Известие

Collapse
No announcement yet.

За забраната за пушене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Ако толкова се бяха замислили всички умници за вредите на хората - да бяха забранили производството и продажда на цигари. Не се борете със следствието, а с причините, но така ви е по-лесно.
    това трябва да стане малко по малко, защото много хора живеят благодарение на тютюна за цигари, а сега малко по малко ще се преориентират към други отрасли с постепенния (евентуален) спад на пушенето
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
      това трябва да стане малко по малко, защото много хора живеят благодарение на тютюна за цигари, а сега малко по малко ще се преориентират към други отрасли с постепенния (евентуален) спад на пушенето
      Не е ясно дали няма да има обратен ефект след тези забрани, но ако стане, всички лаещи ще подвият опашки.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Тютюнопроизводството, акцизите и въобще всичко, свързано с това, са голямо перо във всеки бюджет. И тъй като няма логика някой, намиращ се на открито, да му бъде забранено да чади, след като никой не забранява на автомобилите да го правят, просто се въвежда една забрана да се пуши на закрито, както е забранено на колите да чадят в затворени помещения. Ясно и елементарно.
        И така, от гледна точка правителствата, и вълка сит, и агнето цяло. Хем пушачи ще има още, ще купуват цигари и ще пушат, хем непушачите доволни, че вече никъде на закрито не е опушено и така.

И примера с разделението на заведенията на салони за пушачи и непушачи също спрете да го вадите като аргумент, защото ги има онези по-малките заведения, дето трябва да решат дали са едното или другото, защото разделение няма как да има, а нощните барове и дискотеките - аз НИ ЕДНА не видях да дели салони, вътре си се пушеше яко. Ето това е дискриминация спрямо непушача, който хем иска да си е с компанията и в обстановката, хем не ще да диша дим. А при забраната, пушача пак може да си пуши и правата му не са отнети. Само дето трябва да го прави навън.
        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
          И примера с разделението на заведенията на салони за пушачи и непушачи също спрете да го вадите като аргумент, защото ги има онези по-малките заведения, дето трябва да решат дали са едното или другото, защото разделение няма как да има, а нощните барове и дискотеките - аз НИ ЕДНА не видях да дели салони, вътре си се пушеше яко. Ето това е дискриминация спрямо непушача, който хем иска да си е с компанията и в обстановката, хем не ще да диша дим. А при забраната, пушача пак може да си пуши и правата му не са отнети. Само дето трябва да го прави навън.
          Не става въпрос за разделяне на зони в заведенията, а изобшо за обособяване на цели заведения за пушачи и непушачи, но тогава ще ревнете, че сте дискриминирани - хем искате да сте сред хората, хем някой да ви играе по свирката.Който иска да не му се дими - да си ходи в такива заведения където е абсолютно забранено или в сладкарниците и закусвалните.
          sigpic

Comment

• Ей там е проблема, че до скоро и в сладкарниците се пушеше. Една Неделя има тук недалеч от офиса, и салона за пушачи беше там, където са хладилните витрини с тортите... дето ги ядат децата...
            За другото обособяване не съм съгласен, защото пак има дискриминационния момент - ти и още 2-3ма приятели пушите, ама жена ти/гаджето не пуши, както и още няколко човека от компанията. И кво, ти ще я принуждаваш да диша дима, при положение, че не иска, или ще й кажеш "ми марш, заминавайте с останалите, ние тук ще си пушим с аверите"? Или е по-добре вътре да е приятна и нормална обстановката, а на вас тримата, като ви се допуши, да излезете да се надишате, без да пречите на никой друг? Сам прецени...

И не се обръщай към мен със "СТЕ дискриминирани", защото аз, както вече уточних, пуша. Едното не пречи на другото обаче.
            Две черни перли...

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
              За другото обособяване не съм съгласен, защото пак има дискриминационния момент - ти и още 2-3ма приятели пушите, ама жена ти/гаджето не пуши, както и още няколко човека от компанията. И кво, ти ще я принуждаваш да диша дима, при положение, че не иска, или ще й кажеш "ми марш, заминавайте с останалите, ние тук ще си пушим с аверите"? Или е по-добре вътре да е приятна и нормална обстановката, а на вас тримата, като ви се допуши, да излезете да се надишате, без да пречите на никой друг? Сам прецени...

И не се обръщай към мен със "СТЕ дискриминирани", защото аз, както вече уточних, пуша. Едното не пречи на другото обаче.
              Това къде ще отидат едни приятели - дали в заведение за пушачи или непушачи си и тяхна работа и държавата не и е работа да се бърка в техните взаимоотношения и да влиза в ролята на арбитър.Пазара ще определи съотношението между различните типове заведения.
              sigpic

Comment

Това къде ще отидат едни приятели - дали в заведение за пушачи или непушачи си и тяхна работа и държавата не и е работа да се бърка в техните взаимоотношения и да влиза в ролята на арбитър.Пазара ще определи съотношението между различните типове заведения.
                Това не може да стане на пазаран принцип. Ако искаш да си прекараш времето с наркозависимия (пушещия демек), то трябва да избереш или да се опушиш и ти или да не сте заедно, защото той, наркозависимият, не може да се откаже от дрогата си.

