Известие

Collapse
No announcement yet.

За забраната за пушене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Anton Karagyozov Покажи съобщение
    Добре, ама същите тези загрижени родители, да не си мъкнат децата постоянно по сладкарници и МакДоналдс, защото не знам в случая кое е по-вредно. За мен не е нормално едно дете на 12 години да тежи колкото мъж на средна възраст. Нали разбираш, че аортите му приличат още от сега на агнешки черва. И все пак... никой никъде не е доказал вредата от пасивното пушене. Поинтересувай се малко да видиш, че не ми се рови сега в статиски да показвам.
    Аха, и викаш, като никой (според теб) не я е доказал вредата от пасивното пушене, дай да пуфтим у физиономиите на непушачите, дай да държим децата в задимените помещения, нека си дишат спокойно, щото никой не доказал (според теб) вредата от пасивното пушене.
    Все едно слушам Любен Корнезов за патладжаните... само дето ти, като млад човек, на фона на закорявал заклет комин като него, дето пуфка по 3 кутии на ден и се чувства като дете, на което са му взели играчката, не ти отива да говориш по този начин.
    И къде набърка МакДоналдс в цялата история, така и не разбрах. Първо, че никой не оспорва тяхната вреда, второ че там, откакто ги има у нас, не съм видял да са разрешавали да се пуши вътре - сам се сети защо. А с това за сладкарниците избиваш рибата, просто... децата с наднормено тегло (които ги има, да, ама като % у нас са много по-малко от световните тенденции, особено в страни като САЩ), определено не са го натрупали от сладкарниците, повярвай ми. Преди това, има една камара неща като джънк фаст фууд, снаксове, чипсове, оцветени сокове и све боклуци, каквито се сетиш, които са допринесли за това. А не сметановите, шоколадовите или плодовите торти, пастите, тулумбичките, баклавите и реванетата... аз, ти и останалите от нашето поколение не сме имали наднормено тегло от тези неща и бозата, а в нашето детство, поради липса на друго, само такива лакомства набивахме, така че примера ти е безкрайно грешен.

И пак казвам - знам защо го давам примера с тортите и цигарения дим. Малката квартална сладкарничка до нас, въпреки че имат пресни и хубави торти на супер цени, сравнено с вериги като Неделя, до въвеждането на закона за разделянето на салони (или избор дали да се пуши или не при под 50 кв. м), ги бях навикал и им бях обещал, че нищо няма да купувам повече от тях, след като ми продадоха прясна, хубава торта... осмърдяна обаче на пушек. Още при отварянето на кутията лъхаше, какво да говорим като се яде... Извиняваха ми се, ама нищо не направиха по въпроса. Разрешаваха да се пуши при тях, това беше причината... и що? Щото - сакън да не изтърват 6-мата си клиента от махалата, дето пият кафе за 60 ст'инки при тях, ама искат с цигарка, но не на външните маси, ами вътре. Същият тъпизъм и стотинкаджийство владее и собствениците на по-големите заведения, разликите са само в мащабите. Ето затова, за такова нещо е нужно да има ЗАКОН, ПРИНУДА, ГЛОБИ.

Вече половин месец почти важи забраната, аз редовно излизам и съм в заведения - е, спад на оборота и по-малка посещаемост не съм забелязал да има. Всичко е само в главите на пушачите... някои от тях. Свиквайте, така ще бъде оттук нататък, колкото да носи от 10 кладенеца вода.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
      за вредата от МД има неколкократни обстойни изследвания и експерименти, включително и много известни аматьорски такива
      Мммммммм, колко интересно.
      А ти умнико замислял ли си се, защо правят изследвания за вредата от МД, а не за вредата от дюнерите или мазните баници с гадна боза?
      Защото МД е един и няма конкуренция сред веригите за бързо хранене.

Отговори си на този въпрос и ще разбереш, че МД не е по вреден от горепосочените, но със сигурност е по хигиенично и по-безопасно храненето там.

И все пак ще ми е интересно да ми покажеш проучване за вредния биг мак.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Немога да я разбера таз държава !
        Забранява тютюнопушенето и в същия момент СУБСИДИРА фабриките за тютюнопроизводство !
        За мен това е пуполизъм.
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          А ти умнико замислял ли си се, защо правят изследвания за вредата от МД, а не за вредата от дюнерите или мазните баници с гадна боза?

Отговори си на този въпрос и ще разбереш, че МД не е по вреден от горепосочените, но със сигурност е по хигиенично и по-безопасно храненето там.

Е ти щом за вредата от МД започна да спориш няма човек, като тебе просто...

