Известие

Collapse
No announcement yet.

В случай на ПТП с полицаи !!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• В случай на ПТП с полицаи !!!!

Колеги днеска , как си карах и една патрулка ми отне предимството (не бяха в специален режим , просто демонстрираха колко са велики) и много зверски ме засече, та се замислих , ако се бях ударил в тях ... ами със сигурност те ще се окажат прави а аз ще съм с глоба нали ?!?!?! В смисъл че те обикновено са по двама а ти си сам (имам предвид че винаги са показания на двама полицаи срещу твоите) , а и никой полицай няма да пише акт на колега , а също така и не знам кой би трябвало да пише акта в този случай .....
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Това да изкараш полицаите виновни в тоя случаи си е като да пикаш срещу вятъра.
    Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Повтарям се от една друга тема, но колкото по-навреме си монтираме камери в колите, толкова по-добре.
      Иначе нямаш никакъв шанс да докажеш че те са виновни.

Нещо такова.

Ето и клипче.
      Last edited by bager; d.m.y г., 12:32.
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
        Колеги днеска , как си карах и една патрулка ми отне предимството (не бяха в специален режим , просто демонстрираха колко са велики) и много зверски ме засече, та се замислих , ако се бях ударил в тях ... ами със сигурност те ще се окажат прави а аз ще съм с глоба нали ?!?!?! В смисъл че те обикновено са по двама а ти си сам (имам предвид че винаги са показания на двама полицаи срещу твоите) , а и никой полицай няма да пише акт на колега , а също така и не знам кой би трябвало да пише акта в този случай .....
        Вика се друг екип да пише акта.
        Кофтито е, че накрая ще излезе нещо такова: "Велосипедистка удари патрулка"
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

птп

Ако ПТП-то е в твоята лента и се опише в протокола, че ти си бил отзад... според така действащото законодателство не мож отърва акта - и то щото иначе те тряа да пишат къде са потрошили патрулката отзад Нека да не забравяме каква ни е държавата и в чия полза са създадени някои членове на ЗДвП все пак, особено тия за несъобръзена с пътните условия скорост и т.н.
          Единствената превантивна мярка при така действащото гласоподаване по избори е друг път, като видиш около теб патрулка, с 1 на ум да намалиш до скорост при която можеш да реагираш адекватно тъй, че да си запазиш колата. И талона.
          Alfa 156 2.0 - ех,
          Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
          Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
          Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Вика се друг екип да пише акта.
            Кофтито е, че накрая ще излезе нещо такова: "Велосипедистка удари патрулка"
            Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Пак си приказвате по инерция. Ако ситуацията е недвусмислено в полза на колегата тия с патрулката ще се окажат в голямо приключение. Щото не могат просто така да послъгват дали са били с включени сирени или не например ако са изскочили от улица без предимство.
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                Ако ПТП-то е в твоята лента и се опише в протокола, че ти си бил отзад... според така действащото законодателство не мож отърва акта - и то щото иначе те тряа да пишат къде са потрошили патрулката отзад Нека да не забравяме каква ни е държавата и в чия полза са създадени някои членове на ЗДвП все пак, особено тия за несъобръзена с пътните условия скорост и т.н.
                Единствената превантивна мярка при така действащото гласоподаване по избори е друг път, като видиш около теб патрулка, с 1 на ум да намалиш до скорост при която можеш да реагираш адекватно тъй, че да си запазиш колата. И талона.
                Не бях отзад а идвах отсреща им отдясно а там левия завой беше с предимство (за тях десния) , а те завиваха на ляво.. С други думи трябаше аз да завия а след това те.... но в место това аз набих спирачки и наплаших малкия те завиха и след това аз..........
                Баси колко сме безсилни !!!! Каквото и да стане , ако те двамата напишат че са се движели на лампи - гориш
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

По принцип една патрулка без включена светлинна или звукова сигнализация си е един редови автомобил, както и водача му, подчиняващи се на всички закони в държавата и едно ПТП с такава си е както с всеки друг автомобил - ако си виновен си поемаш вината, но за съжаление на практика не е така и се задейства някаква криворазбрана солидарност.
                  Единственият начин да докажеш правотата си е да попаднеш на добросъвестен адвокат.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                    Баси колко сме безсилни !!!!

Макар че не е по темата,искам да бъда сапричастен в общото безсилие.

2007 година имам акт от ДАИ(бивши) или АИ.
                    Глобата е в размер на 700 лева,заради административно нарушение,не съм писал товарителница и нечетлив!!!!!! (пиша с краката верно) пътен лист.Както и да е,глобата беше платена.

По някаква случайност,в същия ден вадих и удостоверение за Д+Е категория,освен акта платих и таксата за удостоверението.Същите ми баха дадени в джоб папка и в бързането всичко беше прибрано в нея.

Миналата година съвсем случайно ми потрябва въпросното удостоверение и вътре намерих и бележката от платения акт.

Вчера,жаната получава писмо от НАП,за мен.В което писмо,пише горе-долу нещо такова.

