някъде и да си се приберем.
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Без каквито и да било радар-детектори и антирадари, че гориш с 2000 евра.
    Стърчащ теглич, ако не дърпаш нищо - махаш го.
    Твърде видимо затъмнени стъкла, които си личи, че не са заводски затъмнени - у проблем си, противозаконно е там.
    Спазваш правилата и ограниченията, че глобите са дебели - червен светофар е 700 евро, примерно.

Преди границата има Шел и Еко на Е79 - пълниш квото пълниш, че цените на горивата в гръцко са зверски (при цена 2.75 лв за литър Еко 100 в края на януари у нас, в Гърция беше 1.89 евро, т.е. 3.70 лв).

За по-детайлни въпроси, питай kaio.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Както колегата по-горе е писал - без радари и гледай да спазваш ограниченията - извънградско 90 км, градско 50 км ( освен ако не е упоменато с допълнителни знаци различна скорост ), магострала мисля, че беше 130, но така или иначе знаци и табели навсякъде.
      За плаж - можеш да се разходиш до Кавала или Керамоти ( трябва да минеш през Гоце делчев), а може и около Солун да има хубави плажове, но лично аз не ги знам.
      Относно цените на горивата там - високи са, ама много по-високи от нашите. Иначе пропан-бутан имат вече почти навсякъде ( като ходих преди 2-3 години) газ имаше на много малко местенца.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Виж Аспровалта(Asprovalta), или плажовете на Амфиполи(Amphipolis), там плажове да искаш... Общо взето те са най-близо като минаваш през Кулата. Погледни ги в гугълмапс. Намират се на делтата на река Струма. Иначе за шофирането няма нищо сложно, просто си спазвай знаците и да не ти пука, че гърците те изпреварват постоянно .
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

И аз си мислех за Аспровалта или Кавала като по добри дестинации от Солун. По-спокойно ще да е там плюс това разстоянието е горе долу същото.
          Иначе мисля да си заредя газ от където си зареждам на 1.23/1.21 и преди да изляза, някъде около границата да я допълня. То и без това имам и около 15литра бензин тъй, че на дали ще ми се наложи да зареждам някъде там.

Comment

Кулота-Аспроволта е около 100 км, по пътя ще те надминат всички гърци и българи, ама ти си карай нормално.Там като цяло карат бая бързо, но коректно.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Ако някой има инфо за читаво и тихо хотелче на сгодни цени в Аспровалта, нека сподели
              156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
              Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

За Кавала не знам много,хубаво градче,по Аспровалта и Ставрос има и арни местенца,до Солун не си заслужава да биеш път,най близкият плаж е на около 30 км от Солун.
                Както са казали и останалите,антирадари,радардетектори и други джаджи не взимай 2000 евро глоба дори и да не е монтиран.
                Карай си спокойно и спазвай ограниченията,тия гадове тук имат една система,скрит радар някъде и спират след 5-6 км,радарите им не помня но засичат май до 10 коли последователно и поотделно така,че варианта да караш зад някой луд грък не те спасява......

Ако имаш някакъв проблем звънкай на 0899101904 или 000306974008887 ако не отговарям на българският ще отговоря на гръцкият гсм,поне с превод в ефира мога да помогна.
                Ако се решите и дойдете до Солун звънни един телефон,в неделя съм свободен и можем да пием по едно кафе,бира или кво там дое

Приятно прекарване на уикенда!

---------- Post added at 01:26 ---------- Previous post was at 01:23 ----------

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                Ако някой има инфо за читаво и тихо хотелче на сгодни цени в Аспровалта, нека сподели
                Отиваш на драскане,има за 20-25 евро студиа и апартаментчета,пазариш се,гледаш и ако ти хареса наемаш,в повечето хтелоподобни в Аспровалта и Ставрос има и българоговорящ........
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                  За Кавала не знам много,хубаво градче,по Аспровалта и Ставрос има и арни местенца,до Солун не си заслужава да биеш път,най близкият плаж е на около 30 км от Солун.
                  Както са казали и останалите,антирадари,радардетектори и други джаджи не взимай 2000 евро глоба дори и да не е монтиран.
                  Карай си спокойно и спазвай ограниченията,тия гадове тук имат една система,скрит радар някъде и спират след 5-6 км,радарите им не помня но засичат май до 10 коли последователно и поотделно така,че варианта да караш зад някой луд грък не те спасява......