Между другото са информациа- Събуей имат повече ресторанти от МД глобално погледнато, така че пак даваш неверни данни.
          Lexus IS200

Comment

• Хихи, почнало се е ровене в матрицата за статистики яко...

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

умнико, първо нивото на хигиената в МД е отчайващо, колкото и да не ти се иска (поне в България - съмнява ме историите, които са ми разказвали да се случват по-на запад)

второ, дюнери и тем подобни тъпотии в повечето случаи не ползват месо,което е преплувало 1 океан и 1 море, 3000 км по ЖП линия и е стояло 5 месеца замразено под формата на синьо топче (ако не си виждал)

не можеш да сравняваш съдържанието на мазнини в месото и продуктите на МД, с който и да било от изброените от теб по-горе продукти - баници, дюнери

интересен факт е, който можеш да провериш внимателно в таблиците с хранителни стойности на МД, че по-голямата част от продуктите на МД, (и подобни,межу другото въобще не смятам че МД са единствените и най-зли - до тях се нареждат КФС, БК и другите знайни и незнайни гиганти) съдържат захар

може би си чувал колко е вредна захарта, но дори да игнорираме вредата й, защото захар така или иначе консумираме във всяка сладка вкусотия, захарта в продуктите на големите вериги за бързо хранене се ползва като пристрастяващ елемент - високи количества захар = жизнерадостен и енергичен, ниски количества захар = депресиран и отпаднал
              Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 17:06.
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

• А сега дайте и за вредата от секса да чуем...
                Абе пушете си бре, аз даже съм и за намаление на акциза на цигарите, ама за забраната съм с две ръце и ще подавам сигнали винаги, когато установя нарушения
                ПП-Мазнините са полезни, а и да се вредни, не се замърсяват околното пространство пък я
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

• Бившите пушачи са най-големите привърженици на забраните от страх да не би отново да пропушат - не е това начина, братя, не бъдете гадни копелета.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    А сега дайте и за вредата от секса да чуем...
                    Ааааа не...
                    Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                      Ааааа не...
                      Е аз съм против тая "вреда", ама както се казва, да не ручаме доматите с колците
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                        умнико, първо нивото на хигиената в МД е отчайващо, колкото и да не ти се иска (поне в България - съмнява ме историите, които са ми разказвали да се случват по-на запад)

второ, дюнери и тем подобни тъпотии в повечето случаи не ползват месо,което е преплувало 1 океан и 1 море, 3000 км по ЖП линия и е стояло 5 месеца замразено под формата на синьо топче (ако не си виждал)

не можеш да сравняваш съдържанието на мазнини в месото и продуктите на МД, с който и да било от изброените от теб по-горе продукти - баници, дюнери

интересен факт е, който можеш да провериш внимателно в таблиците с хранителни стойности на МД, че по-голямата част от продуктите на МД, (и подобни,межу другото въобще не смятам че МД са единствените и най-зли - до тях се нареждат КФС, БК и другите знайни и незнайни гиганти) съдържат захар

може би си чувал колко е вредна захарта, но дори да игнорираме вредата й, защото захар така или иначе консумираме във всяка сладка вкусотия, захарта в продуктите на големите вериги за бързо хранене се ползва като пристрастяващ елемент - високи количества захар = жизнерадостен и енергичен, ниски количества захар = депресиран и отпаднал
                        Факт е и,че продуктите в МД-Европа са европейски а не зад океански.

---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 22:57 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                        Е ти щом за вредата от МД започна да спориш няма човек, като тебе просто...

Между другото са информациа- Събуей имат повече ресторанти от МД глобално погледнато, така че пак даваш неверни данни.
                        Събуей имат повече заведения но са в по-малко страни....броят на заведенията на една верига не е показателен за......
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• ---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 15:24.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                            Ама понеже сьм демократ по душа, ще умра за вас, тоест - спазвам закона.
                            Вече пия кафе от автомат, губя по 30 тина минути на ден за да не пуша на работа. Радвам се че непушачите са щастливи.
                            Така и трябва!
                            Решил си да се тровиш - трови се, но само и единствено себе си.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                              Така и трябва!
                              Решил си да се тровиш - трови се, но само и единствено себе си.
                              И да се тровя и да не се пак ще ви надживея.....аз съм Зевс!
                              ...ама кат се тровя искам и на вас да ви е гадно.
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                                И да се тровя и да не се пак ще ви надживея.....аз съм Зевс!
                                ...ама кат се тровя искам и на вас да ви е гадно.
                                А бе за сега само на вас ви е гадно, и дизелджиите...

Comment

Working...
                                X