Поради това че не сте заплатили глобата от 2007 година на стойност 700 лева.(!!!!!!!!)
                    Държавата завежда дело в което ви осъжда!!И вие сте признат за виновен!!!Трябва да заплатите сумата от 930 лева 700 АИ / 120 лихви / 110 разноски по делото.
                    В случай че не заплатите доброволно в 7 дневен срок (от къде в днешно време някой разполага със свободни 1000 лева за глоби??!?!?!?!!? и то за 7 дни?)
                    Ви е назначен съдия изпълнител,който ще опише вашите движими и недвижими имущества с цел събирането на тези пари.
                    Или ще ги вземе от вашите спестявания (нещо от сорта)

...Ахнах!

И ако не пазих по някаква случайност тази бележка,какво щеше да се случи?В банката разполагам с доста средства и държавата просто щеше да си ги вземе.Или щеше да цъфне някой слънчев ден съдия изпълнител пред вратата?

Нямам думи.В понеделник ще има бесни разправий в НАП,поради какви причини се сещат за мен след 4 години и къде аджеба са потънали моите пари,след като служителката на гишето,взе единия екземпляр от вносната бележка и срещу нея ми върна контролния талон?Направо съм втрещен!

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Единственото което може да спаси колегата е да има камера в колата, която недвусмислено да заснеме кочината......иначе всичко друго е бошлаф, тия могат да кажат квото си искат......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Единственото което може да спаси колегата е да има камера в колата, която недвусмислено да заснеме кочината......иначе всичко друго е бошлаф, тия могат да кажат квото си искат......
                        Камерите не са доказателство, но журналистите биха се зарадвали на такъв запис. Продават се устройства тип black-box : 2 широкоъгълни камери + gps + датчик за движение или звук. Записва едновременно от 2те камери, точното време, скорост, и показва маршрута с помощта на google maps.
                        Цена 250-300лв
                        Или софтуер за мобилен телефон с близка до тази функционалност за 0-10лв... и специална стойка за телефона трябва - не от най-евтините.
                        ...

Comment

Тук не става дума за специални разузнавателни средства, нито за разследване на престъпление, нито за нужно разрешение от прокурор - моята камера не се различава с нищо от тия дето засичат скорост освен че не може да засича скорост.......камерата за скорост не е СРС, но възоснова на нейните снимки и отчитания се налагат наказания и глоби......направен и е контрол в лаборатория, голямо важно.....ако само ще снима няма да и се прави.......а и в закона за СРС е описано кое и как.......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колеги само да споделя,преди 5-6 год.карах ауди А6 и имах леки неприятности с една патрулка на излизане от паркинга на районното ме удариха от дясно в двете врати аз бях на главен път първо се опитаха да ме изкарат мен виновен тъй като нямало стоп при тях и те били дясностоящи ама след малко викове излезе и началника им и тогава нещата потръгнаха,та тогава всичко май се покри в смисъл че ми поправиха за една седмица колата в някакъв техен сервиз,но не писахме нищо,но пак казвам благодарение на шефа им иначе ония л.....та се опитаха да ме изкарат виновен.Та не знам ако беше друга ситуацията.
                            Поздрави

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                              Макар че не е по темата,искам да бъда сапричастен в общото безсилие.

2007 година имам акт от ДАИ(бивши) или АИ.
                              Глобата е в размер на 700 лева,заради административно нарушение,не съм писал товарителница и нечетлив!!!!!! (пиша с краката верно) пътен лист.Както и да е,глобата беше платена.

По някаква случайност,в същия ден вадих и удостоверение за Д+Е категория,освен акта платих и таксата за удостоверението.Същите ми баха дадени в джоб папка и в бързането всичко беше прибрано в нея.

Миналата година съвсем случайно ми потрябва въпросното удостоверение и вътре намерих и бележката от платения акт.

Вчера,жаната получава писмо от НАП,за мен.В което писмо,пише горе-долу нещо такова.

Поради това че не сте заплатили глобата от 2007 година на стойност 700 лева.(!!!!!!!!)
                              Държавата завежда дело в което ви осъжда!!И вие сте признат за виновен!!!Трябва да заплатите сумата от 930 лева 700 АИ / 120 лихви / 110 разноски по делото.
                              В случай че не заплатите доброволно в 7 дневен срок (от къде в днешно време някой разполага със свободни 1000 лева за глоби??!?!?!?!!? и то за 7 дни?)
                              Ви е назначен съдия изпълнител,който ще опише вашите движими и недвижими имущества с цел събирането на тези пари.
                              Или ще ги вземе от вашите спестявания (нещо от сорта)

...Ахнах!

И ако не пазих по някаква случайност тази бележка,какво щеше да се случи?В банката разполагам с доста средства и държавата просто щеше да си ги вземе.Или щеше да цъфне някой слънчев ден съдия изпълнител пред вратата?

Нямам думи.В понеделник ще има бесни разправий в НАП,поради какви причини се сещат за мен след 4 години и къде аджеба са потънали моите пари,след като служителката на гишето,взе единия екземпляр от вносната бележка и срещу нея ми върна контролния талон?Направо съм втрещен!
                              А защо не заведеш дело срещу държавата?И да търсиш компенсация?
                              Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                              156 1,8ТS-99 ......
                              EX
                              159 1,9 JTD-08

Comment

Working...
                              X