Известие

Collapse
No announcement yet.

Земетресение?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    Що за глупости....
    Я си живейте живота....
    Все едно да питам гугал..до кога ще ми става))
    Нема се пушиш
    Я виж Хю Хефнър
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
      Нема се пушиш
      Я виж Хю Хефнър
      Той от мене гледа, не ме карай да се обръщам назад))
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Наборе само да вметна...не ни е слабо стройтелството...държи добре...гледай в Италия на същата степен...ка се руши....
        Тук не си прав - същата степен нас ни тресе 5-6 секунди!
        Ако ни раздруса за 20 секунди ще видим колко ни е здраво строителството, ама отвътре....
        sigpic

Comment

Наборе само да вметна...не ни е слабо стройтелството...държи добре...гледай в Италия на същата степен...ка се руши....
          А, това е така Бобби-имах предвид земетресението в Стражица през 1986 и състоянието на строителството на сградите там, които са строени пък преди земетресението
          http://vbox7.com/play:f7c1a722
          Last edited by fred; d.m.y г., 00:08.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            Тук не си прав - същата степен нас ни тресе 5-6 секунди!
            Ако ни раздруса за 20 секунди ще видим колко ни е здраво строителството, ама отвътре....
            А бе прав съм...при нас 90% е железобетон...а при тях стройтелство от миналият век....затуй са се срутили...но няма смисъл да рзасъждаваме...

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:28 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            А, това е така Бобби-имах предвид земетресението в Стражица през 1986 и състоянието на строителството на сградите там, които са строени пък преди земетресението
            http://vbox7.com/play:f7c1a722

Това е нищо...надявам се помниш ..77г.....Свищов даде повече жертви...ама не ги оповестиха......в София клатеше повече от това последното....бях някъде трети клас...спомням си към 21ч. даваха един филм по телевизията "Родена от революцията"...изгасна тока и като разклати...живеех в една къща с гредоред на бул. "Хр. Ботев"...няма да ти казвам какво скърцане беше и клатене..а аз глупакът държим телевизора, защото тате три дена се реди на опашка да го вземе пред ЦУМ преди това и беше чистак бърсак....последен модел Електрон..цветен...към 65кг.)... а баща ми вика..момче-"Какво правиш...изскачай навън" ама къщата удържа...бутнаха я чак след демокрацията...
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              Кой ти говори изобщо за БГ?Я прочети пак...
              Първият ми въпрос се отнасяше за земетресенията в световен мащаб.
              Няма никаква една плоча.
              Нито пък има бик, който я държи на рогата си.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                ...
                Нито пък има бик, който я държи на рогата си.
                Прав си, костенурка е...
                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Бобка, мисля че грешип.Филма е бил "Сладко и горчиво", и в Румъния са го гледали, от тогава ни мразят
                  В Италия са паднали предимно стари постройки.А и там е различен разлома и почвата.77-ма в Букурещ са паднали само няколко (мисля, че 2) блока с железобетонна конструкция, и то поради структивни дефекти и калпаво строителство.Интерсното е, че са били разположени по един и същ начин по отношение на разпространението на вълните.Да не говорим, че почвата под града е алувиална и глинеста, възможно най-лошия сценарий при земетресение.И все пак са минали добре, в предвид това и магнитуда от 7.2...В Свищов условията са същите, блоковете, които са паднали, също са имали лошия късмет да са позиционирани неправилно, а и са били с експериментална олекотена конструкция.
                  Така, че да правим аналог с Италия и Румъния не е удачно.Виж Турция 99-та, това е друго.Там паднаха много железобетонни сгради при същия магнитуд.Там е типичен пример за калпаво строителство (новото).Има много снимки за паднали нови сгради, а до тях стари ('60-'70) пак железобетон - само повредени.След тоя трус в Измит и Адапазаръ осъдиха много строителни фирми.Ползвали са морски пясък за бетона, което е недопустимо и е главната причина за последиците.
                  В София не е толкова зле, колкото си мислите.Тук най-лошия сценарий е 7, и това при положение, че най-големия разлом - този между Нови хан и Петърч, който минава под източната част на града, отдаде цялата си енергия.Затова и сградите са сметнати да издържат трус от порядъка 7-7.4...Друг е въпроса дали са изпълнени така!Успокоителното е, че почти няма сметка да се краде от основната конструкция, голямото лапане е от довършителните работи.
                  И още нещо - 77-ма в Букурещ има само един паднал панелен блок, и то с доказани дефекти в самите панели!