Примери безброй, как една компания от 5-6 човека се съобразява с двама пушещи, само за да са заедно.
                Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  Това не може да стане на пазаран принцип. Ако искаш да си прекараш времето с наркозависимия (пушещия демек), то трябва да избереш или да се опушиш и ти или да не сте заедно, защото той, наркозависимият, не може да се откаже от дрогата си.

Примери безброй, как една компания от 5-6 човека се съобразява с двама пушещи, само за да са заедно.
                  А, ми наркозависимия като види, че го отбягват ще се замисли и ще реши кое е по-ценното - пушенето или хората, на които държи или са му приятни, а не някакви принудителни забрани. Той сам трябва да стигне до това умозаключение - да остави цигарите.
                  sigpic

Comment

А, ми наркозависимия като види, че го отбягват ще се замисли и ще реши кое е по-ценното - пушенето или хората, на които държи или са му приятни, а не някакви принудителни забрани. Той сам трябва да стигне до това умозаключение - да остави цигарите.
                    Наркозависим - "замисли", "реши" ???
                    Нещо не се вързва смислено, логиката липсва в това изречение.
                    Не мерси, не искам наркозависими да взимат умопомрачени решения вместо мен.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                      Наркозависим - "замисли", "реши" ???
                      Нещо не се вързва смислено, логиката липсва в това изречение.
                      Не мерси, не искам наркозависими да взимат умопомрачени решения вместо мен.
                      Отнема се правото всеки да избира средата си - това е. А, доста хора взимат умопомрачени решения и без да са пушачи.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        Всеки си защитава тезата. Пушачите са в състояние да обясняват мноооого дълго защо не трябва да им се отнемат "правата". Посоката на събитията обаче е само една и малко по-малко ще трябва да се съобразят. Аз също съм бивш пушач. Не може да не си давате сметка, че времената на пушенето отминават и след 10-на години на пушачите ще се гледа като на втора ръка хора, отказвайте ги и това е. Хем ще живеете, хем ще си вдигнете доходите със 150лв на месец Хем няма да ви смърди в устата на мангал. По-малко ще кашляте, ще качвате стълби с кеф и още мноооого благинки от сорта.
                        Много ми е чудно само как ще качваш стълбите с кеф, като качиш 15 кила след като откажеш цигарите. А както гледам след 10-на години ще забранят и солта. И тя е вредна, нали?

---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 15:57 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        Всеки си защитава тезата. Пушачите са в състояние да обясняват мноооого дълго защо не трябва да им се отнемат "правата". Посоката на събитията обаче е само една и малко по-малко ще трябва да се съобразят. Аз също съм бивш пушач. Не може да не си давате сметка, че времената на пушенето отминават и след 10-на години на пушачите ще се гледа като на втора ръка хора, отказвайте ги и това е. Хем ще живеете, хем ще си вдигнете доходите със 150лв на месец Хем няма да ви смърди в устата на мангал. По-малко ще кашляте, ще качвате стълби с кеф и още мноооого благинки от сорта.
                        Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                        Ей там е проблема, че до скоро и в сладкарниците се пушеше. Една Неделя има тук недалеч от офиса, и салона за пушачи беше там, където са хладилните витрини с тортите... дето ги ядат децата...

Е, ти цигарите ги изкара с ядрен разлив. Чак по тортите, дето ги ядяли децата

Comment

• За пореден път ще го кажа- ЗАБРАНАТА Е ФАКТ! Или свиквайте или билетчето и ей го къде е Ирак.
                          Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Anton Karagyozov Покажи съобщение
                            Е, ти цигарите ги изкара с ядрен разлив. Чак по тортите, дето ги ядяли децата
                            Ти чистил ли си помещение, в което се е пушило много? Виждал ли си какво представлява полепналия никотин на петна навсякъде по стени, пердета? Ако не си, недей да обясняваш кое било ядрен разлив и кое не! Много добре съм наясно защо давам примера чак с тортите.
                            Две черни перли...

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              За пореден път ще го кажа- ЗАБРАНАТА Е ФАКТ! Или свиквайте или билетчето и ей го къде е Ирак.
                              Благодаря за информацията, заведенията не са единственото място за общуване - вървете си там да ядете и да не ви пречи никой на храносмилането.
                              sigpic

Comment

Благодаря за информацията, заведенията не са единственото място за общуване - вървете си там да ядете и да не ви пречи никой на храносмилането.
                                Има една поговорка която в случая си е на място:
                                Нали знаеш какво му е празно на Сърдитко Петко, хохохоо...

Comment

Working...
                                X