Ако имаш някакъв проблем звънкай на 0899101904 или 000306974008887 ако не отговарям на българският ще отговоря на гръцкият гсм,поне с превод в ефира мога да помогна.
                  Ако се решите и дойдете до Солун звънни един телефон,в неделя съм свободен и можем да пием по едно кафе,бира или кво там дое

Отиваш на драскане,има за 20-25 евро студиа и апартаментчета,пазариш се,гледаш и ако ти хареса наемаш,в повечето хтелоподобни в Аспровалта и Ставрос има и българоговорящ........
                  Благодаря много! Само дано времето се оправи, че ако е такова дъждовито може да се отложи за следващата седмица.

Comment

То там не е точно като тук
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение

А мен ще може ли да дойдеш да ме вземеш от нас и после да ме върнеш, че нещо ме мързи да карам.
                      Нямаше ли нещо за газовите уредби в Гръцко?
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        А мен ще може ли да дойдеш да ме вземеш от нас и после да ме върнеш, че нещо ме мързи да карам.
                        Утре сутринта в 4ч. тръгвам...чакай ме на светофара на бул. Никола Петков и оаколовръстен път.
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                          Да бе да,да дойда да те взема....ше ме побъркаш от мрънкане за скоростта с която карам

Какво да има за газовите уредби?
                          Всичко е то и жица с тях,просто ако грък си монтира газова в България има проблем с разните там документи ама и това го лекуват,дават 100-200 евро на няко газаджия и им оправя документите,друг проблем са малкото газ станции..........

---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:44 ----------

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
                          Благодаря много! Само дано времето се оправи, че ако е такова дъждовито може да се отложи за следващата седмица.
                          Mи дават го облачно и валежи този уикенд......
                          http://www.meteo.gr/cf_printEN.asp?city_id=2
                          http://www.meteo.gr/cf_printEN.asp?city_id=1

Comment

Караш от Серрес към Кавала и при Неа Зихни свиваш на дясно за Аспровалта! Караш по тоя път, до като от един баир видиш морето.От дясно ти се пада Струма, както и на дясно е пътя за Солун и Аспровалта. На първото кръстовище, точно на спускането, свиваш надясно , караш около 3-4 километра, сред маслини и лозя и излизаш на главния, крайбрежен път. Пресичаш го и влизаш в"плажа на Орфани". Местните го наричат Тузла. Плажа е много дълъг, заведения безкрай, много хотелчета и квартири и то на много ниски и прилични цени. Има и много надписи на български, както и хора с български. Ако свиеш на дясно на гореупоменатото кръстовище, нещата започват да набъбват , от гледна точна на цени, като в Аспровалта, Ставро, Олимпиада, Уранополи и прочие , вървят във възходяща градация.
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              Караш от Серрес към Кавала и при Неа Зихни свиваш на дясно за Аспровалта! Караш по тоя път, до като от един баир видиш морето.От дясно ти се пада Струма, както и на дясно е пътя за Солун и Аспровалта. На първото кръстовище, точно на спускането, свиваш надясно , караш около 3-4 километра, сред маслини и лозя и излизаш на главния, крайбрежен път. Пресичаш го и влизаш в"плажа на Орфани". Местните го наричат Тузла. Плажа е много дълъг, заведения безкрай, много хотелчета и квартири и то на много ниски и прилични цени. Има и много надписи на български, както и хора с български. Ако свиеш на дясно на гореупоменатото кръстовище, нещата започват да набъбват , от гледна точна на цени, като в Аспровалта, Ставро, Олимпиада, Уранополи и прочие , вървят във възходяща градация.
                              В общи линии по-добра информация здраве му кажи....
                              Аз горещо препоръчвам Ставрос!
                              В Ано Ставрос,демек горен Ставрос има една кръчма Сакис,много яка кухня,добри цени и невероятна гледка към морето........

Comment

Working...
                              X