---------- Post added at 09:36 ---------- Previous post was at 09:35 ----------

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                  Прав си, костенурка е...
                  С 4 слона върху нея?
                  Last edited by StanG; d.m.y г., 22:50.
                  Alfa 156
                  ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                    [/COLOR]
                    С 4 слона върху нея?
                    Великата А'Туин ?
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

• А'Туин Спарк ?!
                      sigpic

Comment

• http://www.youtube.com/watch?v=Wi8F7...1&feature=mhum

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

..
                          Това е нищо...надявам се помниш ..77г.....Свищов даде повече жертви...ама не ги оповестиха......в София клатеше повече от това последното....бях някъде трети клас...спомням си към 21ч. даваха един филм по телевизията "Родена от революцията"...изгасна тока и като разклати...живеех в една къща с гредоред на бул. "Хр. Ботев"...няма да ти казвам какво скърцане беше и клатене..а аз глупакът държим телевизора, защото тате три дена се реди на опашка да го вземе пред ЦУМ преди това и беше чистак бърсак....последен модел Електрон..цветен...към 65кг.)... а баща ми вика..момче-"Какво правиш...изскачай навън" ама къщата удържа...бутнаха я чак след демокрацията...
                          Ее наборе , как да не помня, гледахме го и ние, Родена от революцията.Аз си бях на бул Толбухин, сега Васил Левски, ама е стабилно строителство, даже и бомба е паднала до нея през Войната, ама нищо и няма на кооперацията.Та седях на пода, на мокета и помислих, че брат ми нещо клати дивана.Аз съм бил 14 годишен
                          А телевизорът ни беше такъв също, или да не те излъжа, един старо Кристал ли нещо като Операта, не съм сигурен вече , ма също бая тежеше, ама не сме го мърдали
                          А в Свищов жертвите са били между 160-220, нямаше официални данни, но даже в единия блок са били всчики партийни величия на Свищов, та и те си заминаха бързо

---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:36 ----------

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                          Бобка, мисля че грешип.Филма е бил "Сладко и горчиво", и в Румъния са го гледали, от тогава ни мразят
                          В Италия са паднали предимно стари постройки.А и там е различен разлома и по

---------- Post added at 09:36 ---------- Previous post was at 09:35 ----------

[/COLOR]
                          С 4 слона върху нея?
                          Филмът е съветски, сериал, Родена от революцията, сигурен съм.Ето и други спомени и подробности :
                          http://forums.softvisia.com/index.ph...D%D0%B8%D0%B5/
                          Last edited by fred; d.m.y г., 20:40.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

• Грешката е моя, писах по спомен."Сладко и горчиво" са давали по румънската телевизия по това време, не по нашата.

А това за HAARP е просто легенда.Теоретично е възможно с ниска честота да се предизвика подобно нещо, но е необходимо невероятно количество енергия и става въпрос за акустични вълни, не за електромагнитни.А кустични вълни няма как да се предадат на голяма дистанция с голяма енергия, това е абсурд.Те не могат да се модулират нито по амплитуда, нито по честота така, че да им се запази енергията. Така че спете спокойно, HAARP си върши работата за която е предназначен
                            Last edited by StanG; d.m.y г., 21:19.
                            Alfa 156
                            ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                            sigpic

Comment

• Колкото и да си чешем пръстите тука за строителство, за плочи и тн. гаранция никога няма. Единственото което можем да направим е да се надяваме, че просто няма да ни се наложи да проверяваме теорията на практика. И да си размишляваме, че човек всъщност е много малък пред природата и няма нужда толкова да се бие в гърдите, че я е победил.
                              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                                Колкото и да си чешем пръстите тука за строителство, за плочи и тн. гаранция никога няма. Единственото което можем да направим е да се надяваме, че просто няма да ни се наложи да проверяваме теорията на практика. И да си размишляваме, че човек всъщност е много малък пред природата и няма нужда толкова да се бие в гърдите, че я е победил.
                                Впредвид часа, мога да кажа само едно
                                Ясно и точно казано!
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X