Известие

Collapse
No announcement yet.

За забраната на употребата на алкохол

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За забраната на употребата на алкохол

Какво ще кажете, да се забрани употребата на алкохол на обществени места, питейни заведения и заведения за хранене, стадиони и др.???

За обществото, според мен, са много по опасни хората употребили алкохол и, не дай си боже, се качили в мощен джип и директно лишили от живот пушачи и непушачи, кротко чакащи на спирка градския транспорт ...

Очаквам мнения предимно от непушачите в този форум

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
    Какво ще кажете, да се забрани употребата на алкохол на обществени места, питейни заведения и заведения за хранене, стадиони и др.???

За обществото, според мен, са много по опасни хората употребили алкохол и, не дай си боже, се качили в мощен джип и директно лишили от живот пушачи и непушачи, кротко чакащи на спирка градския транспорт ...

Ами по принцип може, но ефекта няма да е същия. Сега вече на заведение ми е кеф, днес дори в откритата част на хепи-то не даваха да се пуши. Така пушачите вече нито ми пречат нито ми вредят. В къщи може си смърдите колкото искате без да пречите на никои. Ако забранят да се пие на обществени места то всички ще се напиват по домашно му и пак може и с джип и със жигула да омелат някои просто като тръгнат за брадчеда или на друго място. Така че ефекта няма да е същия. Земете просто се примирете че пушенето е зависимост с която никои не е длъжен да се съобразява вместо да се чудите как да се оплаквате спрете цигарите и хем ще имате повече пари, хем здравословно ще се чувствате по добре.

Comment

Бърка се понятието демокрация и дискриминация

След като го забранят минаваме на варианта

Last edited by Sunny; d.m.y г., 15:51.
      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Ей, оревахте света значи.
        Аз досега като съм ходил на заведение не съм "вкарвал" повече алкохол отколкото съм изпивал. Пък и после не смърдя целия на алкохол.
        146 1.6 TS '00
        156 2.4 JTD '01

Comment

Аз не употребявам никакъв алкохол.Така че съм твърдо ЗА такава забрана.Не мога да понасям пияни и хора със замъглен поглед фъфлещи ми насреща.След като вече неможе да се пуши,що пък трябва да се пие?Ми нали децата гледат,какво възпитание им давате така?!?!

Пиенето да се забрани навсякъде,освен в къщи и то не пред децата,а в мазетата.

Всички заведения да се превърнат в детски центрове и места за пенсионери,консумиращи минерална вода и боза.

Бирата да се забрани със закон,щото смърди на вкиснати чорапи.

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:14 ----------

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
          Ей, оревахте света значи.
          Аз досега като съм ходил на заведение не съм "вкарвал" повече алкохол отколкото съм изпивал. Пък и после не смърдя целия на алкохол.
          Нали знаеш че този който е прекалил с парфюма,най-малко се усеща.На мен като ми е чувствителен носа,мислиш ли че искам да ми мирише на джибри?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Абсолютно некоректно сравнение!!! Аз съм за това да се забрани водата защото с нея също може да се прекали и да се стигне до летален изход.
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

И каква е разликата?

Comment

И каква е разликата?
                Първата разлика е в дозата. 50 гр. концентрат, 1 бира, половин бутилка вино, 1 коктейл и др. даже се отчитат под 0.5 промила от дрегера, т.е. допустимо е от закона. Второ когато аз пия не наливам на никой друг в гърлото. Трето не е задължително да пиеш и да фъфлиш, залиташ и смърдиш. В крайна сметка при консумацията на алкохол има граница на умереност. При цигарите такава няма!
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                  Първата разлика е в дозата. 50 гр. концентрат, 1 бира, половин бутилка вино, 1 коктейл и др. даже се отчитат под 0.5 промила от дрегера, т.е. допустимо е от закона. Второ когато аз пия не наливам на никой друг в гърлото. Трето не е задължително да пиеш и да фъфлиш, залиташ и смърдиш. В крайна сметка при консумацията на алкохол има граница на умереност. При цигарите такава няма!
                  Искаш ли това да го разкажеш на някой, който е загубил близък, вследствие на пиян шофьор, който е пил "само бира и половина" ?!? Едва ли.

Comment

Искаш ли това да го разкажеш на някой, който е загубил близък, вследствие на пиян шофьор, който е пил "само бира и половина" ?!? Едва ли.
                    Това, че след употреба на алкохол някой шофират, не е причина да се забранява алкохола. Между другото ми се е налагало да съобщавам на хора за смъртта на техен близък и то в повечето пъти от насилствена смърт. А що се отнася за катастрофите със смъртни случаи, то тези причинени от безсъние са повече, но безсънието няма как да се забрани. Аз разбирам пушачите, зависимостта им е от най-тежък тип също като от хероина, но повечето мои познати приемат забраната и я спазват, това според тях ще ги стимулира допълнително да направят опит за отказ от вредният навик.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Добре де, защо на едните трябва да се забранява, а на другите - не. Е, това не е ли дискриминация?!?

Comment

Е нали ти отговорих. При едното има норма при другото не. То и сега си има забрана за шофиране в нетрезво състояние и сега има забрана в общинските наредби за консумацияна алкохол на обществени места не предназначени за това и сега има забрана за лица в явно нетрезво състояние да не посещават различни обществени и държавни учреждения и т.н.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Добре де, защо на едните трябва да се забранява, а на другите - не. Е, това не е ли дискриминация?!?
                          Прочети мойто мнение, после помисли над тези на BLUE1.
                          То дрогата е забранена ама си се друсат ипак си карат дрогирани. Всъщност е забранено да пиеш и караш какво ще се промени ако се забрани алкохола в заведенията?? Иначе мене не ми пречи да го забранят.
                          И няма никаква дискриминация. Защото това с пушенето е като всеки да си сере където иска, ти хапваш пица а аз си сера до тебе добре ли ще е??? Иначе съм дискриминиран да ходя до специално място наречено тоалетна. Всъщност всеки може да намери хиляди причини да е дискриминиран.

Comment

Значи нищо общо няма, ако се прави подтекст с пушенето. Защото употребата на алкохол не вреди на този, до пиещия.
                            Вярно е, че може някой да пострада от последствията, ама това е друга тема
                            Всеки е излизал от нашенските заведения, овонян на цигари, така че, мирише една седмица после.
                            Но забрана е имало в САЩ и резултатите са ясни, отделно, в наши дни подобни ограничения за алкохола ще доведе да употребата на различни дроги, което е в пъти по вредно, а и опасно.Това явление са наблюдава в някои държави, където употребата на алкохол се смята за обществено неприемлива, но там се злоупотребява както със споменатите дроги, така и с много лекарства.
                            Въобще е безумие и от тази идея може да спечели само мафията и престъпността.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 20:21.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Твърдо ЗА
                              ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Working...
                              X